Se va retrage Vrânceanu Gabriela Firea din cursa pentru București?

Posted: 19 mai 2016 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , , , ,

 

Motto: cine n-are un samurai, să-și cumpere

Estimez că Firea se va retrage din cursa pentru capitală.

Va invoca un motiv de sănătate care, chipurile, nu o va lăsa să-și dedice timpul bucureștenilor, șă-și îndeplinească corect mandatul. Ce altceva ar putea pretexta?

Ar mai fi varianta ca, imediat după câștigarea alegerilor, să se retragă.

Situația e limPeDe: dacă pseudo-liberalii corciți cu PDL-iști băsiști pierd capitala, situația aceasta devine un handicap aproape insurmontabil la parlamentarele din toamnă. Nici prestația lui Iohanis și nici a guvernului ”tehnocrat” al acestuia nu-i ajută deloc, dimpotrivă.

Războiul pare pierdut pentru liberali.

Disperați, asemenea lui băsescu la referendum, vor încerca orice pentru a câștiga. Ori ce altceva știu decât ”clasicul” șantaj? Astfel o vor obliga pe Firea să părăsescă ”de bună voie” lupta pentru capitală, altfel dosarele soțului vor porni spre DNA (sau prin DNA, căci, probabil, sunt deja de mult acolo). Asemănător vor obliga PSD-ul (Dragnea + Ponta) să fie de acord cu această retragere.

Dacă nu se pierde cu firea, Vrânceanca poate negocia retragerea după câștigarea alegerilor, tocmai pentru a nu fi atât de bătător la ochi șantajul

Indiferent cum vor proceda, pentru ”pnl”-iști dezastrul este aproape.

Dispariția lor este iminentă și deplin meritată, ținând cont de uriașa trădare a poporului făcută prin alianța cu PDL. Trădarea este mare nu atât pentru că au salvat mizeria pd-istă de la pieire ci pentru că ei, liberalii, cu pretenţii de luptători anticomunişti, au făcut-o. Dacă ar fi făcut-o psd-iştii nu ar fi fost anormal.

Disperarea şi furia ”liberalilor” va fi cu atât mai mare cu cât aproape că puseseră laba pe comoară: erau, cum a fost și băsescu, la un pas de a fi stăpâni, și nimic părea că nu-i poate opri.

Ce să vezi: Dumnezeu a gândit altfel!

A gândit că ar fi cazul să plătească pentru uciderea democrației din România.

Furia le va întuneca ”liberalilor” privirea băsistă și îi va face să nu-și accepte soarta și să încerce s-o schimbe. Vor face, asemenea lui băse la referendum, greșeli grave care nu vor avea alt rezultat decât demascarea marii minciuni prezentate drept democrație și stat de drept. Instituțiile statului se vor compromite copios în această luptă disperată pentru supraviețuire.

Care va fi reacția stăpânului României care va vedea că investiția lui se duce de râpă?

Va aplica planul B: crearea unei noi forțe politice, cu toate riscurile (costurile) de rigoare. Marian Munteanu va fi ”lumina”. Păcat că, ce să-i faci, înșiși liberalii au reușit să-l compromită și pe acesta. Chiar dacă nu de tot. Suficient însă …

Indiferent ce variantă alege Stăpânul colonialist riscă enorm: riscă să fie desconspirat și să-și compromită armele din pricina prostiei și lăcomiei PDL-iștilor și PSD-iștilor.

Stegarul și samuraiul dac îl sfătuiește pe Stăpân să se retragă un pic și să lase poporul român să-și aleagă singur conducătorii.

Cu niște conducători patrioți va putea negocia cinstit tributul corect pe care România trebuie să-l plătească.

Să ia aminte Stăpânul României sfatul pe care Samuraiul dac i l-a dat lui Băse în 2012, de a se retrage, pentru a salva PDL-ul și a se salva pe sine printr-o revenire spectaculoasăhttps://unsingurvot.wordpress.com/2012/05/02/adio-base/

Băse nu a ascultat! Și a adus PDL-ul cât și pe sine în pragul dispariției. Dacă asculta sfatul samuraiului dac nu exista referendumul și războiul care a urmat în care a pierdut zadarnic mare parte din armata internă și externă pe care a strâns-o în 10 ani. Ar fi apărut în toamna lui 2012 pe cai mari, ca un eliberator, el, cel care ar fi ascultat ”voia poporului”.

Așadar: cine n-are un samurai, să-și cumpere.

Comentarii
  1. mariana spune:

    Te joci cu idei de scenarii Cezar ? Eu cred ca daca Firea s-ar retrage, PSD si-ar da cu stingu in dreptu si s-ar alinia cu PNL. PNL prin sopirlele interioare, sau din pura prostie l-a bagat la inaintare pe M. Munteanu si a facut astfel jocul lui Basescu. Societatea civila trebuia subminata , daca nu chiar dinamitata, pentru a se creia culoar liber partidului lui Basescu. Dar rationamentul asta il stii deja ptr ca l-am spus la vremea respectiva. Trimiterea lui Turcescu in fata lui Basescu care il manuie din spate ca pe o papusa, este – tre sa recunoastem – o strategie inteligenta, ptr ca Turcescu are patima , papagal si exercitiu bun in dezbateri. Basescu stie f bine ca daca ar fi candidat el s-ar fi sinucis politic, asa ca l-a impins corect pe jurnalist in fata desi stie ca acesta nu va cistiga, dar se afirmat totusi onorabil.
    Dreapta e divizata tot spre folosul partidului lui Basescu si cu sforile trase de acesta.
    Ce ramine ? Ramine o forta politica importanta, una singura care …FACE JOCURILE pe sub masa ale dreptei lui Basescu. Basescu nu are interes ca PSD sa fie invins, deci ma astept sa vad ceva din partea PMP care va sprijini subtil pe Firea.
    Totul pentru ca adevarata societate ccivila sa nu fie reprezentata , sa nu invinga.
    Eu sper mult ca jocul astora sa dea gres. Depinde de noi. Noi, socieatea civila sa nu fim divizati si sa actionam in forta.
    Prin urmare lupta este intre Firea( PSD ) plus dreapta ( toata) care face front comun cu PSD si societatea civila. Trebuie sa intelegem ca gastile de fripturisti si oportunisti de cariera nu isi pot permite sa li se ia ciolanele pe care le-au apucat in dinti in mandatele lor

    • Dacă te uiți cu atenție la ce am spus, vei vedea că PNL are o problemă majoră, existenţială, dacă PSD câştigă capitala
      aşadar va face orice pentru a nu se întâmpla asta
      locul lui băsescu la butoane este luat de PNL
      PSD (Dragnea şi Ponta) va fi obligat (de Servicii) să accepte asta.
      societatea civilă şi interesul ei nu există pentru Stăpân. Şi nici în realitate, între noi fie spus.

Lasă un comentariu