După mai bine de 8 luni de ”scandat și fluturat streagul în piață”, și nu numai, a venit momentul să mă retrag.

Hotărârea o luasem acum o lună. Dar a apărut Ghișe cu proiectele lui de hotărâri pe care le-a propus spre dezbatere în parlament, și plimbările de la Cotroceni pentru susținerea lor, și am crezut că această soluție va fi luată în seamă de USL. Nu s-a întâmplat așa.

Acum Ghișe renunță la ”plimbarea” de la Cotroceni. Nu știu dacă și la propunerile de proiecte din parlament. Ghișe a cedat? Sau a fost silit să cedeze? Evident de către USL.

Și eu cred acum că USL a trădat votul poporului din 29 iulie. S-a văzut ”cu sacii în căruță”, a socotit că va câștiga lejer în decembrie alegerile și atunci, ținând cont și de presiunile externe, a zis că nu mai e cazul să insiste acum. Probabil că a fost și o înțelegere cu băse: de ce marele jucător tace de atâta timp? E stilul lui? Miroase a trădare de la o poștă!

Dar așa se pare că e politica. Politica lor. Și noi ne-am cam săturat de ea!

USL-ul va pierde enorm pe termen lung. E clar că nu dorul de țară i-a făcut ”să lupte” cu băse, ci dorul de ciolan. Să le fie de bine! Se pare că nu au înțeles prea multe din istoria PDL.

Plecarea mea din piață se datorează însă faptului că deși, după mine, timpul schimbării a sosit, piața nu a înțelesdoar ”unirea face puterea”. Suntem în piață de 8 luni trecute și suntem singuri! Nu suntem împreună! Suntem ”fără cap și fără coadă”!

Orice demers serios are o strategie, un plan; nu merge la întâmplare, să vedem, poate o să iasă!

De ieșit a ieșit câte ceva. Dar nu câte se puteau. Și nu se întrevede o schimbare de atitudine.

Se putea crea o mișcare civică care să pună presiune pe USL să țină cont de opinia noastră. Să țină cont că poporul le dă votul pentru a face ceva pentru popor și nu doar că ”nu au de ales” pe altcineva. Se putea crea chiar, dacă USL-ul nu înțelegea, o alternativă la USL. O alternativă care să aibă în vedere pe cei care ”nu vin la vot”, pentru că nu au pe cine să voteze.

Am scris încă din martie ”de ce nu iese lumea în stradă?”  despre asta :

https://unsingurvot.wordpress.com/2012/03/07/de-ce-nu-iese-lumea-in-strada/

Am spus acolo că:

”Toată lumea se întreabă și întreabă asta peste tot: analiștii, politicienii, oamenii – în piață, acasă ori la serviciu.

Răspunsul este foarte simplu: fiindcă nu au de ce! Ei știu foarte bine (simt asta) că ”totul e o făcătură”. Că ”pleacă ai noștri, vin ai noștri”. Aproape nimeni nu e ”de încredere”.
La fel cum toată lumea se întreabă ”de ce nu vine populația la vot?”. Pentru că oamenii nu au de ce să vină la vot. Pentru că nu au pe cine să pună în fruntea lor, nimeni nu îi reprezintă cu adevărat. Toți (majoritatea) vin doar ca să fure, să le fie lor mai bine. Tot ce spun ei este doar demagogie. Și atunci de ce să piardă timpul degeaba? ”Pe cine să aleg?” (nimeni nu e demn de a fi ales) e răspunsul lor.

Și atenție! Este esențial. Nu ”alții” trebuiesc să vină, nu neapărat ”oameni noi”. Pentru că și aceștia pot să fie ”la fel”, cu aceleași apucături. Trebuiesc să vină/apară caractere. Trebuie să înțelegem noua paradigmă: etica caracterului vs etica personalității. Ne trebuiesc oameni morali și nu oameni ”deștepți”.”

Piața nu dă semne că întelege necesitatea unității  în jurul unei strategii coerente pentru a obține cea ce tuturor ne trebuie: o schimbare a calității clasei politice, începând cu eliminarea lui băse și co.. În aceste condiții consider că retragerea din piață și concentrarea pe unele proiecte care să nu meargă ”la întâmplare” e mai utilă.

Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în piață.

Tuturor vă doresc înțelepciune, pentru a avea o viață împlinită.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s