Pe 8 mai băse își va da demisia. Adio băse!

Posted: 2 mai 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , ,

Pe 8 mai băse își va da demisia.

Stegarul dac va fi la Cotroceni pentru a-i înmâna papucii portocali pe care de 3 luni îi poartă la gât.
Populația va fi pe străzi și va cânta cu frenezie ”ole, ole, băse nu mai e!”. Entuziasmul popular va fi așa de mare că va fi resimțit ca o înviere, ca o nouă naștere a poporului român.
Demisia lui băse, împreună cu discursul (și promisiunile) lui Antonescu în parlament (și chiar și unele anterioare) și a lui Ponta la anunțarea propunerilor pentru miniștri viitorului guvern – respectarea în tot a legii (democrație curată), moralitate și cinste la vârf, transparență decizională – vor fi percepute ca o nouă revoluție. Un val uriaș de entuziasm va umple inimile românilor de pretutindeni. Poporul român va fi îndrăgostit, își va descoperi marea iubire: democrația, libertatea, demnitatea, rostul. Revoluția inimilor, revoluția moralității, revoluția valorilor, revoluția adevărului, de care vorbeam în ianuarie, va face un pas mare înainte.
Dar de ce își va da demisia băse?
Pentru că ”Dumnezeu are un plan pentru România care îi va uimi pe toți!”, cum spuneam în toate emisiunile la care am participat în ianuarie-februarie. Am mai spus și că Dumnezeu i-a luat mințile lui băse, care a făcut de atunci mari erori: demiterea lui Arafat, numirea șefului serviciilor premier, deconspirarea infiltratului Meleșcanu la vîrful PNL și numirea lui șef la securitate, scăparea din mână a lui Frunzăverde, controlul incomplet a mercenarilor portocali la moțiunea de cenzură și, mai ales, eșecul ”Pieții Universității”.
Băse a obosit! S-a enervat pe odraslele portocali care i-au făcut numai pocinoage și care și acum, când corabia are găuri mari, ia apă la greu și e în pericol să se scufunde, aleargă tot după ciolan în loc să se concentreze pe supraviețuire (precum PSD-ul la alegerile prezidențiale din 2009) – lipsă de bun simț politic. Și, la nervi, l-a desemnat pe loc pe Ponta premier. Acum, trezindu-se din beție (dacă am putea numi așa starea lui băse când își dă seama cum stau lucrurile), văzând ”situația reală” în care s-a ajuns ”pe nesiţite”, ”fără să știe”, evaluează lucrurile ”la rece” (în fața unei baterii de whisky).
Și ce constată? Falnicul vapor PDL-ist este acum o epavă. Dopul UNPR (o cârpeală mizerabilă) a sărit din gaura imensă pe care încerca să o astupe (și se va pierde în mare). Motorul UDMR s-a gripat, nu mai pornește și chiar necesită reparații capitale (ulterior își vor da seama că e calat). Echipajul PDL se răscoală și dezertează pe ascuns. Iar pușcașii minoritari ”au tras în aer” la ordinul ”foc” sau chiar l-au nimerit pe căpitan.
Ce mai constată apoi? Că ”piața universității” nu numai că a fost un eșec și n-a putut fi manipulată ”cum trebuie”, ba chiar s-a întors împotriva sa. Încercarea de a inventa/înscena o revoltă/revoluție împotriva ”întregii clase politice” a eșuat. Încercarea de a-l propulsa pe Claudiu Crăciun drept mare lider revoluționar n-a reușit (eu chiar l-am demascat în februarie – https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/21/este-claudiu-craciun-omul-lui-basescu/; https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/27/claudiu-craciun-sari-din-barca-lui-base/), încercarea multiplă de a mă racola și folosi drept simbol ”anti-parlamentari corupți” nu a reușit (încă ). Revolta/revoluția din piață care trebuia să acrediteze ideea necesității unei clase politice noi și curate eșuând, atunci încercarea de a construi/lansa o nouă forță politică ”nepătată” – PP-DD, Noua Republică, Alianța Poporului – n-a avut forța necesară să penetreze mințile românilor. Încercarea unei presiuni – 12 Mai – va eșua și ea, nu va mai avea suflu și obiect; trebuia făcută mai devreme. Și multe alte gloanțe, chiar obuze, pe care băse le are în traistă, trebuiau trase mai devreme .
Constată deci, băse al nostru, că toate fronturile sunt compromise, mai puțin unul (cel mai important pentru el): banii. Aici a câștigat total. Și atunci se trezește și își pune întrebarea: de ce să-mi risc viața (adică banii)? Pentru cine? Pentru o armată de scursuri care nu e în stare de nimic? La naiba cu ei!
Așa că, momentul pentru o ieșire spectaculoasă din scenă fiind fabulos, unic, va înscena o poveste lacrimogenă despre ”întoarcerea la popor”, ”iubirea de popor”, ”voința poporului”, ”dreptatea poporului”, …, și, atenție!, își va sacrifica armata de mercenari și o va da ”pe mâna justiției”, mizând pe euforia populației la vederea sângelui.
”Problema mea” e că ”sângele” PDL are aceiași grupă cu cel PSD și cel al mulților infiltrați la vârful PNL.
Dar trebuie să o facă repede, imediat după depunerea jurământului noului guvern, pentru a beneficia din plin de emoția creată. Și e artist în a sublinia importanța gestului său pentru reforma necesară a clasei politice pe care poporul o așteaptă.
Orice zi în plus înseamnă diminuarea șanselor de ”a da o lovitură de zile mari”, ”lovitura vieții lui”. Și, în felul ăsta mai are și PDL-ul o șansă să intre în parlament (pe diverse ”uși”), altfel, până în toamnă dispar complet.
Și băse va ieși din istorie controversat, invers decât Ceaușescu: cu plecarea lui Ceaușescu a fost toată lumea de acord atunci, și mulți îl regretă acum, pe când pe Băse (datorită loviturii de imagine pe care o va da) mulți îl vor regreta și vor mai crede în idealul stârpirii corupției invocat de el acum, dar îl vor uita repede. Pe termen lung, bineînțeles că au aceaiași soartă: uitarea. Și o mare lecție pentru poporul român: minciuna=demagogia are picioare scurte. Singura cale este adevărul.
Adio băse! Te du cu bine!

Reclame
Comentarii
  1. […] Să exemplific cu băse, eroul nostru. Dacă el ”nu se împotrivea”, dacă ”mă asculta” când l-am sfătuit să demisioneze, ce soartă avea acum PDL-ul? Ar fi venit la guvernare. https://unsingurvot.wordpress.com/2012/05/02/adio-base/ […]

  2. Luky Popescu spune:

    8 mai , care, 2013 ? nu am avut putere asupra posedatului nici asta iarna nici toata vara si toamna cat ne-am invartit in jurul Cotrocenilor, am fi putut daca USL nu cedau asa usor…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s