Bătălia pentru Adevăr

Posted: 23 august 2018 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , ,

Cu toți știm sau am auzit măcar ce/cine spune Isus însuși – ”fiul unic al lui Dumnezeu” – că este: ”Eu sunt Calea, Adevărul și Viața”. Mai afirmă că ”Eu și Tatăl una suntem” și ”Nimeni nu ajunge la Tătăl decât prin Mine”. Ne promite că, ”Cunoaște-ți Adevărul și Adevărul vă va face liberi” dar și că ”Cine crede în Mine va face și el ce am făcut eu, ba chiar lucruri și mai mari”.

Toate acestea vorbesc, pentru ”cine are urechi să audă”, despre importanța adevărului în viața noastră și anume ne spune că suntem Vii în măsura în care ”stăm în adevăr” pentru că Adevărul este Viața noastră și chiar că Adevărul și Dumnezeu sunt Una și același ”lucru”.

În timpul celor 6 ani de proteste/”luptă civică” am fost întrebat de mulți dintre românii care mă vedeau ”de ce flutur steagul”, ”ce mă mână în luptă”, care este mesajul meu. După îndelungă reflexie am ajuns să spun că mesajul meu este foarte simplu: ”să nu mai mințim”, să renunțăm la ipocrizia în care ne desfășurăm viața și să ne hotărâm ”să stăm în adevăr”, să trecem ”de partea adevărului”.

Majoritatea dintre curajoșii ce-mi puneau această întrebare erau încântați și aprobau mesajul, însă au fost și câteva fete care s-au revoltat afirmând că ”noi spunem mereu adevărul”. Replica mea era mereu că ”aproape tot ce facem este mincină” și că cine nu mai minte primește de la Dumnezeu o asemenea forță că va fi în stare să face orice.

La fel stau lucrurile și în cazul unui popor. Acesta, în medie, poate să trăiască în minciună sau în adevăr. Suntem pe atât de vii pe cât adevăr se găsește în viețile noastre. Ori ținând cont de câtă ipocrizie și câtă minciună mișună prin instituțiile statului am putea spune că poporul nostru este pe jumătate mort.

Acești 80 de ani de penitență pentru poporul român i-au fost dați de Dumnezeu pentru ”a se căli”, pentru ”a scăpa de păcat”. Pentru că, spune la carte, ”Ferice de cel ce suferă, pentru că a sfârșit-o cu păcatul” și că ”Dumnezeu, care este credincios, o dată cu încercarea ne dă și puterea să treacem peste ea”.

Poporul român a fost obligat, în ultimii 80 de ani, din cauza sistemului comunist și neocomunist care i-a fost impus cu forța, să trăiască în minciună, în demagogie și ipocrizie maximă. Am ajuns ca nimeni să nu se mai opună pentru că cei care s-au apus au ajuns martiri încă din primii ani de comunism. Cauza acestei stări jalnice în care se zbate și azi societatea noastră, după 30 de ani ”de libertate”, este limpede: conducerea societății, sistemul politic corupt care a promovat minciuna, demagogia și ipocrizia ca valori supreme în stat. Și pentru că stâlpii societății, vârfurile morale ale poporului, au fost lichidați în pușcăriile comuniste noi am rămas ai nimănui, fără sprijin, desrădăcinați și fără direcție.

Și așa stau lucrurile acum, la suprafață. Pentru că, în adâncime, conștiința românilor își are rădăcinile în martirajul atâtor înaintași. Dacă la suprafață, în exterior, poporul a acceptat minciuna, nu același lucru se petrece și în inima lui. Aici arde vie flacăra sacrificiului  tuturor martirilor neamului.

Trăim acum momente unice: o ”schimbare la față”, o cotitură în istoria poporului român. Am numit-o eu ”Lupta pentru Adevăr”. În fapt, ea nu se dă acum, ea se împlinește acum! Ea a fost dată de toți martirii neamului nostru. Noi acum doar îi vom culege roadele.

Schimbarea are 3 pași, 3 instituții fundamentale care trebuiesc reformate/democratizate: justiția, mass-media și partidele politice.

Primul pas este în desfășurare: Justiția se democratizează, e în plină reformă!  Culmea ironiei este că se reformează cu ajutorul inconștient al clasei politice corupte :), care, în lupta disperată pentru putere, este în stare de orice, chiar de lucruri care în final o vor pierde: o justiție independentă, imparțială, profesionistă!

Avem câteva repere importante aici, în primul rând ”judecătoarele de oțel”: Mona Pivniceru, Gabriela Baltag și Dana Gîrbovan. Am scris despre asta aici https://unsingurvot.wordpress.com/2013/01/08/a-mai-aparut-o-stea-mona-pivniceru/ și aici https://unsingurvot.wordpress.com/2016/08/07/justitia-din-romania-are-sperante-sa-invie/ . Vă invit pe toți să urmăriți postările doamnei Gârboveanu pe fb, de-a dreptul incredibile, toate fiind adevărate lecții de democrație și drept.

O mențiune specială în ”lupta pentru Justiție” se cuvine jurnaliștilor de la Antena 3 despre care am scris aici ”Profețiile stegarului dac despre cine va conduce România” : https://unsingurvot.wordpress.com/2012/12/18/profetiile-stegarului-dac-despre-cine-va-conduce-romania/.

Mai aș menționa printre conducătorii luptei pentru democratizarea justiției pe jurnalistul Răzvan Savaliuc, pe avocații Gheorghe Piperea și Maria Vasii, dar și pe ministrul Tudorel Toader. Aceștia, alături de Antena 3 care a fost în frunte, au dus la înlăturarea tripletei diavolească Băsescu – Coldea – Kioveși (+Stanciu).

Al doilea pas care pare a fi la început este democratizarea mass-mediei. Avem nevoie de jurnaliști (asemenea judecătorilor) independenți, imparțiali, profesioniști, intr-un cuvât integrii, care să prezinte populației faptele, în ordinea importanței și relevanței lor, și nu interpretări ale faptelor privite prin ochii găștilor de care aparțin șefii lor.

Evenimentele din 10.08.2018 reprezintă momentul decisiv pentru democratizarea presei, reprezintă sita care ”va cerne grâul de neghină”. Aceste evenimente arată într-o măsură nemaîntâlnită până acum partizanatul politic al presei în general, dar mai ales al televiziunilor. Dumnezeu a aranjat lucrurile în așa fel încât gazetarii și jurnaliștii îți vor da acum arama pe față, în totalitate. Aramă care va străluci de acum înainte pe fața lor și nimic n-o vai mai putea șterge sau ascunde măcar.

Este strigător la cer ca, privind aceleași evenimente tragice din 10.08.2018, televiziuni diferite să tragă concluzii complet opuse! Așa ceva nu are nimic de-a face cu deontologia profesională!

Dacă Antena 3 a fost în fruntea luptei pentru justiție până acum, ducând greul luptei cu sistemul ticăloșit/statul mafiot dus la apogeu de Băsescu, e posibil ca acum să derapeze penibil apărând abuzurile grave ale mafiei PSD-iste. Nu este normal ca luptând împotriva statului mafiot să aprobi acțiunile demente ale unui partid mafiot cu care te-ai aflat, într-o oarecare măsură, de aceiași parte a baricadei. Dacă se va întâmpla așa, va păți ceea ce a pățit PNȚCD-ul și va pății și PNL-ul: va dispărea.

Realitatea TV are acum ”vânt în pupă”, însă are și un deficit de imagine din trecutul în care îl apăra pe Băsescu și statul lui ticăloșit. România TV, foarte apropiată de PSD, începe să fie un pic mai profesionistă în aceste zile.

Cu toții, dacă doresc să mai activeze pe această piață a presei, va trebui să se profesionalizeze, altfel vor dispărea în uitare.

Al treilea pas va fi schimbarea politrucilor, democratizarea partidelor. Aceasta este în strânsă legătură cu primii doi pași și nu poate veni decât după ce atât Justiția cât și Presa se democratizează suficient. Totuși și acest pas a început: dispariția PNȚCD și dispariția lui Băsescu sunt semnele acestei democratizări. Ea se va întări odată cu dispariția apropiată a PNL-ului care a acceptat camarila lui Băsescu neacceptată de întreaga țară, dar mai ales cu decăderea rapidă pe care o va cunoaște PSD-ul în viitorul apropiat.

Abia când atât judecătorii cât și jurnaliștii vor deveni conștienți că ei sunt plătiți pentru a apăra drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor și se vor începe să apere adevărul, abia atunci din popor se vor ridica conștiințele care vor forma un partid care va conduce România spre o prosperitate materială și spirituală meritată. Numai când media va îngădui și ”vocile” a căror apariție a fost interzisă până acum în media relevantă va începe democratizarea vieții politice românești.

Sunt numeroși cei care au dovedit în anii neocomunismului că își iubesc țara, și mă aștept ca o mișcare națională să îi adune pe toți la un loc. Eu personal am încercat un astfel de demers la un moment nepotrivit, am fost membru fondator al Grupului pentru România, după ce în prealabil am scris ”Strategia stegarului dac pentru schimbarea la față a României” – https://unsingurvot.wordpress.com/2016/03/14/strategia-stegarului-dac-pentru-schimbarea-la-fata-a-romaniei/. Aici am dat numeroase nume de personalități care se pot afla în fruntea unei astfel de mișcări.

Grupul pentru România a creat un proiect de țară, publicat în Monitorul Oficial sub numele de Constituția Cetățenilor. La baza lui se află conceptul de economie democratică dezvoltat de doctorul în economie Constantin Cojocaru, concept de care am vorbit aici: https://unsingurvot.wordpress.com/2016/02/01/distributismul-este-calea-fireasca-a-unei-societati-profund-crestine/.

Așadar, ”Lupta pentru Adevăr” a început pe aceste meleaguri încă de pe vremea lui Burebista și a fost dusă de întregul popor, în frunte căruia s-au aflat mai mereu martirii ai neamului. De asemenea, în primele rânduri s-au aflat geniile acestui popor, din toate domeniile, în frunte cu Eminescu.

Noi vom vedea roadele acestei lupte prin crearea unei societăți drepte  în care Justiția, Presa și Partidele Politice vor fi niște instituții profesioniste, populate cu indivizi echilibrați, nepartizani, nepărtinitori, devotați României.

Iar evenimentele din 10.08.2018 și tot ceea ce va urma, ”va cerne grâul de neghină” pentru crearea acestor instituții integre.

Lasă un comentariu