MULȚUMESC BĂSE! Fără tine, democrația mai dormea multă vreme în România

Posted: 23 august 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , ,

E uluitor ca tocmai băse, minciuna întruchipată, să fie cel care ajută la triumful adevărul. Dar așa e planul lui Dumnezeu, ca toți să își aducă aportul la acest plan. Am spus mereu, ”diavolul este mâna dreaptă a lui Dumnezeu”; a rămas în această poziție și după ce a fost alungat din rai :).
”Provocare”/ challenge este cuvântul care definește această idee. Fără ”rău”, nu am ajunge niciodată să putem aprecia ”binele”. George Topârceanu în ”Minunile Sfântului Sisoe” descrie foarte frumos aceasta.
În tensiunea zilelor noastre politice se vede foarte bine, acum și în viitorul apropiat, cum funcționează acest ”principiu”.
În piață spun mereu, din ianuarie, că totul este spre binele nostru, că orice se întâmplă face parte din ”planul lui Dumnezeu”. Ne trebuie doar puțină ”detașare” și răbdare pentru a vedea asta.
Dacă, de exemplu, în ianuarie ”ar fi ieșit lumea în stradă”, cum se exprimau toți, peste tot, s-ar fi creat o ”gălăgie” așa de mare, încât abuzurile, injustițiile și manipulările ar fi fost acceptate cu ușurință; ar fi ieșit ceva în genul ”revoluției din 90”. O mare păcăleală.
Dacă ar fi ieșit ”lumea la vot” astfel încât ”cvorumul” să fie atins, mizeria de la Curtea Constituțională și de la Curtea Supremă de Justiție ar fi rămas nedemascate. Acum se strigă în piață, ”pe față”: ”CCR și CSM, aceiași mizerie”. Deci e limpede asta și pentru ”popor”.
Pe de o parte. Pe de alta, politicieni nu ar mai fi fost obligați, atât de puternic, să recunoscă ”puterea poporului”, și anume că votul masiv al acestuia și protestele din stradă au făcut efectiv schimbarea mafiei portocali patronată de băse.
Și încă, de exemplu, declarația de ieri a lui Ponta, cum că ”eu nu sânt de acord să folosim aceleași arme ca ei (referitor la cvorumul din parlament); noi trebuie să arătăm că nu sântem ca ei”. Zău? ”Să arătați cî nu sânteți”, sau ”să nu fiți”? Și multe alte declarații ferme de tipul ”prioritatea 0 a guvernării noastre o constituie legalitarea, respectul total al legii”.
Toate aceste ”obligații” pe care și le-au luat politicienii USL în lupta cu băse nu sânt decât un câștig imens pentru democrație, pentru ”popor” în definitiv. Dacă băse nu exista, nu era atât de aprig ”jucător”, toate aceste câștiguri pentru democrație nu ar fi existat.
S-a înțeles, cred, foarte clar, răul imens pe care politizarea instituțiilor îl face democrației. El era cunoscut doar teoretic; acum l-am simțit cât se poate de practic, de acut și de neuitat.
De aceea, eu, care am stat ”pe baricade, în piață”, din ianuarie, contra regimului impus de băsescu, nu pot decât să spun: MULȚUMESC BĂSE! Fără tine, democrația mai dormea multă vreme în România!

Reclame
Comentarii
  1. stef spune:

    dacule cu steagul tau,ne-ai insufletit mereu ,ne-ai dat ura si speranta si lui Base drept in clanta,..ale,ale….

  2. Daian A. Opris spune:

    O gandire foarte profunda !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s