plângere penală împotriva lui Morar & co.

Posted: 12 martie 2013 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , ,

Nr. 3496/11.03.2013

Domnule Procuror General

al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

            Subsemnatul, AVRAMUŢĂ CEZAR CĂTĂLIN, cunoscut ca ”un singur vot”, ”stegarul din Piața Universității” și ”stegarul dac, cetățean european, domiciliat în stradă (pentru că, casa mi-au executat-o silit zilele trecute), CNP 167………..,în calitate de parte vătămată, formulez prezenta

PLÂNGERE PENALĂ

 

împotriva numitului Daniel Marius Morar precum și celorlalte persoane din conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție care l-au ajutat,

pentru săvârșirea, în calitate de autor, instigator sau complice, a infracțiunilor (consumate sau ca tentativă) prevăzute și pedepsite de următoarele articole ale Codului Penal: art. 240 (uzurparea de calităţi oficiale), art. 168^1 (comunicarea de informaţii false), art. 248 (abuzul în serviciu contra intereselor publice), art. 248^1 (abuzul în serviciu în formă calificată), art. 249 (neglijenţa în serviciu),

şi vă rog ca, după analizarea întregului material probatoriu ce va fi încuviinţat şi administrat în cursul cercetării pe care o veţi dispune, să începeţi urmărirea penală, să puneţi în mişcare acţiunea penală şi să îi trimiteţi în judecată prin rechizitoriu pe învinuiţi pentru comiterea infracţiunilor mai sus amintite.

 

MOTIVE

 

            În fapt: În data de 12 februarie 2012, a expirat mandatul domnului Daniel Marius Morar de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Prin ordin al doamnei Laura Codruta Kovesi, Procuror General al Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justitie, din data de 13.02.2012 s-a dispus delegarea domnului procuror Daniel Marius Morar in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie; delegarea s-a prelungit apoi cu încă sase luni, incepand cu 13 august.

Prin Ordinul 1746 din octombrie 2012 Daniel Morar a fost delegat prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Imediat, din această funcție emite Ordinul nr. 188 din 09.10.2012 prin care el înșuși își stabilește/arogă responsabilități după bunul plac, ceea ce excede în mod evident competențele postului ocupat:

„In temeiul art. 76 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 7 alin (2) si alin. (3) si art. 8 lit. a) din Regulamentul de ordine interioara al parchetelor, aprobat prin ordinul nr.529/C din 21 februarie 2007 al ministrului justitiei:

Vazand ordinul nr. 1746/2012 al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care domnul Morar Daniel-Marius a fost delegat in functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;

Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie emite prezentul

ORDIN:

Art. 1 – Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie coordoneaza direct activitatea Directiei Nationale Anticoruptie, Directiei de Investigarea a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Sectiei de urmarire penala si criminalistica, Sectiei parchetelor militare, Serviciului de cooperare judiciara intrernationala, relatii internationale si programe, Biroului de informare publica si relatii cu presa si Compartimentului documentelor clasificate.

Art. 2 – Adjunctul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie coordoneaza direct activitatea Sectiei judiciare, Sectiei de resurse umane si documentare, Directiei de exploatare a tehnologiei informatiei, Unitatii de implementare a Programelor Phare, Departamentului economico-financiar si administrativ, Biroului juridic si a Serviciului de audit public intern.

Art. 3 – Pe perioada absentei sau a imposibilitatii exercitarii functiei, atributiile de coordonare prevazute la art. 1 si art. 2 sunt preluate si exercitate reciproc de prim-adjunctul procurorului general sau adjunctul procurorului general.

Art. 4 – Sectia de resurse umane si documentare va lua masuri pentru comunicarea prezentului ordin.

Art. 5 – Prezentul ordin intra in vigoare la data emiterii, data de la care isi inceteaza aplicabilitatea Ordinul nr. 362 din 21 octombrie 2008 al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.”

PRIM-ADJUNCT AL PROCURORULUI GENERAL DANIEL MARIUS MORAR

Acest act de organizare internă a instituției Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie putea fi emis doar de procurorul general, și doar în cazul în care Legea de organizare și funcționare îi permitea acest lucru.

Prin dispoziția de la art. 5, prim-adjunctul procurorului general chiar își permite să anuleze un ordin al procurorului general!

În continuarea acestui caz grav de uzurpare de calități oficiale, domnul Daniel Morar emite ordine pentru îndeplinirea mandatului pe care singur și l-a atribuit, în sfidarea completă a legii!

Un alt aspect important este faptul că domnul Daniel Morar, care este la semi-conducerea Parchetului General cu delegație, nu este membru de drept al CSM, și astfel nu are drept de vot în Consiliu conform art. 133, litera c din Constituția României, din cauză că, printre altele, nu are Decret de numire ca Procuror General. În fapt, din momentul în care a expirat mandatul doamnei Kovesi, nu există un procurur general al României și, ca atare domul Morar nu are cui ”să țină” locul în CSM.

Deasemenea semnalez încălcarea gravă a prevederilor legale, deoarece prin repetate luări de poziții publice a arătat clar o implicare politică. Ultima ”reușită” este interviul acordat ”Revistei 22” în care, prin aprecierile făcute, afectează extrem de grav atât imaginea procurorilor și judecătorilor, cât și cea a CSM-ului.

Aprecierile extrem de negative la adresa procurorilor este cel puțin ciudată, ținând cont de faptul că el și Laura Codruta Kovesi, de mai bine de șases ani, s-au aflat la conducerea instituției în care activează procurorii, timp în care U.E. i-a lăudat c-ar fi foarte ”vrednici”.

Poziția lui duplicitară seamănă foarte bine cu cea a președintelui suspendat, care minte toată ziua și care ocupă fotoliului de la Cotroceni prin uzurpare de calități oficiale, și care îl laudă și-l apreciază cu orice ocazie (vorba ceea: ”cine se aseamănă, se adună”).

Fidelitatea față de țară, respectarea Constituției și apărarea țării constituie singurele îndatoriri fundamentale ale fiecărui cetățean român, înscrise în Constituție (plus obligația de a plăti impozite J). În cazul procurorilor (dar și a președintelui de țară) aceste îndatoriri au un caracter sacru.

Morar a depus în acest sens un jurământ de credință când a intrat în magistratură; și un șef la DNA reclamă un mare respect față de lege.

Ori dacă cei care sunt primii chemați să respecte și să împlinească Constituția o nesocotesc și o falsifică pe față, ce stat de drept mai construim noi?

Unde sunt procurorii care trebuie să se fi sesizat din oficiu asupra tuturor acestor încălcări atât de grave ale constituției? Pentru că, să fie foarte clar, cine tace în acestă chestiune vitală, esențială pentru democrație, pentru ordinea de drept și statul de drept în România, este complice.

Fidelitatea față de țară, respectarea Constituției și apărarea țării sunt îndatoriri fundamentale ale tuturor cetățenilor români, inclusiv ale profesioniștilor în drept. În cazul acesta specific, o răspundere specială revine tuturor acestor profesioniști: ei activează în domeniu și ei singuri înțeleg ”despre ce e vorba”. Nu i se poate imputa aceasta, în aceiași măsură, țăranilor, muncitorilor și intelectualilor care activează în alte domenii. A se vedea articolul ”Intelectualii care nu iau atitudine, sunt complici la mizeria băsistă pentru detalii:

https://unsingurvot.wordpress.com/2012/09/10/intelectualii-care-nu-iau-atitudine-sunt-complici-la-mizeria-basista/

În condițiile în care reprezentanții organizațiilor profesionale ale magistraților concluzionează că CSM-ul nu funcționează din vara anului trecut (adică de la referendum) și chiar cer demisia în bloc a CSM-ului (în condiția în care deja au militat pentru demisia a doi membrii ai CSM, unul fost președinte!), înseamnă că problema politizării justiției la vârf nu numai că există, dar este de o gravitate extremă pentru democrația și statul de drept din România.

Iar această problemă consistă, în primul rând în faptul că procurorii sunt instrumente politice într-un grad foarte mare, mult mai mare decât magistrații judecători.

Bineînțeles că vinovat direct și indirect pentru această stare de fapt în justiția din România este chiar președintele demis al României, Traian Băsescu, care jucător fiind a încurajat prin toate nelegalitățile și excesele sale abordările nelegale la orice nivel. El care trebuia să fie garantul legii în România, el a fost cel care și-a bătut joc în cel mai înalt grad de ea, dând astfel un exemplu profund nefast tuturor românilor, dar mai ales funcționarilor publici și demnitarilor.

Solicit să dispuneţi cercetarea celor sesizate, sub aspectul comiterii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de: art. 240 (uzurparea de calităţi oficiale), art. 168^1 (comunicarea de informaţii false), art. 248 (abuzul în serviciu contra intereselor publice), art. 248^1 (abuzul în serviciu în formă calificată), art. 249 (neglijenţa în serviciu) Cod penal.

În drept, îmi întemeiez prezenta plângere pe prevederile art. 240, art. 168^1, art. 248, art. 248^1 și art. 249 Cod penal.

Avrămuță Cezar Cătălin

stegarul dac din Piața Universității

Reclame
Comentarii
 1. KANAKIDIS SIMONA DENISA spune:

  Luni 18.03.2013 8.30-12.30 Proces cu jandarmeria la Tribunal
  12.30-17.00 Fluturat steagul în fața și pe treptele Tribunalului București
  Dormit în casă…domnule CEZAR AVRAMUTA..parca spuneati c av.au executat silit si n.aveti casa..acuma cum ati dormit in casa ?..uite ca sunt eu fixista la LIMBA ROMANA

  • unsingurvot spune:

   dragă Denisa, asta este o chestie de matematică: în România există câteva milioane de locuințe iar eu am pierdut-o pe a mea personală! Asta nu înseamă că au dispărut casele toate! E foarte simplu; dar se acceptă pentru cineva care are fixații 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s