Semnalul schimbării a fost dat!

Goarna care strigă adunarea a sunat!

Buciumul care vestește lupta ne-a trezit!

Oastea adevărului se adună!

Crin nu mai e singur!

Se detașează acum încă un om adevărat în politica românească: ministresa justiției. O surpriză de proporții pentru mine, pe care am apreciat-o când a apărut, dar de care … uitasem. Acum însă, așteptarea mea este enormă și aici: cred că ea este ”omul trimis de Dumnezeu” ca justiția română să înceapă să aibă o justă măsură. Este o bucurie imensă pentru inima mea; îi mulțumesc lui Dumnezeu!

Mona Pivniceru este pentru mine o certitudine că justiția română pornește ”pe calea justă”.

Deja avem două exemple clare, două caractere care invită societatea civilă să aibă curajul opiniei până la capăt, împotriva obișnuinței de ”a sta în banca ta”, de ”a nu ieși din rând”, a cutumei, a ”capului plecat”.

Bineînțeles că avem mari valori în toate domeniile, mari caractere, adevărate repere umane. Care acum vor fi ”scoase pe piață”. Se știa de ele, în cercurile în care se învârt: artă, știință … Dar în politică ele se văd mult mai ușor, ele ”sar în ochi”, chiar dacă, poate nu sunt de anvergura altora.

Din ianuarie spun ”în piață” că revoluția inimilor, revoluția valorilor, revoluția moralității a început. Pe parcursul anului care a trecut am avut numeroase confirmări. Între ele îmi aduc aminte de:

 • Dan Puric – cu câteva interviuri magistrale, o dovadă vie a conectării la sursa inspirației
 • Tudor Gheorghe – cu spectacolul ”Degeaba”
 • Lucia Hossu-Longin – cu câteva intervenții de o mare demnitate și echilibru, vorbind despre cei pe care eu i-aș numi ”martiri recenți”
 • Mona Pivniceru – cu gestul ei nemaiîntâlnit la români de a renunța la siguranța personală și profesională – locul din CSM și la calitatea de magistrat – pentru o idee, pentru un ideal
 • Un super-eroul martir, Comandor Aviator Tudor Greceanu – evocat de Adrian Ursu și Hossu-Longin; la acesta m-a răscolit adânca înțelegere a vieții: ”I-așa de simplu să mori! De ce să te compromiți?” Pentru cine devine conștient de fragilitatea vieții – în cazul eroului nostru aviator, devenit deplin conștient, urmare a propriei experiențe, că în orice moment, în cele peste 400 de misiuni de luptă în teritoriu inamic și nu numai, putea să-și piardă cu ușurință viața – aroganța puterii, aroganța tinereții, aroganța egoismului, se pierde într-o mare smerenie care îți deschide calea, prim moralitate și demnitate, către viața adevărată, către iubirea de oameni, către iubirea de Dumnezeu.
 • Academicianul Dinu C. Giurescu – cu o prestație elocventă care a cântărit mult în economia tumultosului an electoral 2012
 • Numeroși olimpici în toate domeniile științelor – reprezintă deasemenea o confirmare
 • Numeroși inventatori, sportivi și artiști care certifică imensul potențial pe care poporul român îl are
 • Și mai ales întregul colectiv de jurnaliști de la Antena 3, care, zi de zi, au luptat titanic (din punctul meu de vedere, asemenea eroilor aviatori pe câmpul de luptă) contra unui dușman foarte greu de identificat pentru mințile și sufletele insuficient maturizate: dictatura și formele ei de lunecoase de manifestare și de manipulare.

Fără să minimalizez cu nici un gram importanța luptei eroilor în războaie, consider că lupta eroilor de la Antena 3 este la fel de importantă și de grea. Dacă în primul caz riscul pierderii vieții era imens, inamicul era în schimb foarte clar. Atenția și vigilența trebuiau să fie mereu treze. În cel de-al doilea caz riscul pierderii vieții fizice este mult diminuat, însă inamicul nu mai este foarte clar identificat, și mai ales metodele lui de acțiune, presiunile psihice fiind imense. Ele generează incertitudini psihice care pot răni grav viața lăuntrică a individului. Și în acest caz atenția și vigilența trebuiau să fie mereu treze.

Și iată cum, din aceste două exemple de eroi putem desprinde o concluzie uimitoare: pentru a fi erou, pentru a excela, pentru a face performanță, în orice domeniu, trebuie să fi atent și vigilent în permanență. Concluzie pe toți înțelepții au tras-o și o recomandă ca soluție la orice ”problemă umană”, ca și cale spre nemurire, spre perfecțiune și spre Dumnezeu: prezența conștientă, vigilența, atenția relaxată, luciditatea, starea ”în prezent”, conectarea ”la realitate”.

Se poate aprofunda subiectul în articolul meu ”Fiți geniali în tot ce faceți!https://unsingurvot.wordpress.com/2012/12/27/fiti-geniali-in-tot-ce-faceti/

Pornind de la exemplul celor doi, Antonescu și Pivniceru, numeroși români din toate domeniile (justiție, poliție, servicii secrete, administrație publică, educație, dar și din știință și artă) vor ”ieși din rând” cu poziții ferme, tranșante, cu dezvăluiri care, dacă nu vor cutremura, măcar vor face fisuri în sistem. Își fac curățenie în propria ogradă. Pe scurt ”vor apăra adevărul”.

Societatea civilă se trezește! Făceam apel la această trezire în ” Apel către intelectualii moralihttps://unsingurvot.wordpress.com/2012/08/25/apel-catre-intelectualii-morali/

Profesorul dr. Florian Colceag făcea deasemenea un apel la societatea civilă ”APEL CĂTRE NAŢIUNE: Forţaţi societatea civilă să se organizeze!https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/29/apel-catre-natiune-fortati-societatea-civila-sa-se-organizeze/

O societate civilă puternică e singura garanție a unei democrați puternice, și e dovada unui popor matur. Pe care celelalte popoare îl vor avea ca reper.

Moralitatea, caracterul, vor fi temelia oamenilor ce formează o astfel de societate. Bunăstarea, bunătatea și voia-bună sunt fructele acestor oameni. Și iubirea de Dumnezeu.

Acum avem doi poli puternici pe care se poate sprijini ofensiva corectitudinii și dreptății, în orice domeniu. Crin Antonescu și Mona Pivniceru sunt două simboluri ale revoluției spirituale – îndrăznesc eu s-o numesc – din România. Ele vor fi două pietre de temelie care vor susține și vor coagula în jurul lor numeroase caractere morale pe care se va clădi societatea civilă română, noua democrație.

Vom vorbi despre un salt istoric al României de la dictatură la democrație, care se petrece acum.

Suntem martorii istoriei!

Să punem mâna și să fim constructorii ei!

Reclame
Comentarii
 1. Razvan spune:

  „Și mai ales întregul colectiv de jurnaliști de la Antena 3, care, zi de zi, au luptat titanic (din punctul meu de vedere, asemenea eroilor aviatori pe câmpul de luptă)” pentru a dezinforma opinia publica…cateodata ma intreb cum pot debita atatea minciuni pe minut…adevarul este ca iti trebuie imaginatie multa, dar si nesimtire pe masura…

 2. stegarul dac spune:

  dragul meu Razvan, nu știu ce caută băsiștii și pierd timpul pe aici!
  citind atâtea minciuni pe minut: ciudat!
  băsismul e terminat! ce nu e clar?

 3. C. Munteanu spune:

  Basescu este doar un exponent al unui sistem pus la punct de catre mafioti de mare valoare din regate care in urma cu cateva sute de ani nu existau(S.U.A.-„marea democratie”,locul unde maimutele se simt apreciate) sau Anglia si Franta in care locuitorii inca mai traiau in copaci ca stramosii lor cand au fost ocupati de romani.Cei care-l sustin pe Basescu sustin ca de fapt,urasc comunismul…urasti comunismul si iubesti tradatorii?Nu trebuie sa fii putin retardat??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s