Clasa politică română nu ne reprezintă! Asta este o concluzie/afirmație a unei mari părți din populația tării.

Care este cauza? Cauza reală este moralitatea precară a românilor. Motive putem găsi cu nemiluita (putem da vina pe diverse: securitatea, comuniștii, educația, etc.)

 Ce e de făcut? Îmbunătățirea moralității.

Pentru alegeri, din punctul meu de vedere, nu există decât o ”soluție” rezonabilă pentru români: societatea civilă ”să se unească” și să pună presiune pe USL ca să vină în alegeri cu candidați necompromiși, și să accepte câteva ”principii” pe care USL-ul să le respecte la guvernare.

O posibilă soluție ar mai fi și candidați independenți în majoritate colegiilor, însă pentru asta ”societatea civilă” ar trebui să se miște repede și coerent. Nu pare rezonabilă acum o astfel de soluție.

Pe termen lung însă, preocuparea societății civile trebuie să fie îmbunătățirea moralității românilor.

Am scris despre îmbunătățirea moralității în câteva din articolele anteriare:

Propunerea mea, în această direcție, se leagă de următoarele idei:

 1. Din punct de vedere ”științific”: ”omul” folosește conștient doar 5-7% din capacitatea creierului. Dacă am reuși să folosim conștient 20% sau 30% din capacitatea noastră mentală, am fi super genii. (Se estimează că numărul de neuroni este aproximativ același la orice om -100 de miliarde-, însă fiecare poate dezvolta până la 10 mii de legături cu ceilalți neuroni). Toate ”problemele” actuale ale omenirii ar fi probabil rezolvate instant. Existe deja o mulțime de cărți care tratează ”tehnicile de superînvățare”. Dar să folosim conștient 100% din capacitatea creierului?
 2. Din punct de vedere ”religios”: ”omul” nu folosește nici 1% din ”capacitatea/calitatea” noastră de copii ai lui Dumnezeu. Dacă ne-am ”găsi”/regăsi Părintele Ceresc, atunci chiar orice ”problemă” ar dispărea definitiv. După cum ne spune Învățătorul: ”căutați Împărăția lui Dumnezeu și toate celelalte vor urma”, ”fiți desăvârșiți precum Tatăl Ceresc desăvârșit este”, „este scris: sunteți Dumnezei. Și scriptura nu poate fi desființată” și ”oricine crede în Mine, va face și el cea ce am facut eu, ba chiar lucruri și mai mari”.

Indiferent de unghiul de vedere adoptat, potențialul uman este de-a dreptul uriaș. De ce suntem atât de indiferenți la acest adevărat tezaur care se ascunde în noi? De ce ne lăsăm păcăliți și înfricoșați de povești despre crize mondiale, crize economice? De ce ne lăsăm amăgiți de povești materiale și materialiste? Să ne trezim la realitatea propriei noastre valori: suntem copiii lui Dumnezeu, care se ascunde în ”interiorul nostru”, în imensa capacitate a ”creierului”/”inimii”. Suntem doar indolenți sau suntem infantili? Oricum ar fi, lucrurile se schimbă cu viteză și aici.

Și ”oameni de știință” și ”oamenii religioși” par să ignore acest infinit potențial.

Eu cred că a venit momentul pentru o ”abordare de masă” a acestui potențial. Zic asta observând ritmul de inovație în știință dar și în religie. Și legătura tot mai puternică între cele două abordări, legătură realizată deopotrivă de ”cercetătorii” serioși din ambele ”tabere”. Cercetători care au scos la lumină o mare grămadă de cărți de foarte bună calitate despre ”dezvoltarea personală” – crearea unui caracter întemeiat pe principiile universale ale adevărului, frumosului, binelui și iubirii. Întotdeauna un om de știință serios a fost profund religios, și viceversa.

Acum, dacă luăm serios/matur în calcul acest potențial, toate problemele omenirii par aproape ridicole. Atâta amar de ”specialiști” și ”analiști” fac ”teoria chibritului” la tv și în restul mediei cât e ziua de lungă (mai ales pe teme ”economice”, care par serioase), pentru a nu propune sau găsi soluții adevărate, că te întrebi ce se întâmplă. Singurul gând rezonabil despre asta e că, ”copiii se joacă cu jucăriile/jocurile corespunzătoare vârstei lor psihologice”.

Dacă luăm în calcul infinitul potențial uman găsim imediat evidente/firești spusele Învățătorului ”căutați întâi Împărăția lui Dumnezeu, și toate celelalte vor urma”. Această căutare este o treabă foarte serioasă, singura ”faptă” serioasă pe care ființa umană o poate face; restul sunt ”antrenamente” în vederea  aceastei cercetări, precum sunt pentru copii jocurile.

Pentru orice ființă umană care începe să se maturizeze psihic, problemele ”filozofice” ale ”binelui și răului”, ale ”rostului în viață” și ale ”rostului vieții” încep să se pună cu prioritate. Cercetarea presupune o minte bine pregătită. Această cercetare poartă numele de Cale. Despre ea am vorbit un pic în articolul anterior, `Cum trecem de la ”alții sunt de vină” la ”pentru tot cea ce mi se întâmplă eu sunt vinovat”`: https://unsingurvot.wordpress.com/2012/09/23/cum-trecem-de-la-altii-sunt-de-vina-la-pentru-tot-cea-ce-mi-se-intampla-eu-sunt-vinovat/

Eu personal cu această ”cercetare” mi-am ocupat o mare parte din ultimii 20-25 de ani. Tot ce am reușit să înțeleg, am pus (oarecum) și o să pun în continuare pe blog, însă, probabil că voi utiliza și o metodă mai ”practică” prin care să promovez această cercetare.

Vă țin la curent cu tot ce voi întreprinde în acest sens.

Pace și înțelepciune vă doresc tuturor!

Reclame
Comentarii
 1. PACAT TU REPREZENTAI PUNCTUL FIX .

 2. Stimată(e)/stimaţi doamnă(e)/domn(i)!

  Am trecut în revista ceeace scrieţi dvs pe-aici şi pot spune că mai toate merg, cu excepţia acelei treceri de la „alţii sunt de vină” la „eu sunt de vină” şi o să vă spun şi „de ce”:
  ●În primul rând că „vina” nu face parte din nicio morală serioasă şi cinstită, cum ar fi a „celor şapte ani de-acasă”.
  ●Restul, cele bisericeşti, construite abia la 325 de ani de la moartea lui Isus de către Niceenii Paulini − pentru a fi siguri că nu mai trăieşte niciun martor autentic al aceluia care a fost, este şi va fi OM în vecii vecilor, care să-i incomodeze în a face o Religie de Stat pentru Imperiul Roman −, sau a acelora şcolăreşti, construite de nemernici similari şi băgate pe gât copiilor, conform Programelor Şcolare Obligatorii, în mintea unor oameni serioşi nici nu ar trebui să existe!!!
  ●După ce am trăit 4 ani consecutivi în Germania, unde nu există „grija zilei de mâine” indiferent că eşti neamţ sau străin, apoi alţi 4 ani în Israel, unde „grija zilei de mâine”, ARDE SUFLETUL STRĂINULUI, şi apoi alţi 10 ani în Spania, unde grija la care mă refer este „aşa şi-aşa” – adică nici laie, nici bălaie, sau, mai pe şleau „tot o porcărie, dar ceva mai suportabilă decât cea din România” −, EU PERSONAL îmi permit să afirm că ŞTIU CINE ESTE DE VINĂ, pentru halul în care o duc românii azi, după ce am descins în libertate FĂRĂ NICIUN CENT DE DATORIE EXTERNĂ!!!
  Dacă,dvs încă nu ştiţi asta, ar fi altă treabă, că aveţi timp să vă documnetaţi! Dar vă rog din suflet: Nu mai încercaţi să aruncaţi VINA, din cârca IDIOŢILOR DIN PARLAMENT, în cârca religiosului CREDUL minţit şi jecmănit de preoţii şi pastorii fără neam, sau în cârca POPORULUI ROMÂN minţit de TOŢI, de la vlădică la opincă, inclusiv de cei ca dvs, care SPER că nu o faceţi intenţionat, ci poate din neştiinţă, dar, realitatea – ştiţi cum e −, NUMAI ĂL DE SUS O ŞTIE!
  Niciun POPOR CIVILIZAT de pe faţa pământului, care nu duce azi „grija zilei de mâine”, NU ŞI-A CONSTRUIT SINGUR ACEASTĂ SOARTĂ BUNĂ, pentru că EL NU POATE FACE AŞA CEVA, decât dacă, între cei care-i fac politica au existat, există şi vor mai exista oamenii capabili şi partioţi ÎN MAJORITATE parlamentară!!! Dacă el are neşansa de a-i avea pe aceştia ÎN MINORITATE, o va încurca ca şi noi, indiferent ce popor ar fi el.
  Poporul doar alege, dintre cei care îşi aleg o astfel de carieră, pe cel pe care crede el că „merită”, dar ATENŢIE: Pe niciunul dintre ei NU-I CUNOAŞTE BINE, pentru că nu este nici măcar vecin cu ei, nu mai zic „rudă”.
  În concluzie: Nu Poporul Român este vinovat că l-a ales la început DE TREI ORI LA RÂND pe Iliescu!!! Fiecare a crezut atunci în felul lui, a votat ca atare, funcţie de gândul său ascuns cinstit sau necinstit şi cu asta basta, deoarece acesta-i riscul democraţiei: Puterea de a alege ajunge pe mâna TUTUROR, adică a întregului popor, care este format, ca absolut toate popoarele de pe pământ, din fel şi fel de oameni: din religioşi şi atei, din proşti care dau în gropi cu lampa-n mână, dintr-aceia care „feresc gropile” chiar şi fără lampă, din hoţi, criminali, din slugi, bone, gunoieri, meseriaşi calificaţi, funcţionari, intelectuali, bancheri… etc… etc.
  Ca şi dovadă că am dreptate în ceeace afirm, este faptul confirmat la ultimile alegeri din 2-16 noiembrie 2014, când românii au ales pe PRIMUL PREŞEDINTE SERIOS, din toată irtoria sa post-belică. De ce a ales aşa? Simplu: PENTRU CĂ A AVUT PE CINE SĂ ALEAGĂ, că, dacă n-ar fi avut, ar fi fost iar obligat să aleagă „din tot răul”, pe acela care-i „mai puţin rău”, când, după ce Emil Constantinescu (un evreu-comunist hoţ şi expulzat din Elveţia cu familie cu tot, infiltrat în ţară prin Basarabia, dându-se drept „francofoni”. În facultate i se zicea „mânuţă”… care spune destule, iar fii-su le-a confirmat), era gata-gata să câştige Vadim Tudor.
  Sigur că din noiembrie 1945 am inceput să fim manipulaţi! Dar, pentru asta, trebuie să fim obiectivi:
  ●suntem graniţă-n graniţă cu cei care i-au OCUPAT PE RUŞI, nu cu „ruşii”, vă rog frumos, că pe noi nu ei ne-au ocupat, ci tot aceia care i-au ocupat pe ruşi în octombrie 1917!!! Aici, chiar vreau să subliniez că, acelaşi Armistiţiu însoţit se arestarea Ministrului de Război, înfăptuit de MS Regele nostru Mihai I – ATENŢIE MĂRITĂ −, A FOST COPIAT AD-LITERAM de împăratul Japoniei, doar că el l-a încheiat cu SUA, nu cu curvele comuniste care au ocupat Rusia în 1917!!! Dacă China era atunci ceea care este azi, şi japonezii ar fi avut soarta noastră, sau poate mai rea…
  ●comuniştii sunt încă MAJORITARI în ţara noastră, ca şi în întregul Bloc Est-European, deoarece INFLUENŢA lor nu a încetat după cei 20 de ani de PLATĂ A DAUNELOR DE RĂZBOI, cu a fost prevăzut în ÎNŢELEGEREA DE LA YALTA, ci după 45 de ani, deoarece s-a constatat că nu fuseseră EXTERMINAŢI absolut toţi „duşmanii partidului” şi nu s-a putut scoate din creierul popoarelor ocupate „simţul proprietăţii private”!!!
  ●Calea DEMOCRAŢIEI este bună pentru cei care sunt majoritari, nu şi pentru minoritari! Tocmai de aceea au şi mărit „doza” de timp de la 20 la 45 de ani, pentru a fi siguri că îşi vor putea face de cap încă 50 de ani după desfiinţarea Cortinei de Fier.
  Dar, cine vreţi să aibe această experienţă, NOI?, după 45 de ani de spălare de creier??? …sau evreii-comunişti – CREIERELE CONDUCĂTOARE ALE ACESTUI PARTID −, care au fost liberi oricum, chiar şi în vremea Comunismului? Câţi dintre români se încumetau să asculte posturile de Radio Europa Liberă, Vocea Americii… etc.? Ni s-a permis nouă timp de 45 de ani să comentăm pe marginea ALEGERILOR LIBERE???
  Şi-acuma, în încheiere, după cei 4 ani trăiţi în Israel, vă pot spune că acolo nu există comunism!!! Există socialişti şi comunişti, dar nu pentru a practica pe Israel aceste doctrine, ci pentru a face „opoziţia” obligatorie a politicii de tip DUALIST, exact ca şi în RELIGIE: Tatăl şi Fiul, dar nu oricine este „ales”, ci doar acela pe care Tatăl îl descoperă Fiului!!! Păi, cine-i aşa de bătut în cap, incât să creadă într-o astfel de dogmă (a Marilor Preoţi Paulini de la Niceea), treaba lui!!!
  Am fost atâta de speriaţi de criminalii aceştia comunişti, încât pe vremea lor nu aveam curajul să scoatem pe gură cuvântul „evreu”, ca să nu fim imediat acuzaţi de „antisemitism” şi să ne trezim la Canal, lăsându-ne copiii pe drumuri, la discreţia Caselor de Copiii, care-i foloseau pentru transfuzii de sânge şi transplanturi de organe…
  Acum cred că este bine să-i cunoaşteţi şi dvs pe aceşti nenorociţi, numiţi azi în toate felurile: masoni, illuminatti, anunakis etc. Deschideţi Biblia la Facerea cap. 32 şi citiţi de al versetele 25 la 35, pentru a înţelege cum a impusă Religia Mozaică Poporului Martir Evreu, de către Moise, folosindu-se de CREDULITATEA leviţilor, şi, dacă veţi vedea vreo diferenţă faţă de felul cum ne-a fost impus Comunismul nouă, ruşilor… etc., atunci vă rog să mi-o comunicaţi şi mie.

  Vă doresc numai bine!

  Sunt DAC ADEVĂRAT, din DACI ADEVĂRAŢI, poate mai mult decât dvs, pentru că nu „barba” mă face, ci faptul că EU ŞTIU ŞI DE CE: Pentru că aşa am fost hotărât să fiu născut pe pământ, nu pentru că mi-am ales eu însumi acest destin. Doar aşa îmi pot explica de ce nu-i pot acuza în exclusivitate doar pe cei care sunt CU-ADEVĂRAT VINOVAŢI, în ce priveşte DACIA!
  Isus nu a fost fondatorul Creştinismului şi nici Andrei, ucenicul care a fost trimis în zona Traco-Geto-Dacă. Aşa după cum nici Buddha nu a fost întemeietorul Religiei Buddhiste, sau Mahomed a celei Mahomedane. Astea le-au făcut „şmecherii”, adică „şefii” de haite de prădători! Creştinismul a fost întemeiat de Paulini, care, ca orice „lup-prădător”, nu poate trăi muncind ceva folositor pentru societate, ci „de pe urma Cuvântului” – cum le-a zis Pavel, nu Isus. De data, au făcut din El un „hristos” (adică un „trimis” ca Profet, Salvator etc.), deghizându-se în „creştini”, în blănă de oaie Ortodoxă şi Catolică, nu tot în „niceeană” (că ar fi bătut la ochi), deghizaţi adică în primii SECTANŢI (sau „împărţitori”) ai Creştinismul Primar în două, deoarece avea balta peşti, cum zicem noi, căci „ciolanul credulilor” devenise suficient de mare, încât să poată satisface POFTA de HUZUR a mai multor ŞEFI de HAITE de LUPI, ulterior mai deghizându-se şi în blană „lutherană”, „anglicană”… şi altele „reformate” de aceeaşi minciună…

  Alexandru Tomás-Cervesy Ulth
  (Madrid, 17.06.2015)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s