Un moment istoric pentru democrația din România

Posted: 21 septembrie 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

 

Atât de clară este situația, pe care atât de bine o explică Ghișe, încât nu-mi vine să cred că profesorii de drept, juriștii și avocații români nu iau atitudine și nu-și spun opinia în această speță atât de importantă în istoria democrației românești.

Băsescu este demis. El stă ilegal acum la Cotroceni, prin uzurpare de calități oficiale. Curtea Constituțională și-a depășit competențele legale și constituționale, prin decizia nr. 6, punctele 3, 4 și 5. Parlamentul României trebuie să finalizeze procedura de suspendare a președintelui prin confirmarea rezultatelor referendumului.

Aștept ca profesioniștii dreptului din țară (și nu numai) aibă curajul și să se pronunțe.

Este în joc democrația și statul de drept în România.

Ioan Ghişe: Băsescu are încă statutul de „suspendat” din funcţia de preşedinte

Publicat de Jurnalul Național în 20 septembrie 2012 – pe net la 19:23

http://www.jurnalul.ro/politica/ioan-ghise-basescu-are-inca-statutul-de-suspendat-din-functia-de-presedinte-624218.htm

Senatorul PNL Ioan Ghişe cere Parlamentului să reinstaureze ordinea de drept constituţională prin încheierea procedurilor privind demiterea şefului statului

Senatorul liberal  Ioan Ghişe a cerut azi conducerii Camerei Deputaţilor şi Senatului introducerea pe ordinea de zi a Birourilor Permanente reunite a proiectului de hotărâre privind rezultatul referendumului din 29 iulie. „Urgenţa este impusă de faptul că ordinea de drept constituţională în România este grav tulburată ca urmare a neîncheierii de către Parlament a procedurilor constituţionale privind procesul de demitere”, se arată în documentul depus de senatorul PNL. El a reluat ideea potrivit căreia, în prezent, este în vigoare Hotărârea nr. 33/2012 a Parlamentului prin care Traian Băsescu este „suspendat” din funcţia de preşedinte al României. „Parlamentul este obligat de Constituţie să asigure ordinea de drept în România prin respectarea Legii fundamentale. CCR, fără niciun temei constituţional sau legal, a cerut prin prevederile pct. 3, 4, 5 ale dispozitivului Hotărârii nr. 6 ca referendumul să fie considerat nevalabil, adică fără rezultat”, se mai arată în documentul amintit. Iată care sunt argumentele senatorului Ion Ghişe, având ca motto cuvintele lui Simion Bărnuţiu:” Politicieni, ţineţi poporul ca să nu rătăciţi calea!”:

„În exercitarea mandatului, parlamentarul” se află „în serviciul poporului”, potrivit prevederilor art.69, alin. (1) din Constituţia României. Această obligaţie trebuie materializată şI în menţinerea ordinii de drept constituţionale, ORDINE TULBURATă în prezent ca urmare a neîncheierii tuturor procedurilor privind finalizarea referendumului din 29 iulie 2012 privind demiterea din funcţia de preşedinte a dlui Traian Băsescu. Parlamentul, în calitatea de organ reprezentativ suprem al poporului suveran (art.61, alin (1) din Constituţia României), TREBUIE Să CONSTATE că VOINŢA POPORULUI exprimată prin votul stabil, la referendum, a fost DEMITEREA lui Traian Băsescu, rezultat constatat de către Biroul Electoral Central şI comunicat Curţii Constituţionale.

Declanşarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Românie a început ca urmare a Hotărârii nr.33/2012- privind SUSPENDAREA PREŞEDINTELUI ŢăRII- şI a Hotărârii nr.34/2012- privind declararea zileide 29 iulie ca dată a referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Punerea în aplicare a celor două hotărâri OBLIGă Parlamentul, urmare a pct.1 şI 2 din Dispozitivul Hotărârii nr 6/21.08.2012 a Curţii Constituţionale, să anuleze prevederile Hotărârii nr.33/2012 privind suspendarea dlui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte şI să constate că rezultatul referendumului din 29 iulie 2012 a fost pentru DEMITEREA lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, aşa cum l-a constatat BEC şI l-a confirmat CCR.
Anularea hotărârii de încetare a „SUSPENDăRII” şI a rezultatului referendumului se produce în mod OBLIGATORIU printr-o hotărâre a Parlamentului. Obligativitatea parlamentară rezidă din conţinutul Hotărârii nr.6/2012 a CCR prin care:

1.1 La punctul 1 din Dispozitivul Hotărârii nr.6/2012, CCR „CONSTATă că procedura pentru organizarea şI desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, dl Traian Băsescu, A FOST CORECTă”. Această constatare îndeplineşte obligaţiile CCR prevăzute la art.146 lit i din Constituţie şI cele prevăzute la alin.(2) al art.47 din Legea 47/1992 de organizare şI funcţionare a Curţii Constituţionale;

1.2 Prin punctul 1 al dispozitivului Hotărârii nr.6/2012, în baza CONSTATăRII îndeplinirii procedurilor pentru organizarea şI desfăşurarea referendumului  prin care se recunoaşte că referendumul din 29 iulie 2012 a fost  CORECT, reiese că referendumul a fost VALABIL . Se ştie că CCR constată dacă referendumul a fost corect- DOAR din punct de vedere CONSTITUŢIONAL. Conform prevederilor constituţionale ale art.146, lit. I), CCR trebuie să dea o DECIZIE privind valabilitatea referendumului din perspectiva constituţionalităţii

1.3 La punctul 2 din dispozitivul Hotărârii nr.6/2012 a CCR, aceasta „CONFIRMă rezultatele referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 communicate DE CăTRE BEC”, în sensul că Traian Băsescu a fost demis prin VOINŢA a 87,85% din persoanele care au participat la referendum în concordanţă cu prevederea legală a art.47 alin 2.

1.4.2. Urmare a CONFIRMăRII de către CCR a rezultatelor communicate de către Biroul Electoral central, Parlamentul CONSTATă că:

1.5.2.1. Traian Băsescu a fost demis cu votul a 7,4 milioane de cetăţeni dintr-un număr de 8,5 milioane de cetăţeni care au participat la referendum;

1.6.2.2. Statutul de preşedinte SUSPENDAT al României, aşa cum Traian Băsescu l-a primit prin prevederile Hotărârii nr.33/2012, îi încetează prin rezultatul constatat la referendum de către Biroul electoral Central prin procesul verbal;

1.7 2.3 Funcţia de preşedinte al României este VACANTă. Aceste situaţii vor fi constatate printr-o hotărâre a Parlamentului.

Parlamentul trebuie să încheie procesul verbal privind referendumul din 29 iulie 2012 DOAR prin aplicarea punctelor 1 şI 2 din Dispozitivul Hotărârii nr.6/2012 a CCR, deoarece celelalte alegaţii inserate de către Curtea Constituţională în respectiva hotărâre sunt neconstituţionale şI nelegale pentru că:

1.La pct.3 al dispozitivului Hotărârii nr.6/2012 Curtea, prin NELEGALITATEA consemnării că „REFERENDUMUL NU ESTE VALABIL” s-au încălcat prevederile ali.(1) al art.47 din Legea 47/1992 prin care impune ca „Plenul CCR să DECIDă cu majoritate de două treimi asupra VALABILITăŢII referendumului”, astfel încât CCR trebuie să constate VALABILITATEA  SAU NU a referendumului, printr-o DECIZIE , din perspectiva constituţionalităţii (conform alin (2) al art.1 din Legea nr.47/1992). CCR, în dispreţ faţă de lege şI Constituţie,  nu şi-a îndeplinit obligaţia constituţională, ci s-a pronunţat asuopra valabilităţii din punct de vedere legal, invocând art.5 alin. (2) din Legea 3/2000 a referendumului, încălcănd flagrant prevederea lit. l a art.146 din Constituţie.

2.Punctele 4 şI 5 din dispozitivul Hotărării nr. 6/2012 a CCR sunt NECONSTITUŢIONALE şI NELEGALE, deoarece aceasta NU SE SPRIJINă PE NICI UN TEMEI JURIDIC. Netemeinicia acestor puncte este dată de faptul că NU există NICI O PREVEDERE constituţională sau legală prin care CCR să ORDONE încetarea mandatului de „INTERIMAT” pentru dl. Crin antonescu sau repunerea în funcţia de preşedinte al româniei a dlui Traian Băsescu, atât timp cât – conform art.1 al Hotărârii nr.22/2012 a Parlamentului – Traian Băsescu are ÎNCă statutul de „SUSPENDAT” din funcţia de preşedinte al României. În prezent, prin neîncheierea referendumului printr-o hotărâre a Parlamentului, România se află într-o tulburare a ordinii de drept constituţionale, din cauza uzurpării funcţiei de preşedinte al României de către Traian Băsescu şI acceptul tacit al autorităţilor- Parlament şI Guvern. Din păcate inacţiunea Parlamentului perpetuează starea de tulburare a ordinii de drept constituţionale”.

Reclame
Comentarii
  1. unsingurvot spune:

    frumos spus, și se pare că și adevărat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s