Acest secret este una din legile acestei lumi: „tot ce vă trece prin cap se va împlini”!

Este un secret pe care majoritatea o să-l uite repede, mulți crezându-l neadevărat, dar care, pe unii dintre dvs. îi poate trezi! Îi poate face responsabili, cu adevărat atenţi la orice gând care le trece prin minte!

Și bineînțeles că, rapiditatea cu care se împlinește gândul sau dorința respectivă este direct proporțională cu credința noastră în împlinirea respectivei dorințe: ”Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea”. Mai spune Învățătorul și: ”Dacă rămâneţi întru Mine şi cuvintele Mele rămân în voi, cereţi ceea ce voiţi şi se va da vouă”, ”Până acum n-aţi cerut nimic în numele Meu; cereţi şi veţi primi, ca bucuria voastră să fie deplină” dar și ”Cereţi şi nu primiţi, pentru că cereţi rău, ca voi să risipiţi în plăceri”.

Învăţătorul ne spune limpede: „veţi da socoteală de fiecare cuvânt nelalocul lui pe care îl veţi fi rostit”!

Se cuvine aşadar să fim cu luare aminte la ce gândim şi mai ales la ce dorim!

În urma unui răspuns pe care l-am primit de la unul dintre cititori am avut, să-i zicem, o revelaţie: Dumnezeu nu lasă ”să ne vină în minte” nici o idee care nu ar fi posibil de înfăptuit și pe care, în cele din urmă, nu o vom împlini!

Ar fi foarte periculos pentru El să facă asta, pentru că altfel, ne-am sminti foarte uşor! Cum foarte clar argumentează Învăţătorul: „Orice împărăţie care se dezbină în sine se pustieşte, orice cetate sau casă care se dezbină în sine nu va dăinui”. Petru certifică şi el aceasta: „Dumnezeu, care este credincios, odată cu încercarea vă va da şi puterea să treceţi peste ea!”.

Există şi un argument popular: „ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să se împlinească!”.

Cu alte cuvinte, dacă oricăruia dintre noi îi vine în cap ceva, asta se va împlini!

Acum vă invit la un moment de reflecție: ce v-ați dorit cu adevărat până acum și nu s-a împlinit? Și mai ales: ceea ce v-ați dorit este ceva demn de ființa umană care suntem, sau sunt doar chestii egoiste, trecătoare, care nu pot influența semnificativ viața pe pământ?

Dacă putem face acest exerciţiu de reamintire a gândurilor şi dorinţelor profunde, vom putea şti dinainte pe unde vă va găsii viitorul! Şi ne putem cunoaşte astfel foarte bine! Cât de înalte ne sunt idealurile şi cât de profnde ne sunt preocupările, ne caracterizează deplin!

Vă fac o destăinuire: de mic am visat, fără întrerupere, să fac o școală unde copiii să învețe să devină Feți Frumoși și Ilene Cosânzene! În limbajul meu actual, o școală de samurai și ninja 🙂

Simt că timpul e aproape …

Lasă un comentariu