Stegarul dac îi arată cartonaşul galben lui Crin Antonescu şi PNL-ului

Posted: 29 mai 2014 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , ,

 

Motto: când „polenul Crinului” tânjeşte cu orice preţ să se transforme în „miere de Cotroceni”, şi un politician de top îşi poate pierde raţiunea!

Am fost singurul protestatar din Piaţa Universităţii – şi nu unul oarecare – care în timpul protestelor din ianuarie 2012 am declarat deschis şi apăsat că sunt membru PNL. Nu ştiu câţi au avut curajul să facă asta, darămite cineva atât de cunoscut acolo!

Am declarat public, deschis şi apăsat că îl iubesc pe Crin Antonescu în câteva rânduri importante:

–          În articolul „Crin Antonescu, te iubesc!” –

https://unsingurvot.wordpress.com/2013/04/01/crin-antonescu-te-iubesc/

–          În discursul de la palatul parlamentului când mi s-a oferit premiul special TNL pentru lupta pentru democraţie – https://www.youtube.com/watch?v=qXdYYvKGtJE

Nu ştiu câţi au avut curajul să facă asta!

Spuneam atunci:

Iubesc Adevărul pe care-l apără, Demnitatea de a ne reprezenta cinstit, Speranța pe care poporul și-a pus-o în el. Și am să-l iubesc atâta vreme cât va rămâne așa.

Emisiunea lui Radu Tudor ne-a arătat încă o dată un Crin Antonescu demn, principial, cinstit cu poporul.

Să-l țină Dumnezeu așa!

Se pare însă că nici Dumnezeu nu reuşeşte asta; e greu şi pentru El! Pentru că „parfumul Crinului” tânjeşte cu orice preţ să se transforme în „miere de Cotroceni”!

Și mai spuneam în articolul ”A venit timpul să mă retrag

https://unsingurvot.wordpress.com/2012/09/26/a-venit-timpul-sa-ma-retrag/ :

Și eu cred acum că USL a trădat votul poporului din 29 iulie. S-a văzut ”cu sacii în căruță”, a socotit că va câștiga lejer în decembrie alegerile și atunci, ținând cont și de presiunile externe, a zis că nu mai e cazul să insiste acum. Probabil că a fost și o înțelegere cu băse: de ce marele jucător tace de atâta timp? E stilul lui? Miroase a trădare de la o poștă!

Dar așa se pare că e politica. Politica lor. Și noi ne-am cam săturat de ea!

USL-ul va pierde enorm pe termen lung. E clar că nu dorul de țară i-a făcut ”să lupte” cu băse, ci dorul de ciolan. Să le fie de bine! Se pare că nu au înțeles prea multe din istoria PDL.”

Așa că să fim bine înțeleși: ați fost puși ”la putere” să jucați ”cum vă cântă poporul”, pe muzica ”Antenei 3”! Pentru că Antena 3 a fost și este aici, în inimile noastre, unde voi încă nu ați pătruns. În inima poporului suveran. Asta trebuie să fie ținta voastră! Poate un pic, timid, ai pătruns tu! Dar românii prea s-au fript cu ciorbă, mai ales cu ultima (o zeamă ”chioară”, amară de ni s-a sterpezit și inima în noi, și luuuuungă de nu se mai termina – aproape 8 ani) că acum suflă și-n Crini, înainte să-i miroasă! Și asta nu e rău.

L-am atenţionat pe liderul PNL: „Crin, nu mai vrem Plăcinte! Vrem mîncare bio”: https://unsingurvot.wordpress.com/2012/06/15/crin-nu-mai-vrem-placinta-vrem-mancare-bio/

şi am scris destul de limpede şi ce nu mai vrem să facă PNL în „Mesajul stegarului dac către Crin Antonescu”: https://unsingurvot.wordpress.com/2013/01/04/mesajul-stegarului-dac-pentru-crin-antonescu/

Îi spuneam liderului PNL:

„Și așa capitalizezi tot ceea ce Dumnezeu a dat PNL-ului acum. Să nu crezi nici o clipă că tu personal ai obținut această victorie (noi nu facem nimic, niciodată; Însuși Isus o afirmă clar: ”Tatăl, care este în mine, a făcut lucrarea”). Ar fi aceiași situația cu cea a USL-ului care crede că a câștigat alegerile, și pe cele locale și pe cele generale. Nu, alegerile nu le-a câștigat USL-ul, alegerile le-a câștigat poporul contra lui băse. Nu a avut nici o legătură cu USL-ul. O vor dovedi cu vârf și îndesat următoarele alegeri. USL-ul să se teamă de ele! Și mai ales PSD-ul!

Asemănător s-a întâmplat și cu tine! Nu tu ai condus la rezultatul pe care l-a obținut PNL-ul. Tu doar câștigi laurii. Poporul a primit cadoul acesta de la Dumnezeu, pentru răbdarea lui infinită. Dacă nu erai tu, la fel de bine Dumnezeu punea pe altul. Nu te amăgii, și pricepe mesajul lui Dumnezeu!

Tu însă poți rămâne în istorie ca cel ”sub domnia căruia” a avut loc renașterea PNL-ului. E o chestie destul de tare, să rămâi în istorie. Și e de ajuns pentru un om. Vei fi ”istoricul care a făcut istorie”.

Bineînțeles că te-ai purtat admirabil în tot acest război. Aș putea spune chiar că ai fost viteaz, cu adevărat (viteaz nu poate fi decât cineva care îl are pe Dumnezeu sau pe diavol lângă el). Dar nu te amăgii. Dumnezeu putea alege pe oricare în locul tău. Dacă înțelegi exact ce-ți spun, dacă înțelegi exact că Dumnezeu are posibilitatea ca din orice liberal să facă ”peste noapte” un mare conducător de oști (Napoleon știa acest lucru: ”în ranița oricărui oștaș stă ascuns un baston de mareșal), atunci îți vei continua o viață de împliniri. Nu vei cunoaște gustul amar al înfrângerii.

 

La fel îți spun și ție ca să nu te îmfumurezi acum, și să vezi mai departe interesul PNL-ului și al țării. Dacă calci ”în afara lor” vei fi zburat ”fără regrete”.  Și ar fi păcat: ai început atât de bine…”

Pentru că se pare că nu reuşeşti să-ţi ţii firea, să-ţi ţii cumpătul, acum când mai era atât de puţin, stegarul dac îţi arată, ţie şi PNL-ului, cartonaşul galben! Sper să nu te îneci ca ţiganul la mal!

Dacă continuaţi cu această alianţă până la fuziune, stegarul dac are pregătit deja cartonaşul roşu! Mă rog ca Dumnezeu să-ţi lumineze mintea şi inima!

M-am autosuspendat din PNL în semn de protest faţă de lipsa de respect faţă de votul cetăţenilor de la referendum prin nefinalizarea acestuia cu demiterea infractorului de la Cotroceni.

I-am explicat un fapt esenţial despre categoriile de votanţi din România, şi anume:

  1. votanţii PSD sunt în general puţin educaţi, uşor de „cumpărat” şi nu sunt aproape de loc impresionaţi de orice mizerie ar face fruntaşii PSD, oricât de mare ar fi ele; deloc influenţi în societate
  2. votanţii băsişti, inclusiv votanţii PDL, sunt pseudointelectualii uşor de manipulat cu lozinci de dreapta, care, odată ce aderă la o idee/personaj politic, îşi apără poziţia indiferent cât de greşită se dovedeşte ea în cele din urmă, care nu poate renunţa la un personaj pe care l-a susţinut, orice prosti ar face acesta, pentru că în mintea lor asta ar însemna că ei înşişi sunt proşti – ceea ce e imposibil, nu? – puţin influenţi în societate
  3. votanţii PNL sunt în general bine educaţi, morali – o elită – greu de manipulat cu lozinci, aproape imposibil de cumpărat, dar foarte sensibil la deciziile imorale ale politicienilor şi foarte influenţi în societate – ei sunt profesorii, doctorii, inginerii şi studenţii noştrii destupaţi la minte
  4. cei ce nu ies la vot sunt cei cărora nimeni nu a reușit să le inspiră încredere, nimeni „nu le-a cucerit inima”

Intelectualii „proşti” gen Pleşu, Patapievici şi Liiceanu sunt cei care au înghiţit nada lui băsescu din diverse motive şi care nu pot renunţa la opinia pe care au susţinut-o pentru a nu fi catalogaţi drept proşti, fapt care dovedeşte prostia lor. Aceştia, asemenea avocaţilor, pot susţine orice cauză, pot argumenta orice decizie, oricât de nerezonabilă ar fi aceasta. Ei sunt elita votanţilor băsişti.

Ţinând cont de aceste „categorii” se vede limpede cât de eronată este decizia PNL în spatele ei neexistând nici un interes popular, nici o fărâmă de electorat, pentru că:

–          decizia nu reprezintă pe nici unul dintre cei 7,4 milioane care au votat demiterea lui băsescu, într-un gest fabulos. În rândul acestora se găsesc toţi votanţii PNL! Aceştia sunt complet pierduţi, cu excepţia camarilei de partid, nesemnificativă, şi care însă îşi va lua repede zborul când nu mai este ciolan de ros – vezi exemplul Stoica, Tăriceanu, Stroe …

–          decizia nu-i reprezintă deloc pe cei care nu ies la vot! Dimpotrivă chiar, aceştia găsesc acum un argument puternic care le susţine decizia

–          votanţii lui băse, foarte puţini de altfel – 6,3% din cei 32% care au ieşit la vot – pe care căsătoria PNL-PDL nu îi face fericişi

Cu alte cuvinte nu mai rămâne nimic din votanţii PNL, nu sunt convinşi cei ce nu ies la vot, şi rămân doar votanţii PDL. Ce caută PNL cu ei?

Aşadar revin şi îi spun lui Crin că dacă trădează încrederea românilor va rata intrarea în istorie, deşi este singurul care l-a înfruntat cu adevărat pe băse şi care, alături de Antena 3 au oprit ca România să nu fie la această oră un paşalâc băsist!

Să ne înţelegem bine: da, Ponta devine mai periculos decât băsescu dacă vine la putere, pentru că va prelua sistemul gata făcut de băse! Dar este aberant ca pentru a încerca să opreşti această oroare – nu este sigură reuşita demersului – să calci în picioare demnitatea celor care te-au susţinut până acum, puţina demnitate care a rămas în politica românească!

                De aceea stegarul dac arată cartonaşul galben acestui demers PNL.

Dacă însă logodna PNL-PDL se transformă într-o căsnicie, atunci stegarul dac va scoate cartonaşul roşu şi-l va arăta PNL-ului şi lui Crin Antonescu! Şi le va arăta cartonaşul roşu, galben şi albastru peste tot pe unde îi va prinde!

Atunci singura alternativă va rămâne o nouă forţă politică! Cum se va creea aceasta am scris în „A şasea cale” – https://unsingurvot.wordpress.com/2014/01/01/a-sasea-cale/ – şi în „Cum să mergem pe cea dea şasea cale” – https://unsingurvot.wordpress.com/2014/01/03/cum-mergem-pe-cea-de-a-sase-cale/

 

Comentarii
  1. […] mai 2014: Stegarul dac îi arată cartonaşul galben lui Crin Antonescu şi PNL-ului pentru intenția de a se… – Cu alte cuvinte nu mai rămâne nimic din votanţii PNL, nu sunt convinşi cei ce nu ies la […]

  2. aprozarnet spune:

Lasă un comentariu