Magnaţii Americii aruncă mănuşa, copiii României o ridică

Posted: 25 decembrie 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

sau

Cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume

Vă propun, cu ocazia acestui crăciun, relansarea proiectuluicea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume”, proiect menit să dovedească adevărata față a sufletului românesc.

Un proiect care face parte din numeroasele proiecte menite să schimbe percepția ”celorlalți” despre români.

Un proiect care face parte din marele proiect național, la care lucrează toți românii de mi de ani: România – ”Grădina maicii domnului!”

Cred că ar fi un gest care să contrabalanseze angajamentului magnaților americani: http://givingpledge.org/  inițiat de

Warren Buffett: http://givingpledge.org/#warren_buffett

și Bill Gates: http://givingpledge.org/#bill+_gates

 

 

Comunicat de presă IRSCA Gifted Education

25 Decembrie, 2012, Bucureşti:

Magnaţii americani decid să-şi doneze cel puțin jumătate din avere (Warren Buffett 99%): mai mult de 600 de miliarde de dolari adunați pentru organizaţii caritabile. Este o sumă fabuloasă, ce poate rezolva multe din problemele actuale acute ale omenirii, oferind educaţiei, implicit vieţii, o şansă uriaşă. E foarte posibil ca toate donaţiile cumulate, oferite până astăzi în istoria omenirii, să nu atingă suma realizată acum.

La un aşa gest trebuie un răspuns pe măsură. În aceste condiţii, IRSCA Gifted Education iniţiază un proiect: ’’cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume”, adresată de copiii din România miliardarilor americani care, prin gestul lor unic, schimbă filozofia vieţii pe pământ, aplicând învățătura creștină în cel mai nobil mod.

Recunoştinţa este baza abundenţei. ’’Mulţumesc’’, în orice formă s-ar prezenta, creează puntea de legătură între cel ce dăruieşte şi cel ce primeşte. Este feedback-ul de care dăruitorul are nevoie pentru a putea continua: înţelege că a fost înţeles. Să arătăm, deci, filantropilor americani că i-am înţeles. Considerăm că, prin acest gest, nobleţea sufletului românesc va ieşi la lumina.

Invităm toate asociaţiile şi organizaţiile neguvernamentale din România să se alăture ca parteneri în acest proiect. Invităm presa să se implice ca partener în acest proiect.

Propunem realizarea unei scrisori mondiale de mulţumire pentru acest mare gest.

Invităm profesorii sa citească acest Mesaj de invitaţie în proiect pentru copii, împreună cu măcar câteva din angajamentele magnaților americani:

 • Magnaţii americani dăruiesc cel puțin jumătate din averea lor oamenilor.
 • Haideţi să le dăruim cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume.
 • Haideţi să fim noi una dintre cele mai frumoase voci care le mulţumeşte acestor mari suflete pentru gestul lor.
 • Roata dăruirii şi a primirii trebuie să înceapă de undeva: fă tu primul pas. De fapt miliardarii americani au făcut pasul lor; urmează pasul tău, pentru ca bulgărele abundenţei să crească.
 • O clipă de inspiraţie poate schimba destinul omenirii. Aripa inspiraţiei i-a atins pe Warren Buffett şi Bill Gates când au iniţiat procesul care poate duce la o nouă conştiinţă a umanităţii.
 • Compasiunea miliardarilor americani ne va inspira de acum înainte. Ea ne dezvăluie o nouă paradigmă şi devine astfel un ideal de acţiune, sperăm chiar un standard pentru omenire. Ea ne inspiră să credem că orice problemă (gestul miliardarilor a fost determinat de marea criză) este o provocare pentru a ne autodepăşi.
 • Imaginaţi-vă ce ar fi lumea azi fără premiile Nobel, fără toate invenţiile care, direct sau indirect, au fost realizate prin cercetarea susţinută din donaţii, fără toată creaţia realizată de artişti din toate domeniile, sponsorizaţi prin diverse căi … fără …
 • Imaginaţi-vă ce ar putea fi lumea mâine dacă gestul magnaţilor americani ar duce la realizarea unor mari proiecte, proiecte pe care voi le puteţi propune, şi pe care noi ne obligăm să le comunicăm lor.
 • Nu uitaţi: un drum de o mie de mile începe cu un pas.
 • Orice scrisoare de-a ta, cât de mică, va conta pentru că ea va fi parte din cea mai lungă scrisoare de mulţumire din lume.

Mesajul nostru prin care îi invitam în proiect pe părinţi şi profesori:

 • Societatea va fi frumoasă doar când oamenii care o compun vor fi frumoşi.
 • E adevărat că nu spunem nimic nou, ci doar lucruri banale şi prea cunoscute, dar, totuşi, atât de puţin aplicate; ori rostul nostru de educatori e tocmai să inspirăm şi să stimulăm creativitatea copiilor, să le vorbim despre idealuri dar şi să îi ajutăm să şi le împlinească. Idealurile pot fi atinse doar de caractere puternice, şlefuite prin multă muncă, făcută de copii, îndrumaţi de părinţii, de profesori şi de societatea care stăruie în formarea deprinderilor morale – stânca pe care poate dăinui acest caracter.
 • Ne dorim pentru copii crearea obişnuinţei de a comunica, mulţumi, împărtăşi şi participa la viaţa comunităţii.
 • Dvs. sunteţi cei mai în măsură să îi stimulaţi pe copii să-şi exprime gândurile şi emoţiile referitoare la gestul magnaţilor americani.
 • Un singur rând sau semn scris sau desenat de mâna unui copil, izvorât din puritatea inimii lui, poate mişca inima universului.

IRSCA Gifted Education:

 • Îndeamnă societatea românească să-şi apropie sufletul îngheţat de atâta materialism/comunism de focul idealurilor revelate de gestul elitei americane.
 • Îndeamnă presa românească să dezbată implicaţiile profunde ale acestui imens semnal de trezire a conştiinţei planetare.
 • Crede că a sosit momentul să fim în stare vorbim despre adevărurile vieţii.
 • Propune ca marele gest al miliardarilor americani chiar să poarte acest nume: „marele gest”, cu convingerea că el va schimba conştiinţa omenirii, că este scânteia care a aprins focul inspiraţiei, care la rândul lui va aprinde focul cunoaşterii ce va arde, în cele din urmă, materialismul din mintea oamenilor.
 • Crede că marele gest al miliardarilor americani dovedeşte că omul nu este neapărat o brută materialistă, deşi de multe ori se manifestă aşa, ci poate fi o fiinţă profund spirituală.
 • Speră ca ”marele gest” (cum l-am numit noi) să determine demararea marilor proiecte care să schimbe paradigmele actuale în toate domeniile: domeniul educaţiei în primul rând, acesta putând reprezenta sămânţa schimbării întregii noastre vieţi/perspective, …. domeniul militar … etc
 • Crede că marele gest este … un nou început.

IRSCA Gifted Education invită toţi copii și toate şcolile din România să susţină Proiectul „celei mai lungi scrisori de mulţumire din lume, pentru cel mai generos gest din lume”.

linkul către declaraţiile originale ale magnaţilor americani:

The Giving Pledge, www.givingpledge.org

4 years go. Caci, voi propuneţi proiecte care schimba lumea
http://www.youtube.com/watch?v=B_6iTCo5Ci8&feature=related

Condiţii de participare:

Fiecare participant adult sau copil în proiect va trimite 1 Scrisoare de maxim 1 foaie de format A4 per participant, conţinând orice poate fi considerat drept mesaj (text, colaj sau lucrare artistica, etc.) + ATENTIE: (pe față) nume, localitate (pe spate) date de contact: adresa completă, școala/liceul și clasa, și/sau email + telefon. Ideal ar fi ca scrisorile să fie trimise centralizat pe clase, dar nu este o condiție.

Scrisorile pot fi adresate în orice limbă cunoscută (limba engleză are un plus).

Srisorile primite deja la precedenta lansare a proiectului participă de drept.

Lucrările vor fi trimise pe următoarea adresă:

Asociaţia IRSCA Gifted Education, Strada Nuferilor nr. 85A, sector 1, București,

sau o adresă comunicată ulterior.

 

Recunoaştere:

Toţi participanţii vor primi recunoaştere din partea noastră:

+  Şcolile vor primi diplomă pentru participare în proiect

+ Copiii vor primi certificate de voluntari iar profesorii certificat de recunoaştere pentru implicare într-un proiect social

+  Şcoala din ţară care are cei mai mulţi participanţi va primi o diplomă specială iar 3 copii participanţi din şcoală + 1 profesor delegat al şcolii vor fi invitaţi la Bucureşti, cu toate cheltuielile acoperite pentru 2 zile, urmând să ne povestească cum au reuşit performanţa. Ei vor primi o atenţie specială şi un reportaj inedit. Ei vor avea ocazia sa elaboreze alături de colegii lor, copii cu abilităţi înalte din sectorul 6, o scrisoare comună către filantropi, conţinând un proiect creativ pe care să-l propună spre realizare filantropilor cu sprijinul inedit al lor, al copiilor.

+ Toate scrisorile vor fi scanate şi postate pe internet pe un website dedicat urmând să fie vizibile întregii lumi şi să primească o atenţie specială

+ Scrisorile vor fi ulterior împachetate şi trimise in SUA filantropilor cu o scrisoare specială de întâmpinare a proiectului. În această scrisoare, cele mai importante proiecte propuse de copii pentru implementate vor fi evidenţiate şi susţinute de organizaţie.

așteptăm orice comentarii și/sau propuneri pe blog sau pe email:

https://unsingurvot.wordpress.com/2012/12/25/magnatii-americii-arunca-manusa-copiii-romaniei-o-ridica/

Project Manager al Proiectului

Cezar Avrămuţă

https://unsingurvot.wordpress.com

cezar.avramuta@fntm.ro

cezar716@yahoo.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s