Este Justiţia din România neconstituţională?

Posted: 7 aprilie 2016 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , ,

Aşa se pare!

 

Art. 1, alin. 4 din Constituția României prevede că ”Statul se organizează potrivit principiului separației și echilibrului puterilor – legislativă, executivă și judecătorească – în cadrul democrației constituționale”.

Art. 2, alin. 1 din Constituție prevede că ”Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum”.

Dacă parlamentul este ales prin vot direct de către popor, puterea executivă este aleasă prin vot – președintele prin vot direct iar guvernul prin vot indirect, fiind ales de parlament -, puterea judecătorească din România nu mai este aleasă de către popor nici direct, nici indirect, de către parlament, nici prin referendum.

Întrucât întreaga putere judecătorească nu este aleasă (nici măcar președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și nici membrii Consiliului Superior al Magistraturii) prin nici una dintre cele trei modalități, nu îndeplinește condițiile de constituționalitate.

Legea nr. 304 din 28 iunie 2004 privind organizarea judiciară precum şi legea nr. 303 din 28 iunie 2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor încalcă art. 2 din constituţie, deoarece nu reglementează modul de alegere al puterii judecătoreşti de către popor, prin alegeri libere, periodice şi corecte, sau prin referendum.

Urmările sunt incalculabile! Toate sentinţele date de la intrarea în vigoare a prezentei Constituţii pot fi atacate ca fiind date de instanţe necompetente.

Haosul este aproape!

Comentarii
  1. marius spune:

    Eu nu am nicio parere de astea. Am auzit atatea prostii ca nu mai vreau vorbaraie.
    Dar stiu ca, in urma cu 300 de ani au patruns in Oltenia cei dintai panduri. Cine au fost si de unde au venit arata foarte clar Wikipedia. PANDURII NU AU VORBIT. AU FACUT. SI SUNT MEREU AMINTIRI DRAGI MULTOR OAMENI. MAI ALES IN OLTENIA.
    Veniti sa vedeti urmele si amintirile pandurilor de la Valcea prin Gorj si Mehedinti pana la Dunare.
    300 de ani de panduri la Oltenia.

Lasă un comentariu