Marea ipocrizie – ”Hristos a înviat”

Posted: 29 aprilie 2019 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , ,


Crede cineva că Isus a înviat?

Să fiu mai explicit: crede cineva CU ADEVĂRAT că Isus a înviat?

Nici măcar unul singur!

Toți cei care spun ”Hristos a înviat” sunt niște ipocriți; niște mincinoși. Pentru că spun ceva ce nu cred.

Printre cei mai ipocriți dintre toți cei care afirmă ”Hristos a înviat” se numără preoții. Mai exact ”preoții și cărturarii fățarnici”, cum i-a indicat Isus. Ipocrizia lor nu poate fi concurată decât de cea a politicienilor, procurorilor, unora dintre judecători, și a SRI-știlor.

Cred căIsus a înviatnu înseamnă decât căeu gândesc / opinia mea este  / părerea mea este că Isus a înviat”. Așadar nu este o credință, ci doar o opinie / o părere / un gând! Este o chestiune ce ține de minte. Ori credința este o chestiune ce ține de ”inimă” și nicidecum de ”minte”.

Gândiți-vă doar la simplul fapt că mulți hoți, tâlhari, criminali sau corupți, în închisoare sau în afara ei, descoperiți sau nedescoperiți încă sau vreodată, spun/afirmă ”Hristos a înviat” sau ”Adevărat a înviat”! Crede vreunul dintre ei asta? În mod evident, mint cu toții!

Gândiți-vă la mulți judecători corupți, la majoritatea procurorilor mafioți (părerea mea despre procurori) sau la majoritatea politicienilor: doar câțiva, cu mai puțin tupeu și nesimțire decât majoritatea, o spun pe un ton scăzut, majoritatea spun/strigă în gura mare ”Hristos a înviat”! Câtă ipocrizie evidentă de la o poștă pentru aproape toată lumea cu puțin bun-simț!

Despresistemul politic corupt care a promovat minciuna, demagogia și ipocrizia ca valori supreme în statvezi în Bătălia pentru Adevăr: https://unsingurvot.wordpress.com/2018/08/23/batalia-pentru-adevar/

Cu ani în urmă, la afirmația ”Hristos a înviat”, răspundeam cu ”Adevărat oare? Tu chiar crezi asta?”. Majoritate, cu bun simț, răspundeau simplu că ”așa se zice”. Alții, cu ofensă în glas, spuneau ”bineînțeles” sau ”sigur că da”. Ofensa din glas îi trăda însă și, luat la bani mărunți, recunoșteau că este doar o opinie/părere și nicidecum o credință și că nu au studiat problema. Cam așa cum toți chibiții au ”credințe” ferme despre ceva despre care nu știu mare lucru.

Prima dată când am văzut propria ipocrizie majoră s-a petrecut cu 30 de ani în urmă, în perioada studenției. Am ajuns (în urma unui citat dat într-o carte de spiritualitate care spunea că Isus ar afirmat ”cunoaște adevărul și adevărul te va face liber”) să citesc Noul Testament. În urma lecturii eram așa de entuziasmat încât am început să predic, în fața prietenilor și nu numai, despre fabuloasa învățătură. Până când, la un moment dat, în timp ce recitam înfocat din spusele lui Isus unui grup din ce în ce mai mare de studenți avizi de spiritualitate, am ajuns la ”orbii care-i conduc pe orbi în groapă” și mi-am dat seama de ipocrizia mea. Am încetat de atunci predicile, dar am continuat studiul – detalii în Autobiografia Stegarului dachttps://unsingurvot.wordpress.com/2015/06/19/autobiografia-samuraiului-dac/

partea teoretică acum, așa cum ”o văd” eu:

Isus a murit și înviat CU ADEVĂRAT! A înviat ca Hristos și nu ca Isus! Isus, mai exact egoul lui Isus, atât cât mai era, a murit definitiv și Hristos i-a luat locul în totalitate!

Hristos, fiind Viața Însăși, cum ar putea murii vreodată? Cât de absurd este ca cineva să creadă/gândească că Viața Însăși poate murii!

Hristos este Viața Însăși și Fiul unic al Lui Dumnezeu. Orice om care reușește ”să se lepede de sine/de ego/de minte” este înlocuit de Hristos. Așa s-a ”întâmplat” cu discipolii cei fricoși ai lui Isus care, deși întâi l-au trădat cu toții, mai apoi au înțeles Adevărul spus de Isus – pentru că Dumnezeu le-a deschis mintea/sufletul -, ”și-au venit în fire”, au renunțat la sine/la ”viața” lor pentru Hristos și au devenit astfel Hristos deplin și au fost numiți apostoli. Trădarea discipolilor are marea însemnătate de a ne arăta că și ei au fost asemenea nouă, așadar și nouă ne este dată măcar aceiași posibilitate. Lucru pe care l-a accentuat Isus în numeroase rânduri.

Cine ține la viața sa o va pierde, dar cine o va da pentru Mine, o va câștiga”, spune Isus. El însuși așa a făcut: și-a dat viața pentru Hristos, pentru Adevăr, și Hristos l-a înviat apoi, așa cum Isus a spus. În fapt Isus a murit definitiv, în locul lui rămânând Hristos. Grosso-modo, Isus a înviat ca Hristos. (După cum se spune ”cuvintele nu pot explica adevărul – a se vedea https://unsingurvot.wordpress.com/2013/02/01/minciuna-limbajului-minciuna-comunicarii-doar-tacerea-este-adevarata/ )

Trebuie înțeleasă și făcută distincția clară între omul Isus și Fiul Unic al Lui Dumnezeu – Hristos! Asemenea trebuie înțeles că în interiorul fiecărui om și chiar în interiorul fiecărei vietăți există Hristos, Viața care ne dă și ne ține permanent în viață, și că oricare dintre noi poate, prin renunțare deplină la sine/ego/minte să se ilumineze, să înțeleagă cine este și astfel să ”devină” Hristos.

Greutatea Căii este că eu/mintea/egoul trebuie să înțeleagă și să accepte propria moarte -renunțarea la sine/ego/minte –, ceea ce este aproape imposibil, pentru că este/pare absurd. Aceasta nu se poate face decât prin Har: Dumnezeu, de obicei printr-unul dintre copiii săi iluminați, deveniți Hristos prin renunțare la sine/ego, îi dă respectivului binecuvântarea de a înțelege Adevărul (bineînțeles că binecuvântarea vine în urma efortului propriu ”pe cale”), așa cum Isus, devenit Hristos, i-a binecuvântat pe discipolii săi, care au devenit apoi Hristos.

Bineînțeles că înțelegerea aceasta nu este a omului/egoului/minții ci a ”inimii”, și i se ”întâmplă” doar celui care ”are urechi de auzit și ochi de văzut”; deși toți au ochi și urechi. Omul/persoana/mintea/egoul nu-L va putea înțelege niciodată pe Hristosul care este în interiorul lui – cum ar putea? -, care îi dă viață și îl ține în viață clipă după clipă.

Îțelegerea vine mai repede la omul bine educat, adică la cel care cunoaște principiile educației – vezi Teoria educațională a Stegarului dachttps://unsingurvot.wordpress.com/2018/08/25/teoria-educationala-a-stegarului-dac/

Când cineva crede cu adevărat în inima lui că Hristos a înviat, ”Adevărat, adevărat vă spun că va face și el lucrările pe care le fac Eu; ba încă va face altele și mai mari decât acestea”. Asta ne-a promis Hristos. Ați văzut pe vreunul dintre cei care afirmă că ”Hristos a înviat” sau ”Adevărat a înviat” că a făcut vreuna dintre cele mai mici lucruri făcute de Isus? Atunci nimeni nu crede cu adevărat că Isus a înviat ci doar pretinde/susține/gândește/spune/are părerea că Isus a înviat!

Lasă un comentariu