Greu! Foarte greu, dar până la urmă am reușit!

M-a ”costat” un genunchi rupt, numeroase ridicări abuzive, numeroase amenințări, dar mai ales numeroase procese civile și penale (am pe rol vre-o 10) în care jandarmii încep să transpire cu adevărat!

Dar acum totul s-a schimbat: jandarmii au o altă atitudine, și deși nu gândesc încă ”altfel”, măcar se poartă civilizat și sunt pe drumul fără întoarcere al schimbării.

Dacă la începutul mișcărilor de protest din ianuarie 2012 nici nu era de conceput să fiu lăsat să protestez unde aș fi vrut, nu mai vorbim de locurile fierbinți gen Cotroceni, Palatul Parlamentului, Parchet, CSM, etc., acum lucrurile stau cu totul altfel!

Dacă în vara anului trecut, înainte de referendum, nu eram lăsat să cobor cu steagul pe lângă palatul Cotroceni, acum mă plimb nestingherit prin fața porții principale a Cotrocenilor și jandarmii stau și se uită lung J. Ultima dată, pe 21.05.2012, m-am plimbat mai bine de o oră prin fața porții fără ca măcar un jandarm să-mi tulbure protestul cu o întrebare măcar, deși 3 mașini cu jandarmi ”la vedere” au și luat poziție la 15-20m, imediat ce am apărut.

Dacă în vara lui 2012, în timpul referendumului, m-au ridicat de 5 ori în 2 zile, mi-au dat amenzi de 2.700 ron și efectiv mi-au interzis să intru pe strada unde se afla sediul de campanie a lui băse – vezi înregistrarea uimitoare: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kTtFw_Co-Pk#! – acum mă delectez în voie cu o plimbare de o oră prin fața porții Cotrocenilor: http://www.youtube.com/watch?v=Ov1qGpRGtOw&feature=share .

Dacă acum un an așa ceva era de domeniul fantasticului, acum este este un fapt real!

Vorba lui Ioan ”Botezătorul”: înainte ca vremurile să se schimbe, omul trebuie să se schimbe! Omul trebuie să-și schimbe inima, să înceapă să-i pese de cel de lângă el, să înceapă să iubească; cu alte cuvinte ”să se trezească la viață”.

Această schimbare interioară a omului va aduce cu ea o schimbare în exterior: va lua atitudine, va apăra dreptatea și adevărul, nu va mai putea sta nepăsător …

Reclame
Comentarii
 1. Emilian spune:

  Felicitări pentru îndârjire! 🙂

  Însă am o întrebare: în ce măsură crezi că au contat următoarele chestii pentru această „schimbare” a jandarmilor:

  – Schimbarea puterii – PDL -> USL

  – Schimbarea ministrului de interne – care „patronează” jandarmeria

  – Procesele pe care le-ai deschis în instanţă – probabil anumitor persoane concrete cu nume şi prenume (deci acuze grave impotriva cuiva anume, ÎN INSTANTĂ – ceea ce nu e de joacă), nu doar reclamări vagi ale atitudinii unor instituţii publice

  – altceva ?

  • stegarul dac spune:

   mulțumesc!
   nu este îndârjire, este mai degrabă consecvență în a susține o cauză.
   toate ”chestiile” amintite de tine au contat și contează; toate lucrurile contează, sunt interconectate. Noi toți depindem de tot și de orice. Nimic nu este ”independent”, totul depinde de orice și orice depinde de tot.
   ”schimbarea puterii” (deși noi știm că încă nu s-a schimbat nimic, tot securiștii par să dețină controlul; dar asta doar pentru că Dumnezeu a hotărât ca lucrurile să pară așa, nu știu până când, însă :). Ce nu știu ei -”lumea”- este că Dumnezeu poate schimba orice în orice clipă) precum și ”noul” ministru au influențat sau par că au influențat/înfluențează, dar în esență noi cu toții, gândirea și simțirea fiecăruia din noi se adună într-o rezultantă care impune această schimbare.
   Așadar schimbarea suntem noi, este cuprinsă și depinde total doar de scimbarea din noi, din atitudinea și mai ales din înțelegerea noastră – ”cunoaște adevărul și adevărul te va face liber!” – iar ”transformarea” societății nu este altceva decât imaginea/manifestarea acestei viziuni/concepții/”înțelegeri” pe care noi o avem despre ”noi” și despre ”lume”.
   Procesele pe care le am cu jandarmii fac și ele parte din ”simfonia” globală.
   Fără ca noi să facem absolut nici un efort conștient, fiecare dintre miliardele de miliarde dintre celulele corpului nostru fac milioane de operațiuni/activități pe secundă, fără de care noi nu am exista. Deci fără ca noi ”să participăm” în vre-un fel la infinitatea de procese ce se desfășoară pentru ca noi ”să fim în viață”, noi totuși existăm, ”cineva” se îngrijește gratuit de asta. Ăsta este singurul ”lucru” cu adevărat important: înțelegerea adevărului, înțelegerea a ”cum stau lucrurile cu adevărat” și nu cum par ele a fi.
   Când vom înțelege ”cum stau lucrurile în realitate” și nu cum par ele pentru ”lume”, atunci se chiamă că suntem conștienți, și doar atunci totul are un sens iar acest sens începe să depindă de noi, cei conștienți.
   Fie ca toată lumea să fie conștientă = înțeleaptă = fericită!

  • aprozarnet spune:


   No Fear in the Now

 2. ilie spune:

  vai avramuta….te lepezi tu de usl si de iubirea pt antonescu..
  ti-a trebuit 1 an sa te trezesti si sa intelegi cum sta treaba cu puterea in romania.
  e bine si acum ,dar pe viitor inainte sa le ceri altora sa se trezeasca ,sa fi tu treaz ca ai dormit pe tine 1 an .

 3. I oan spune:

  nu se mai face primavara doar cu o floare inainte de a critica pe cineva care redescopera demnitatea drapelului in lupta ar trebui sa participi . macar la o manifestatie in strada.

 4. aprozarnet spune:

  totul e trecator- nimic nu e infailibil NUmai Adevarul te poate elibera – „si nu-mi spuneti Doamne ci faceti ce spun…(daca credeti)”
  cand spui crezi in tine insuti…e vorba de incredere..altfel fara incredere nu te poti misca ; deci…incredere, speranta, iubire mai degraba ; „daca ai ‘credinta’ cat o samanta de mustar…si vei misca muntii” nu e vorba de a „crede in Isus” ci de a avea incredere…asta spunea insusi Isus „Nu eu te-am vindecat ci ‘credinta ta'(puterea ta interioara) te-a vindecat” deci nu e vorba de a sti exact…ci de avea incredere cand spune de „credinta”` pacea fie cu tine…cel ce citesti „Imparatia lui Dumnezeu e in interiorul vostru”

  Adevarul e in inima; si el functioneaza…in final

  fiti …nu in frica – solutii sunt in jurul si inauntrul FIECAruia…dar procesul nesesita efort PT A NE ADUNA si a fi NOI in primul rand- nu departati prin incordare/frica… pace…si de la capat mereu…de la a fi- ” SUNTEM deja..” Fii..esti – asculta-ti…inima…si fii
  solutii cand esti…? solutia asta e(poate fi)..oare…? pace ; esti..tine minte

  http://aprozarnet.wordpress.com/2013/09/15/1042/#more-1042

  • aprozarnet spune:

   Virtutea de a fi om – Sfântul Ioan Gură de Aur
   ” …dar după care fapte să te cunosc că eşti creştin, când totul te arată necreştin? Dar pentru ce spun: creştin? Nu pot şti bine nici dacă eşti om. Când te văd că arunci cu picioarele ca un măgar, că sari ca un taur, că nechezi după femei ca un armăsar, că eşti lacom la mâncare ca un urs, că-ţi îngraşi trupul ca un catâr, că eşti ranchiunos ca o cămilă, că răpeşti ca un lup, că te mânii ca un şarpe, că răneşti ca o scorpie, că eşti şiret ca o vulpe, că ţii în tine veninul răutăţii ca o aspidă şi viperă, că lupţi împotriva fraţilor tăi ca demonul cel rău, cum voi putea să te număr cu oamenii când nu văd în tine caracteristicile firii omeneşti? Căutând să fac deosebirea între un necredincios şi un credincios, mi-e teamă că nu voi găsi nici deosebirea dintre un om şi o fiară. Cum să te numesc? Fiară? Dar fiarele au numai unul din cusururile amintite! Tu însă ai adunat în tine toate cusururile şi mergi chiar mai departe decât fiarele sălbatice. Să te numesc drac? Dar dracul nu slujeşte tiraniei stomacului, nici nu îndrăgeşte banii. Spune-mi, te rog, pot să te mai numesc om când ai mai multe cusururi decât fiarele şi dracii? Dacă om nu pot să te numesc, cum pot să te mai numesc creştin? Şi marea grozăvie este că suntem atât de plini de păcate, că nu ne vedem sluţenia sufletului nostru şi nici nu ne dăm seama de urâţenia lui. Când te duci la frizerie ca să-ţi tunzi părul, iei oglinda şi te uiţi cu atenţie la pieptănătura părului, întrebi pe cei de faţă şi chiar pe frizer dacă ţi-e aranjat bine părul de pe frunte; chiar când eşti bătrân nu te ruşinezi să-ţi piepteni şi să-ţi aranjezi părul ca unul tânăr; dar nu ne sinchisim deloc că sufletul nostru nu-i numai pocit, ci şi sălbătăcit, ajungând ca Scila (monstru marin cu zece capete şi douăsprezece picioare) sau Himera (monstru cu trei capete: de leu, de capră şi de şarpe) din miturile păgâne. Şi avem totuşi şi pentru suflet o oglindă duhovnicească, cu mult mai bună şi mai de folos decât cealaltă. Oglinda aceasta nu ne arată numai sluţenia sufletului, ci, dacă voim, ne arată şi cum să ne schimbăm sluţenia într-o frumuseţe fără seamăn”.
   http://aprozarnet.files.wordpress.com/2013/09/frica-ce-este-oare-ura-manie.jpg pace noua…sa fim…spre a noastra stare…pt a putea inchega…din potential

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s