Credința, îmi spunea bunicul meu în urmă cu 30 de ani, esteo încredere nestrămutată în lucrurile care nu se văd”.

Iubirea se bazează imens pe credință. Fără o mare credință în ”bine” nu poate exista iubire. Iubirea nu este decât desăvârșirea credinței.

Cum de există atâta necredință este o întrebare care se ridică spontan în mine când vorbesc cu cei din jur. ”Voi de Dumnezeu ați auzit?” îi întreb mereu pe interlocutori. La emisiunile la care am fost invitat în iarnă transmiteam același mesaj: ”Dumnezeu, totuși, există! El are un plan pentru România. Politicienii și ”analiștii” habar n-au că El există. Cu toții vor avea o mare surpriză!” – aici la min. 44: Stegarul dac la Antena 3, la „Vorbe grele”

De atunci surprizele pentru politicieni și analiști, din ambele tabere, s-au ținut lanț. Demisia lui ”tanti Udrea”, apoi a lui Boc însuși, cu tot cabinetul. Demiterea lui MRU. Înscăunarea premier a lui Ponta. Suspendarea lui băse. Votul masiv al populației, 7,5milioane la 0,9milioane în favoarea demiterii. Presiunea inimaginabilă a UE și USA. Acțiunile parchetului. Culminând cu decizia stupefiantă a Curții Constituționale.

Și surprizele vor continua.

Dumnezeu este mereu surprinzător. Pentru ”necredincioși”.

Pentru ”credincioși” El este infinit de iubitor, surprinzător de iubitor, de bun și de drept.

Așa că, dacă vrei să ști ”cum stai”, ”în ce ape te scalzi” întreabă-te onest: ”cred că va fi bine?” sau doar ”sper că va fi bine!”; sau poate chiar ”cred că va fi rău!”. Ești din tabăra lui ”oricine vine la putere, tot o să fure” și ”nu va face/nu poate face nimic pentru noi” sau din tabăra lui ”oricine vine la putere va face doar Voia Lui!”?

Credința înseamnă să ști că orice se întâmplă și orice se va întâmpla, este doar Voia Lui. Să ști că ”nu cade nici o frunză la pământ fără Voia Tatălui!”. Orice ți se întâmplă ție, familiei, neamului sau lumii e pe de-a-ntregul just, drept, meritat. Pentru că, ”cu ce măsură măsori, cu aia vei fi măsurat”.

”Lumea” nu vede ”dreptatea lui Dumnezeu” pentru că mintea umană, imatură și infantilă în multe cazuri, nu poate să urmărească infinita complexitate a cauzelor care determină fiecare ”întâmplare”. Dar, vorba ”inițiaților”: ”în vocabularul înțeleptului cuvintele noroc și întâmpare nu există”.

Excelența în afaceri” a celebrului Jim Collins (despre care The Economist spune că ”este probabil cel mai citit scriitor de literatură economică din lume”) ne spune clar cum orice organizație, de orice mărime sau de orice natură, poate face saltul de la ”bun” la ”excelent”, de la ”ghinion” la „noroc”. Este nevoie de un ”leader de nivelul 5”. Nu există date solide, în urma cercetării, care să justifice o listă credibilă, cu pașii de urmat pentru a ajunge un astfel de leader, ne spune autorul. Însă, existența lui este obligatorie dacă dorim o organizație excelentă. Calitățile unui leader de nivelul 5 sunt două: umilință personală și voință profesională, modestie și neînfricare. Care nu înseamnă, în ultimă instanță decât credință. Și deci, una din cele mai importante cărți de management și economie din lume ne arată, fără tăgadă, unica soluție pentru performanțele din orice domeniu: credința. Cea ce Învățătorul ne spune foarte clar: ”orice este cu putință celui ce crede!”.

Referitor la ”cum devenim un leader de nivelul 5”, toate cărțile de dezvoltare personală ne arată. Și dovada că ”lumea se îndreaptă spre bine” este faptul că are loc o adevărată explozie de cărți și de autori de dezvoltare personală (o sinteză găsim în ”50 de cărți fundamentale pentru dezvoltarea personală.  Soluții pentru transformarea vieții  – Titlu Original: 50 Self-Help Classics. 50 Inspirational Books to Transform Your Life From Timeless Sages to Contemporary Gurus – Tom Butler-Bowdon). Bineînțeles că toți acești autori nu fac decât să ”aducă la zi”, să ”traducă în limbaj modern”, vechile scripturi ale lumii.

Recomand cu căldură aceaste două cărți ”Excelența în afaceri” (distribuită cu revista ”Capital”)și ” 50 de carti fundamentale pentru dezvoltarea personală.  Soluții pentru transformarea vieții”, oricui vrea să ajungă la performanță.

Toți ”marii oameni de știință” sau ”marii învățați” au fost modești și smeriți și au relatat în cuvinte simple ”adevărul” la care au ajuns: ”vreau să știu ce gândește Dumnezeu; restul sânt detalii” spunea Einstein, ”știu că nu știu nimic” spunea Socrate.

Eu știu un singur lucru: că toate se întâmplă cu Voia Lui. Pentru ”a cunoaște Voia Lui” însă trebuie depusă o muncă imensă. Dar ”cine caută, găsește!” e promisiunea Învățătorului, și ”nu te teme, turmă mică, că Tatăl îți dă cu plăcere Împărăția!”. Deasesmenea, ne îndeamnă ”cunoaște Adevărul, și Adevărul te va face liber!” și ”căutați, mai întâi, Împărăția lui Dumnezeu, și toate celelalte vi se vor da, pe deasupra”.

Maturitatea omului este dată de apropierea de Dumnezeu, indiferent ce nume Îi dăm. Caracteristicile unui asemenea individ sunt pacea (împăcarea), voioșia/bucuria, credința/încrederea, iubirea de oameni și de viață, responsabilitatea, conștiența.

De ce politicienii și ”analiștii” nu vorbesc despre Dumnezeu? Pentru că nu știu nimic, cu adevărat, despre El. Însă ”românii trebuie să știe, dacă încă nu știu (politicienii cu siguranță habar n-au), că Dumnezeu poate transforma România într-o clipă dintr-un „sat fără câini” într-o gradină minunată, „gradina Maici Domnului”, așa cum îi este destinat”, spuneam în articolul din februarie – ”România trezește-te!”

https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/12/manifest/

Nimic fără Dumnezeu!” este și pancarta pe care de atunci o țin în piață.

Din această cauză, cred că monarhia ar fi o soluție bună pentru România.

Reclame
Comentarii
 1. […] Două întrebări. Două întrebări care mi-au apărut în minte uitându-mă la Cezar. […]

 2. ionel spune:

  nimic fara dzeu avramuta??
  cand furai din banii romanilor aveai acceptul lui dzeu??
  vezi ca ai bagat niste oameni in pamant cu comportamentul tau distructiv si cu nebunia ta de a schimba lumea asa cum ti-ar place tie .
  lumea nu te cunoaste si sunt impresionati de aiurilele tale ,daca ar stii cat de ordinar esti sub masca asta cu dzeu ar ramane socati avramuta .
  dar totul se plateste in final si legea va fi si pentru tine indiferent daca va fi legea lumeasca sau divina ,nu iti face iluzii ca nu vei scapa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s