Suntem un popor de mămăligari?

Posted: 30 august 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , , ,

În primul rând USL-ul nu convinge deloc. PDL-ul și băse au făcut atâtea nelegalități și ilegalități încât USL nu trebuie decât să culeagă fructele. Însă ei, se pare, nu sânt în stare.

Unde sunt juriștii USL? Doar Ghișe e în stare să încropească un demers logic? Și USL-ul nici măcar nu e în stare să înțeleagă ce spune acesta? Dezamăgitor. Asta arată o lipsă crasă de resurse umane de calitate. E cazul să ”vă primeniți” echipele cu oameni valoroși, morali, oameni serioși și nu ”gură cască” care aleargă după frimituri materiale. De oameni cu principii aveți nevoie, dacă vreți să fiți credibili în fața noastră, altfel alții se vor infiltra în nișa creată. Dan Diaconescu este o dovadă, un simptom. Dacă mai ”dormiți” mult, vă veți trezi pe tușă. Deșteptarea! PDL-ul deja se mișcă.

Unde sunt juriștii, avocații și profesorii de drept din România, care să aibă o opinie fermă, bine fundamentată și adecvată situației noastre? Nu mai avem profesioniști în drept?

Apoi, unde sunt intelectualii români morali? Atunci când constituția este atât de grav abuzată, când ”statul de drept” este grav rănit, ei ”stau pe gânduri”? Nu-mi vine să cred!

Se spune uzual că ”oamenii morali” nu intră în politică, pentru că politica este o mare mizerie. Un argument care acum chiar nu ține (nu ține el nici în general; a avea opinii și a ți le exprima înseamnă demnitate și este politică). Acum nu este vorba de a ”intra în politică”. Nu. Acum este vorba de ”a-ți apăra ființa națională”, a apăra fundamentul democrației, votul liber exprimat, din care decurg drepturile și libertățile fundamentale. Oamenii morali care ”nu intervin” când o crimă e comisă sub ochii lor nu sunt decât complici. Complici la moartea democrației în România.

”Și cum atitudinile luate în realitate sunt destul de palide, ajung la concluzia că, în țara noastră, sunt decât foarte puțini ”oameni morali” cu adevărat. Destul de trist.” – spuneam într-un articol din 7 martie, De ce nu iese lumea în stradă?

https://unsingurvot.wordpress.com/2012/03/07/de-ce-nu-iese-lumea-in-strada/

O concluzie trasă de mine în martie, după 2 luni de stat în ”piață”. Această lipsă de reacție a societății civile în general, și în principal a elitei intelectualității morale, m-a făcut să trag această concluzie tristă: în țara noastră, sunt decât foarte puțini ”oameni morali” cu adevărat.

Țin să precizez că această elită intelectuală morală, care este ”de partea adevărului, a lui Dumnezeu”, se află în opoziție cu intelectualii egoiști, imorali, care se află ”de partea minciunii, a diavolului”.

Totuși ”timpurile sunt aproape”, e vreamea să ne trezim la realitatea destinului național. Și la realizarea destinului național suntem chemați să participăm cu toții, deopotrivă. De aceea am făcut un ” Apel către intelectualii morali” https://unsingurvot.wordpress.com/2012/08/25/apel-catre-intelectualii-morali/

Nimic nu poate opri destinul României să se împlinească. Și, ca să parafrazăm un ilustru învățător ”destinul României se va împlinii, dar ferice de cei prin care se va împlini!”

”Românii trebuie să știe, dacă încă nu știu (politicienii cu siguranță habar n-au), că Dumnezeu poate transforma România într-o clipă dintr-un „sat fără câini” într-o gradină minunată, „gradina Maici Domnului”, așa cum îi este destinat”, spuneam în articolul din februarie – ”România trezește-te!”  

https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/12/manifest/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s