Câtă dreptate a avut Urania! – nașterea unui leader

Posted: 8 septembrie 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Îl/îi așteptăm cu interes pe cei care vor fi ”în fruntea noastră” în aceste vremuri tulburi.

Eu îmi exprim opinia că Crin Antonescu este unul dintre aceștia.

Bineânțeles că, pentru asta, trebuie să rezolve problema ”mâncării bio”: toate plăcintele și prigonii/epigonii din jurul lui și al PNL-ului.

Revin asupra a două din previziunile făcute de Urania, și puse și de mine pe blog, tocmai pentru a sublinia importanța acestei ”modalități de cunoaștere”, acolo unde și atât cât e cazul.

Prima din ele, prezentată pe 30 iunie, pentru perioada 1-7 iulie 2012.

Băse a vorbit ambasadorilor, în singura alocuțiune publică de după ”decizia” CCR, despre evenimentele din 3-6 iulie, care în opinia exprimată de el și de corul băsist româno-euroatlantic, au reprezentat începutul loviturii de stat.

Dar ce spune Urania despre asta, pe 30 iunie:

https://unsingurvot.wordpress.com/2012/07/06/previziuni-exacte-pentru-aceata-saptamana-si-anul-care-vine/

” Vorbim de o ipostază complicată, dar atât de complicată, definitivă și radicală, atât de profundă și temeinic înțepenită în niște realități economice, sociale, instituționale, administrative, care vizează direct sufletul colectiv, încât vă spun că de mult timp o astfel de trăsătură astrologică nu a mai fost trăită. Au mai fost o serie de quadraturi, de opoziții, de combinații dificile. Aceasta însă este importantă pentru că, cel puțin începând cu seara zilei de 3 iulie, pune în antinomie clară pe Pluton cu Soare, pe Uranus cu Marte, pe Marte cu Neptun, pe Marte cu Soarele însuși. Este o combinație dintre cele mai dure, și la toată această ipostază vine și Luna să complice totul. Parcă să dea elementul necesar, sâmburele motivant pentru a se trece la luptă. Este ca în filmele cu cavaleri îmbrăcați în armură care înaintează încet, metodic, aproape că ai zice că se plimbă, sau că vor doar să defileze. Până într-un anumit punct, în momentul în care totul se dă peste cap și într-o fracțiune de secundă încep să se lovească. Și se lovesc, și se lovesc, până când unul dintre cavaleri cade de pe cal, sau dacă sânt mai mulți, cad cu toții și iese o încăierare generală. Șcena finală, ce să vezi: toată lumea e rănită, toată lumea e sfârșită, toată lumea geme și cere ajutor.

Cea ce se construiește săptămâna viitoare, din punct de vedere astrologic, pe dimensiunea economică, pe dimensiunea instituțională, pe dimensiunea juridică, este atât de important încât ar trebui să se țină lecții, să se țină conferințe, să se facă studii și să se vorbească din plin. Dar cine să audă, cine să înțeleagă? Sigur sânt cei care bagă mâna în foc pentru astrologie, cei care au avut experiențe personale și știu ce înseamnă valoarea unei interpretări, mai ales dacă este bine făcută. Alții ridică din umeri și spun că le e lehamite de astfel de specialiști care se erijează în entități capabile să descifreze, din punct de vedere economic, cea ce economiștii, politicienii, sociologii, psihologii, nu pot. Ei bine, puteți voi, le știți voi astrologii pe toate. Dar noi nu ne întrecem cu celelalte discipline, specialități ori tehnici de cunoaștere. Aceasta este una, e o ipostază de abordare a adevărului. Om trăi și om vedea cine are dreptate.

Dar nici pe departe nu putem spune că această combinație, atât de matură, de puternică, atât de înțepenictă și de structurată, poate să creeze blândețe, armonie, gingășie, duioșie și împăcare. Dimpotrivă: cuțitele se ascut, săbiile sunt scoase din teacă, metaforic vorbind. Deși undeva pe glob, tot din temeiuri economice, oamenii ies în stradă și protestează. Alții încearcă să îi țină în frâu și iese luptă de stradă, gherilă urbană. Ies tot felul de forme de manifestare și organizare care au componenta lor socială.

Sufletul colectiv este în seara zilei de 3 iulie pus într-o ecuație de o forță uriașă, de expreseie, de exprimare, de conținut, de vibrație. S-ar putea spune că se lansează idei, cuvinte și stiluri în care se vorbește, se discută, care este de natură să lanseze nu advertismente, ci ultimatumuri. Este un moment pe care îl vom trăi, cu bunele și cu relele, acum. ”

Este evident cât de precis a surprins, ”uitându-se la stele”, tot cea ce s-a întâmplat în exact perioada 3-6 iulie.

Apoi vorbește de întreaga lună care urmează, și mai ales, de întreg anul care urmează:

” Pe de-o parte această ipostază va produce efecte pe termen scurt în următoarele 30 de zile, și se vor pune premisele unor consecințe care nu fac decât să reprezinte înlănțuirea, dezvoltarea, consecința logică, până anul viitor pe vremea asta. Exact ca într-o simfonie, când compozitorul expune în prima parte tema, iar apoi o dezvoltă progresiv, complică, nuanțează, îmbogățește și adaugă tot felul de elemente, instrumentale ori voce. În felul acesta tema este completată, devine o formulă muzicală complexă.

Așa se va întâmpla, din punct de vedere social și uman cu toate reacțiile, trăirile și impulsurile, de data asta nu la nivel individual ci colectiv, plecându-se de la o miză economică, o motivație economică care poate fi luată în plan personal doar la nivel bănesc, dar care, la nivel colectiv, ține de resurse, de administrare, de utilizare, de legislație, nu de comerț, de salarizare, de regimul propriu zis al muncii, și de uriașul imput afectiv pe care îl au toate aceste forme de organizare sociale, mai tinere sau mai mature, trecute prin pârjolul deceniilor sau a secolelor.

Nu o dată, formule lansate de economiști, de gânditori ori teoreticieni, ori de cei care fac experimente pe viu pe un popor sau categorie socio-umană, sânt de natură să cerceteze, să observe ori, mai bine zis, să sondeze sufletul uman: până unde se poate ajunge, cât se poate încerca un asemenea tip de politică economică. Până unde și cât se poate strânge șurubul. Când țipă nu doar unul, când țipă toți ”au”, și ies în stradă.

S-ar putea să nu iasă în stradă; cea ce nu înseamnă că tranzitul a fost ușor, ci că, nu s-au creeat acele premize și acele conexiuni sociale pentru ca să existe o astfel de manifestare. Dar strada și bulevardul nu pleacă, țara și Europa nu pleacă, și lumea în general nu zboară, nu se volatilizează în spațiu.  Aici sântem, pe acest pământ, și fiecare în țara lui va trăi acest tranzit/transformare la nivel colectiv, cum va putea.”

Și, foarte important, finalizează previziunile cu nașterea unui/unor lideri adecvați vremurilor:

Sigur că nu e bine să fi conducător în astfel de vremuri, că nu e bine să ai responsabiltăți. Mă rog, dacă îți place prim-planul, lupta, confruntarea și pericolul, dacă îți plac senzațiile tari și atunci îți asumi o astfel de postură, trebuie să accepți ideea că astfel de vâltori sânt rare și, datorită amplitudinii lor, responsabilitatea este uriașă.

Cea ce șade îndărătul acestui context astrologic este faptul că dincolo de nemulțumiri, tăgadă, experimentele care se fac, cu foarte puține mijloace de cunoaștere, un fel de încercare ”la plezneală”, sau de încercare cinică, ori de încercare cu aere de știință (hai să vedem, noi sociologii, să punem în aplicare teoria cutare), indiferent care este raționamentul, ștaiful cu care este abordată, prezentată și implementată o soluție ori o metodă, un singur lucru trebuie să fie limpede pentru cei responsabili:în astfel de momente se creează acele premise care nasc lideri și termină lideri, care îi creditează sau îi descreditează, și care îi obligă pe toți la responsabilitate. Din astfel de momente se conturează acele capitole de istorie care nu iartă și nu uită.”

Îl/îi așteptăm cu interes. Eu îmi exprim opinia că Crin Antonescu este unul dintre aceștia.

Apoi, cea de-a doua previziune, făcută pe 11 august, pentru săptămâna 12-18 august 2012. Aceasta se leagă foarte strâns de previziunea anterioară.Urania ne prezintă aici ”noua lume” care se naște,și forțele care o pun în mișcare și o motivează: ”din această dimensiune a gândirii și a practicii economice răsar germenii, premisele unei noi ideologii politice, unei noi atitudini față de valorile fundamentale, universale, față de valorile umane, culturale și religioase”. Sunt premisele unei detașări totale de trecut.

”România se rupe definitiv de trecut și cotește spre democrație adevărată” – https://unsingurvot.wordpress.com/2012/08/14/romania-se-rupe-definitiv-de-trecut-si-coteste-spre-democratie-adevarata/

”Pe 14 și 15 conjuncția între Marte și Saturn la 24˚ fix, în Balanță: ne aduce o serie de încercări și praguri de trecere care, chiar dacă nu durează decât 2 zile, reprezintă un accent deosebit în existența noastră. Situația a mai fost în ʹ53 – moartea lui Stalin – și în ʹ81-ʹ81 – ipostaze care au schimbat lumea, au bulversat-o și au împins-o spre evoluție și modernizare.

Dacă în 52 s-a accentuat latura politică, în 82 latura ideologică, în 2012 este accentuată într-un chip cu totul și cu totul special latura economică. De aici însă, din această dimensiune a gândirii și a practicii economice răsar germenii, premisele unei noi ideologii politice, unei noi atitudini față de valorile fundamentale, universale, față de valorile umane, culturale și religioase.

Ca întotdeauna, fiecare țară percepe, preia și reacționează diferit față de aceste impulsuri, dar se poate spune că, până în octombrie, când se va trage cortina peste acest traseu, Saturn a reușit, în ultimii doi ani, să răscolească din punct de vedere economic, tot cea ce era premiză a trecutului. Din acest punct de vedere, cea ce se va întâmpla pe 14 și 15 august este de nivelul unei declanșări vizibile, concrete, a unei ofensive. Nu se va întâmpla probabil nimic care să fie legat strict de acea zi. Dar, în mare, se poate vorbi de un apogeu, de atingerea unui vârf, în care se pot concentra, se pot sintetiza sau se poate observa la un moment dat de către analiști atingerea acelei mase critice care permite cristalizări și reconfigurări, trecerea dintr-o dimensiune în alta, schimbări și salturi calitative care să fie operaționale și care să reprezinte baza pentru următorii 28 – 29 de ani.

Combinația între Saturn și Marte este extrem de importantă.  Acest tranzit aduce, impune și crează premizele unei atitudini violente, a unei intoleranțe, cuvânt des rostit. În mod ciudat nu despre intoleranță se vorbea în anii 52-53, ba dinpotrivă se vorbea despre dominare, supunere, ascultare, tăcere. Ei, acum este exact reversul. Și cum să nu fie așa dacă în 52-53, chiar dacă era în domiciliu Marte, în berbec, primea opoziția ca un fel de cătușe sau ca niște lanțuri de picioare pe care le punea Saturn. Acum Marte se alătură lui Saturn și descătușează foarte multe dintre aceste elemente care țin de concepție de viață, atitudine, aspirație, ideal, dorință sau chiar interes major. Aș spune că, de fapt, cel mai interesant obiectiv saturnian este cel care va fi operat acum, la jumătatea lunii august, pentru că se petrec sau se împlinesc 60 de ani de la un tranzit care aduce posibilitatea unei detașări totale de trecut, a unei detașări de foarte multe dintre elementele care au reprezentat premizele unor țineri sub control a unor țări sau a unor economii. Probabil că, mai important acum decât emanciparea politică produsă în ultimii 28-29 de ani la nivele și paliere diferite, acum, mai importantă este emanciparea economică, tocmai într-un moment în care tendința de unificare este, la rândul ei, puternică.

Blocurile cele mai importante, denumite după moneda cu care se operează, blocul economiei controlate de dolar și blocul economiei europene, controlate evident de euro, se confruntă drastic. Se confruntă nu doar cu consecințe pentru România, pentru că țara noastră este modestă ca putință de a interveni într-un echilibru sau dezechilibru colectiv, în schimb primește mult mai tare, direct în plexul solar, metaforic vorbind, adică în inima economiei, toate aceste transformări. De altfel ar trebui să reluăm această temă și cu siguranță o vom face. Atrag atenția asupra celor care au dorință, chef sau interes pentru astfel de mecanisme colective să observe cum se discută de acum în colo și ce se petrece până la toamnă într-un plan în care ar trebui să nu ne iluzionăm: economia europeană și mondială nu se structurează după voințe colectiviste.”

Reclame
Comentarii
 1. Lucian spune:

  Ce zici de asta, Cezar?
  Daca votul avea menirea sa schimbe ceva , de mult era anulat , afirma un om cu parul alb.
  Pe la începutul anilor 2000, exista un talk-show pe ANTENA 1, care se numea: „Marius Tucă Show”. Acest ziarist invita în emisiunile sale, cele mai reprezentative personalităţiale momentului, de la preşedintele statului, primul ministru şi membri ai guvernului, până la sportivi, oameni de cultură sau de ştiinţă… pe scurt, invita în fiecare seară, OMUL ZILEI! …Era unul dintre programele urmărite, întrucât realizatorul nu-şi „ierta” pentru nimic în lume invitatul, supunându-l unui continuu tir de întrebări,care de care mai provocatoare şi mai indiscrete referitoare la activitatea profesională sau acţiunile publice ale acestuia. Totul cu bun simţ. Într-o seară de acum circa zece ani, l-a avut ca invitat pe marele nostru economist şi academician Anghel Rugină, profesor universitar de anvergură mondială, care s-a stins din viaţa de curând, din păcate…
  Emisiunea de pe Antena 1 din acea seară avea să devină, pentru toţi cei care am urmărit-o, absolut memorabilă.

  Sub Ceauşescu, Anghel Rugină a fugit din ţară , trecând Dunărea înot la sârbi. A fost rănit la picior de un grănicer român, dar a reuşit în
  cele din urmă să ajungă în Statele Unite, unde a devenit membru corespondent al Academiei Statelor Unite, şef de comisii economice şi
  consilier în diferite guverne americane.Pentru cine vrea să se edifice mai pe larg despre personalitatea acestui român de excepţie recomand lectura de pe Wikipedia şi din alte surse on-line.

  La un moment dat, cu toată experienţa sa, Marius Tucă a scăpat invitatul de sub control. Personajul „de mare calibru”din acea seară,
  a pus treptat stăpânire pe emisiune, toată pregătirea acesteia ducându-se „pe apa Sâmbetei”, deoarece răspunsurile sale la
  întrebările moderatorului depăşeau cu mult tiparul emisiunii, prin amplitudine, prin modul în care erau documentate şi mai ales prin
  consecinţele lor!… Erau răspunsuri care impuneau de la sine alte întrebări şi tot aşa… Ca un bulgăre de zăpadă lăsat să se rostogolească pe o pantă proaspăt ninsă!… Dar să vedem ce s-a întâmplat, concret!

  Domnul Rugină a afirmat la un moment dat, că a fost invitat acasă la George Bush!La „CASA ALBĂ”, bineînţeles. Fiica domniei sale era
  prietenă şi colegă de facultate cu gemenele preşedintelui american, iar acesta a vrut să îl cunoască personal, aşa că l-a invitat la o
  cină în cel mai bine păzit obiectiv al planetei. Şi când Marius Tucă l-a întrebat cum e de fapt preşedintele american „în privat”, au
  început dezvăluirile:

  „George Bush este un texan simpatic, cinstit şi foarte de treabă, dar nu face ce vrea el!…”
  „Cum, adică, nu face ce vrea el? Păi nu este el cel mai puternic om de pe planetă? Nu conduce el guvernul celui mai puternic stat din lume?”
  A întrebat, Tucă.”Păi, nu prea…” a răspuns domnul profesor. „Se vede treaba că trebuie să fac unele precizări”, a mai spus domnia sa, „ca
  să se ştie şi ca să puteţi înţelege mai bine”!…

  Apoi a continuat: „Dragii mei, lumea asta este condusă de un fel de guvern mondial, format dintr-un grup de circa 250-300 de persoane,
  super-bogate, super-puternice şi super-bine-informate, care trăiesc „ca în sânul lui Adam”! Oamenii ăştia deţin puterea absolută pe
  planetă. În afară de accesul imediat la toate resursele economice şi la cele mai recente descoperiri tehnico-ştiinţifice, multe ţinute în
  secret, au la dispoziţie, în toate ţările lumii, institute de cercetări psiho-sociologice, cu ajutorul cărora ţin sub control toate
  popoarele planetei. Acestea le indică personajele politice cele mai „potrivite” pentru a „câştiga alegerile”, în mod „democratic” în cele mai importante state ale lumii; importante nu numai ca număr de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economică, militară sau prin poziţia lor strategică.

  Practic toţi conducătorii statelor importante ale planetei sunt”aleşi”cu „binecuvântarea” acestui „GRUP”, şi toţi cei aleşi nu fac altceva
  decât să pună în practică „directivele” trasate de acesta…”

  Întrebare telefonică de la un telespectator: „Domnule Anghel Rugină,face şi România parte dintre ţările vizate de „GRUP”?”
  „Da. Şi ca dovadă vă aduc faptul că, înainte cu două luni de alegerile din 2000, persoana care a câştigat alegerile prezidenţiale, a fost în
  vizită „privată” în Statele Unite, iar la două săptămâni de la câştigarea alegerilor, primul ministru proaspăt numit a făcut acelaşi
  lucru. Au fost amândoi să-şi ia „foaia de drum”…

  Replică telefonică: „Adică dumneavoastră vreţi să spuneţi că pepreşedintele nostru ni l-au ales americanii?”
  Răspuns: „Nu o spun eu. Aşa este. Numai că nu americanii, ci „GRUPUL”care conduce. În America a avut loc doar acceptarea şi instruirea
  personajelor.”

  Replică: „Să vă fie ruşine domnule, Rugină… Să vă fie ruşine că aţi ajuns la vârsta pe care o aveţi, cu capul plin de păr alb, ca şi mine
  şi că ne minţiţi în halul ăsta… Nu ştiu ce interes aveţi să o faceţi, dar vreau să vă spun că pe preşedintele nostru l-am ales noi,
  cu toţii, prin votul nostru, că aşa am vrut noi! Să vă fie clar: aşa am vrut noi! Şi apoi cum să ni-l aleagă alţii când este o comisie de
  votare care verifică vot cu vot, de la toate partidele… Sunteţi un mincinos! Domnule Marius Tucă, nu mai chemaţi, domnule, din ăştia…Bună seara!…”

  Anghel Rugină, (A.R.): „Dragă domnule, te felicit!… Te felicit că ai ajuns la vârsta la care ai capul plin de păr alb şi că ai trăit până
  acum cu impresia că ai putere! Că votul tău contează! Poţi să mori fericit în cazul ăsta! Eu nu am vorbit pentru cei care au vârsta şi
  convingerile dumitale. Eu am vorbit pentru cine are urechi să audă şi minte să înţeleagă!…

  În ceea ce priveşte votul, nu uitaţi vorbele lui Stalin, care zicea că nu contează cine şi ce votează, contează doar cine numără voturile!
  Astăzi cu voturile centralizate electronic treaba asta a devenit un simplu joc pentru un informatician: cu un program deştept, printr-o
  simplă atingere a unei anumite taste, voturile plus ale unui candidat se adună discret la cel care trebuie să iasă…

  Îmi spui că nu ştii ce interes am… Am interesul ca POPORUL MEU SĂ AFLE… Să afle şi SĂ ÎNŢELEAGĂ!… Să înţeleagă că la nivel global
  „cărţile sunt făcute”! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!…”

  Alt telespectator (TS), întreabă:
  „Dar cine sunt oamenii ăştia? Este vorba de Franc-masonerie?”

  A.R.: „Sunt şi masoni în „grup”, dar nu sunt majoritari!”
  TS, (chiar dacă se tratează de un alt telespectator lăsăm iniţialele
  cu titlu generic, pentru cursivitatea mesajului):
  „Atunci, despre cine este vorba? E sultanul Bruneiului? Bill Gates?Sau cine altcineva?”

  A.R.: „Mai, băieţi… Pe oamenii ăştia nu-i cunoaşte nimeni… Adică nimeni dintre „muritorii de rând”! Ce, sultan? Ce, Bill Gates? Ăştia
  sunt mici copii, pe lângă cei din „GRUP”! Trebuie să înţelegeţi că adevăraţii bogaţi ai lumii nu apar în nici un top, al niciunei
  reviste… Se bucură de anonimat pentru ca astfel să aibă libertate deplină de mişcare. Doar un număr limitat de persoane, alese pe
  sprânceană, cunoaşte identitatea unora dintre ei, alte persoane „alese”, cunosc pe altele, şi tot aşa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle împreună… Nici măcar preşedinţii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpuşi. V-am spus că este vorba despre oameni deosebit de inteligenţi şi despre o organizare perfectă!…”
  TS : „Atunci sunt evreii?”
  A.R.: „Sunt şi evrei dar nu sunt majoritari!”
  TS: „Arabii? Sunt şi arabi? Că ăştia au petrol…”
  A.R.: „Dragii mei, sunt reprezentanţi de peste tot, într-o proporţie echilibrată. În asta şi constă succesul „GRUPULUI”, deciziile în interiorul lui se iau într-un mod absolut democratic, iar locul în acest „GRUP”se moşteneşte, pe principii monarhice, cei ce urmează să intre fiind foarte bine testaţi şi pregătiţi în acest sens…
  TS: „Bun, şi cam de când se întâmplă chestiile astea?”
  A.R.: „Se zice că acest „GRUP” a luat fiinţă cam pe la începutul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii. Prima
  mişcare cu relevanţă la nivel planetar ar fi fost iniţierea valului de revoluţii din Europa anilor 1848. Apoi „GRUPUL” a încercat preluarea
  puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste.”
  TS: „Cum adică, să preia puterea în lume cu ajutorul comunismului? Păi comunismul nu zice că totul este al tuturor? Nu înţeleg. Puteţi să ne explicaţi?”

  A.R.: „O.K. Să raţionăm un pic… Deci ideologia comunistă spune că totul este al tuturor, este adevărat, dar şi că nimeni nu poate
  dezlipi nici un strop din bunurile în comun pentru folosul său personal. Deci totul este al tuturor şi în particular al nimănui. Şi
  chiar dacă nu sunt ale nimănui, după victoria planetară a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totuşi „administrate” de cineva.
  Şi de ce acel cineva n-ar putea fi un „GRUP”, de administratori la nivel mondial de, să zicem… 250-300 de persoane!… ” …Toată
  lumea… mută. Inclusiv Marius Tucă…

  Şi domnul profesor a continuat: „Toate mişcările de rezonanţă mondială de după 1848, s-ar fi produs cu acceptul acestui „GRUP”. Totul bine
  studiat. Totul cu un scop precis.Bineînţeles că au apărut şi evenimente neprevăzute. Las un moment dat, liderii comunişti, supuşi
  unei propagande deşănţate cu scopul creării cultului personalităţii,pe criterii de marketing politic, au început ei înşişi să creadă în
  ceea ce propovăduiau şi să se creadă nişte ZEI în viaţă, aşa că au scăpat de sub control. Şi atunci a fost nevoie de crearea unei
  ideologii care să contrabalanseze comunismul şi anume fascismul. Şi aşa a pornit cel de-al doilea război mondial… Şi când şi fascismul a
  început să aibă derapaje i s-a opus o coaliţie mondială, şi pentru că nu fusese înfrânt comunismul „independent”, a fost nevoie de un
  „război rece”, care s-a încheiat aşa cum ştim cu toţii, cu victoria „GRUPULUI”, asupra copilului rebel – comunismul!

  Acum suntem în faza în care „GRUPUL” se concentrează asupra unei noi strategii de putere şi anume „GLOBALIZAREA”. Au fost create organisme la nivel global în sprijinul acestui concept: NATO, G8, G20, FMI,
  Banca Mondială, BERD, Comunitatea Europeană, etc…

  Trebuie să recunoaştem că acest „GRUP” a avut un rol foarte important în menţinerea unui echilibru strategic la nivel mondial. În perioada
  dominaţiei acestuia, nivelul de trai al populaţiei a crescut în mod constant, nu peste tot e drept dar încă se mai lucrează la acest lucru
  prin intermediul organismelor mondiale controlate de „GRUP”. De asemenea nivelul tehnologic a cunoscut un progres uriaş care nu ar fi fost posibil fără direcţionarea resurselor necesare în acest sens.
  „Drepturile omului”sunt impuse permanent pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor la nivel mondial, sau regional, acolo unde acestea nu sunt la înălţimea momentului. În general se impune o nouă ordine mondială,care încearcă să înlăture haosul, anarhia şi pericolele potenţiale la nivel planetar…V-am spus că este vorba despre persoane deosebit de inteligente.
  E drept, uneori sunt mai răi câinii, că stăpânii, dar sunt sigur că la momentul oportun, stăpânii îşi vor pune câinii cu botul pe labe !…”

  Marius Tucă (M.T.):
  „Domnule Anghel Rugină, m-aţi uimit! De unde ştiţi toate astea?
  A.R.: „În cercurile academice americane se dezbat destul de des subiecte de genul ăsta!”
  M.T.: „Şi nu vă este frică să dezvăluiţi aceste lucruri?”
  A.R.: „În primul rând, am o vârstă: „mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul”, şi apoi sunt lucruri, repet, deja cunoscute, iar scopul
  pentru care am făcut-o este de a limpezi cumva apele şi de a potoli spiritele înfierbântate din România, care încă mai cred că tot ceea ce
  zboară se mănâncă!…”
  TS: „Şi noi ce trebuie să facem?”
  A.R.: „Aici am vrut să ajungem cu discuţia noastră!… Pentru noi,important este să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru.Să lăsăm
  gândurile mari, la scara internaţională, că acolo jocurile sunt făcute şi echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informaţiile, nici
  competenţa, nici resursele şi nici mijloacele necesare să acţionăm la un nivel atât de înalt.
  Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii,să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt: să ne trăim viaţa liniştiţi…”

  • unsingurvot spune:

   Domnul Rugină are dreptate. Dintr-un punct de vedere lumesc, material.
   dar:
   adevărul are ”mai multe niveluri”, în funcție de gradul de conștiență al privitorului, de maturitatea lui psihică, de obiectivitatea lui, de lipsa lui de egoism – toate aceste concepte indică spre același lucru.
   bineînțeles că există o ”realitate” fizică, dar aceasta este complet dependentă de ”realitatea” psihică, care este total dependentă de realitatea spirituală.
   orice ”eveniment” are în spate miliarde de cauze care concură, și a căror rezultantă este acest eveniment. Un individ nu ”vede” decât o parte infimă din aceste cauze, majoritatea îi scapă înțelegerii datorită, cum spuneam, imaturității mentale/psihologice. Înțelegerea tuturor acestor cauze care intervin pentru realizarea unui „eveniment” este atinsă de cel care, căutând ”Adevărul”, urmând ”Calea”, ajunge la ”Viață”.
   Orice ”om” are propria subiectivitate, adică anumite concepții și valori, care îi distorsionează realitatea privită, prin procesul numit de ”percepție selectivă”. Astfel, ”realitatea privită” este transformată/trunchiată/selectată a.î. să ”încapă” în propriile concepții și valori.
   Adevărul Ultim este cel ”descoperit” atunci când sântem complet obiectivi, adică atunci când egoul nostru nu mai există. Starea este denumită ”dincolo de minte”, dincolo de ego, starea în Duhul Sfânt.

   totuși, care este ”soluția” oferită de Rugină? El spune: ”Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii, să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt: să ne trăim viaţa liniştiţi…”
   sunt niște ”povețe” de bum simț. Toate, și multe altele asemenea, sunt ”propovăduite” de toate religiile și sitemele morale. Ele sunt cuprinse în Legea fundamentală expusă de Învățător: ”iubește-ți aproapele ca pe tine însuți!”
   cum se pune în practică aceasta? Este denumită ”Calea”. Tot cea ce face omul, de când ”se naște și până moare” sunt doar pași pe această Cale, de la inconșțiență la deplină Conștiență, la deplină maturitate mentală/psihologică.

   am vorbit de ”modalitatea de a ieși din Matrix” în articolul:
   https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/11/iesirea-din-matrix/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s