Instituțiile majore ale statului sunt complice la uzurparea statului de drept în România!

Posted: 19 martie 2013 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Instituțiile statului (Parlament, Guvern, Servicii Secrete, Procuratura), dacă tac și nu iau măsuri urgente sunt complice la uzurparea statului de drept în România!

Societatea civilă dacă tace, este complice!

Iar în cadrul societății civile, profesioniștii domeniului, cei care au studii juridice (profesori de drept, avocați, juriști, magistrați, etc.), au o vină majoră directă!

Politizarea instituțiilor (în cazul de față – justiția) reprezintă cancerul democrației!

ca ministrul justiției să declare că președintele CSM a fost ales nestatutar, despre ce țară și despre ce justiție vorbim?

ca o decizie a CSM de alegere a propriului șef să fie lovita de nulitate absoluta, despre ce țară și despre ce justiție vorbim?

ca un înalt magistrat român să declare că CSM l-a susținut pe băse în campanie, despre ce țară și despre ce justiție vorbim?

…………………………………

Ministrul justiției, despre degringolada din justiție

http://www.cotidianul.ro/pivniceru-haineala-presedintele-csm-in-mod-regretabil-203899/

Pivniceru: Haineală, președintele CSM, în mod regretabil

Mona Pivniceru, ministrul Justitiei, a explicat la Antena3 că alegerea procuroarei Oana Haineala în funcția de președinte al CSM prezinta un viciu de anulabilitate, întrucât prim-adjunctul procurorului general al Romaniei, Daniel Morar, nu avea dreptul să voteze.

Mona Pivniceru a mai declarat că Oana Haineală a ajuns în mod regretabil să fie aleasă în funcția de președinte al CSM.

Referitor la cererea Secției pentru judecători din CSM privind revocarea hotărârii de numire a Oanei Haineala în fruntea CSM, Mona Pivniceru a precizat că aceasta nu a fost dezbătută și nici votată. “S-a emanat in spatiul public ideea ca hotararea prin care Sectia de judecatori a solicitat revocarea hotararii de numire ca presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a doamnei Haineala a fost respinsa cu 11 la 7 voturi. Este o minciuna sfruntata si un fals grosolan, daca ea cumva s-a materializat intr-un act juridic, deoarece hotarare nu a fost pusa in dezbatere, daca s-a votat, s-a votat fara cvorum (… ).

Referindu-se la alegerea Oanei Haineala în funcția de președinte al CSM, Pivniceru a mai precizat:

“Mai sunt si vicii de fond ale chestiunii. În primul rând, procurorul este magistrat pentru a i se garanta independenta, el face parte din Ministerul Public, tot după Constitutia care este la indemana tuturor. Deci fiind parte din Ministerul Public, fiind supus unei subordonari ierarhice, ocupandu-se doar cu actul de urmarire penala, este anormal ca un procuror care face doar o parte din intreg sa conduca intregul. Din cauza aceasta, structura CSM-ului este în mare parte compusa din judecători, pentru ca ei reprezinta sistemul majoritar și ei sunt singurii care conduc puterea judecătoreasca. (…) Urmeaza degringolda generala. Probabil se va solicita in instanta, am vazut deja ca si asociatiile profesionale contesta ideea ca cineva apartinator Ministerului Public, nefacand parte din puterea judecatoreasca, dar avand calitatea de magistrat pentru a i se conferi independenta, poate intr-un fel sau altul sa conduca puterea judecatoreasca. Este o anormalitate. Sectia de judecatori va relua în discuție această chestiune”.

………………………..

nimic nu poate fi mai grav!

în acest moment CSM trebuie să-și dea demisia!

Judecătorul Adrian Neacșu acuză: șefele CSM l-au susținut direct pe Traian Băsescu în perioada suspendării

http://www.cotidianul.ro/judecatorul-adrian-neacsu-acuza-sefele-csm-l-au-sustinut-direct-pe-traian-basescu-in-perioada-suspendarii-208670/

Adrian Neacșu acuză conducerea din 2012 a CSM că s-a implicat direct în spijinirea lui Traian Băsescu în perioada campaniei pentru referendum. Dezvăluire de senzație: cum au fost blocate calculatoarele judecătorilor ”rebeli” din CSM. Se bănuiește că ”serviciile” au efectuat atacul

Invitat la Realitatea TV. Pentru a discuta pe marginea documentului remis Parlamentului, Adrian Neacșu a făcut, în premieră, o serie de declarații explozive, care în mod normal ar trebui să arunce în aer un segment al scenei politice. Neacșu a spus, cu subiect și predicat, că fosta conducere a CSM, Alina Ghica, președinte, și Oana Hăineală, vicepreședinte (actual președinte), l-a susținut direct pe Traian Băsescu în perioada în care acesta era suspendat. Acestă declarație, dacă va fi luată în seamă de către oficialii de la Bruxelles și de ambasadorii statelor UE la București ar trebui să conducă la dezavuarea practicilor lui Traian Băsescu, la dezavuarea practicilor unor magistrați și la o schimbare radicală, în bine, a poziției Bruxelles-ului față de România.

Iată câteva fragmente din declarație:

Adran Neacșu: Undeva la jumătatea anului trecut a izbucnit pentru prima oară oarecare neînțelegeri în cadrul CSM, care nu au fost la acel moment cunoscute public. Au fost tensiuni interne legate de evenimentele curente în acea perioadă și știți cu siguranță că mă refer la problema suspendării președintelui. În interiorul consililui, în acel moment, am ridicat anumite semne de întrebare despre modul în care conducerea de atunci a CSM înțelegea să iasă în spațiul public și să sprijine una dintre părțile aflate în conflictul politic, ca să nu spun direct.

Realizator: Adică pe președinte, nu?

Adrian Neacșu: Da, poziția președintelui în acel moment. Repet, în acel moment eu și ceilalți colegi …

Realizator: Este extrem de grav ceea ce spuneți în seara asta.

Adrian Neacșu: Știu, este extrem de grav, dar așa stau lucrurile. În acel moment eu și colegii mei din Secția pentru judecători am ales să nu facem publice aceste lucruri, spunând că justiția nu merită să fie târâtă într-un scandal. Dar de atunci, tensiunea din cadrul consiliului a tot crescut. Undeva spre sfârșitul anului deja aveam semnale chiar de la colegi că sunt monitorizat, că există oameni pe urmele mele, că într-un fel sau altul, se știe tot ce fac și că, mă rog, se strâng tot felul de probe. Inițial nu am luat în serios acest lucru, eu știind că nu fac nimic rău, dimpotrivă …

……………………………

este nereal!

este un coșmar!

și suntem complici prin tăcerea noastră la căsăpirea democrației și a statului de drept!

sunt alături de înaltul demnitar român cu totul!

Dumnezeu să-i dea putere și intuiție să demaște mizeria băsiste din justiție, mai ales din parchete!

Interviu Adrian Neacşu. Despre criza din CSM şi despre punerea sa sub acuzare de către DNA

http://www.juridice.ro/244634/interviu-adrian-neacsu-despre-criza-din-csm-si-despre-punerea-sa-sub-acuzare-de-catre-dna.html

printre altele înaltul demnitar român spune: ” Acuzam derapaje de natură politică în activitatea conducerii CSM de anul trecut. Avem aproape certitudinea că anul acesta lucrurile vor sta şi mai rău şi vor fi şi mai evidente. CSM-ul, prin poziţiile şi acţiunile conducerii anterioare, s-a poziţionat, începând din vară, de partea unor interese pur politice şi a jucat alături de diferiţi actori de pe scena politică

Lucia Efrim: CSM pare împărţit în cel puţin două tabere. Întotdeauna au fost păreri diferite între membri ai Consiliului, însă care este obiectul cauzei ce duce la acest non-consens categoric între părţi astăzi?

Adrian Neacşu: Cred din ce în ce mai mai mult că este o ruptură de esenţă care va afecta puternic structura viitoare a Consiliului şi poate chiar a sistemului judiciar. Pare că suntem într-un moment în care se vor despărţi apele în interiorul justiţiei între instanţe şi parchete şi mai mult ca sigur că ceea ce se întâmplă acum va influenţa modul în care va arăta structura Consiliului în viitoarea Constituţie. Dincolo de neînţelegerile între persoane, de faptul, de exemplu, că judecătorii resping comportamentul abuziv şi coleric al doamnei procuror Hăineală, este vorba în mod esenţial despre faptul că avem opţiuni diferite în ceea ce priveşte amestecul politicului în activitatea CSM. Acuzam derapaje de natură politică în activitatea conducerii CSM de anul trecut. Avem aproape certitudinea că anul acesta lucrurile vor sta şi mai rău şi vor fi şi mai evidente. CSM-ul, prin poziţiile şi acţiunile conducerii anterioare, s-a poziţionat, începând din vară, de partea unor interese pur politice şi a jucat alături de diferiţi actori de pe scena politică. Nu o spunem numai noi, judecătorii din CSM, deşi ar fi fost de ajuns. Nu, este acuzaţia unanimă a tot ceea ce înseamnă forma de exprimare a părerii judecătorilor din ţara asta, inclusiv a asociaţiilor profesionale din justiţie ori a adunărilor generale ale judecătorilor. Prin alegerea ca preşedinte a doamnei procuror Haineală, atât noi în CSM, cât şi cei aproape 5.000 de judecători din ţară ştim că CSM-ul a alunecat definitiv pe o pantă de acţiune partizană. Din păcate, colegii procurori din CSM sunt incapabili să se opună acestei tendinţe, iar majoritatea netransparentă din jurul noii conduceri garantează aparenţa de legitimare a unor acţiuni incompatibile cu rolul în stat al CSM. Am văzut că procurorii din ţară formează unanimităţi de invidiat în spatele reprezentanţilor şi şefilor lor, contestându-şi propriile asociaţii profesionale. Nu ştiu care este sensibilitatea procurorilor la aceste aspecte, dar judecătorii nu vor accepta niciodată ca organul care trebuie să le garanteze independenţa să se compromită în jocuri politice. Măcar pentru că atunci sunt ei înşişi expuşi şi vulnerabili. Aceasta este şi explicaţia pentru furia cu care cei doi colegi judecători (Aina Ghica şi Cristi Danileţ-n.r.) asociaţi cu acţiuni incompatibile cu imparţialitatea judecătorului au fost sancţionati şi revocaţi din CSM, într-o acţiune unică în Europa, de altfel.

Judecătorii din CSM, dar şi judecătorii din ţară nu cred că un CSM condus de doamna procuror Hăineală va fi unul imparţial, echilibrat, obiectiv şi profesionist. Un CSM care va sta tot timpul cu băţul prin gardul unor politicieni şi al unor partide, provocând şi iritând, este un CSM periculos pentru chiar siguranţa sistemului judiciar şi oricum unul departe de misiunea lui.

Noi nu spunem nicidecum că CSM ar trebui să rămână inert în caz de atacuri ale politicienilor la adresa independenţei justiţiei. Dimpotrivă, reacţia trebuie să fie fermă şi promptă, însă poziţiile trebuie să fie în toate cazurile şi să fie imparţiale şi echidistante.

………………………………

adevărata miză o arată un înalt demnitar al statului român, magistrat la CSM.

acuzele lui sunt atât de grave încât CSM ar trebui să-și de-a demisia pe loc.

toți profesioniștii dreptului românesc (profesori de drept, avocați, juriști, etc.) ar trebui să ia atitudine, să aibă o opinie fermă, altfel s-ar putea să rămână fără ”obiectul muncii”
ori acești ”profesioniști” tac și astfel sunt complici cu crima din CSM, cum au fost complici și la crima din CCR

Cum poate fi Președintele CSM paralel cu starea justiției

http://www.juridice.ro/248860/cum-poate-fi-presedintele-csm-paralel-cu-starea-justitiei.html

”In acest moment, in urma unei lupte crancene purtata cu ferocitate si fara scrupule, cu sprijin din partea unor institutii si probabil persoane prietene, un grup restrans a reusit confiscarea CSM in vederea realizarii unor mize extrem de determinate: numirile la varful sistemului judiciar. Si vorbesc nu numai de numirile la varful Parchetului General si a DNA, ci si de numirile in functiile de presedinte si vicepresedinte al ICCJ. Aceste mize inseamna in acelasi timp deturnarea Consiliului de la rolul sau constitutional si anexarea lui unor interese restranse, de grup si exotice fata de problemele reale ale sistemului judiciar. Toate energiile disponibile sunt indreptate catre pastrarea majoritatii care a votat un procuror la conducerea CSM, acesta fiind motivul pentru care se lungeste comedia revocarii celor doi judecatori carora instantele le-au retras mandatul. Acesta este de altfel si motivul pentru care fata de semnatarul acestor randuri s-a grabit suspendarea din CSM, votul meu fiind retras in mod strategic inainte de a putea declansa procedura revocarii din functia de presedinte, pe care, riscant, o anuntasem deja. Mizele din CSM nu mai sunt unele tehnice, iar logica urmarita este una a acapararii si prezervarii puterii.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s