Băse ”e mort” de mult!

Posted: 11 august 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , ,

El este de mult terminat. Este pentru români, cea ce Hitler este pentru germani: o lecție amară de demagogie și egoism, de lipsă de moralitate.
Cu fiecare vorbă pe care băse o spune, mai bate câte un cui în coșciugul PDL.
Iar PDL-ul acceptă această situație și asistă neputincios la propria înmormântare.
În finanțe situația PDL este decrisă ca ”a-ți pune toate ouăle într-un singur coș”, situație care este complet de evitat.
Pe 2 mai spuneam:  ”Orice zi în plus pentru băse (de stat la putere) înseamnă diminuarea șanselor de ”a da o lovitură de zile mari”, ”lovitura vieții lui” (printr-o demisie cuplată cu scoaterea unor ”dosare”). Și, în felul ăsta mai are și PDL-ul o șansă să intre în parlament (pe diverse ”uși”), altfel, până în toamnă dispar complet.„
Pe 28 februarie spuneam în https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/28/dumnezeu-i-a-luat-mintile-lui-base/:
Dumnezeu i-a luat mințile lui băse!
A înebunit lupul? Nu. Doar i-au fost luate mințile.
Când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva, mai întâi îi ia mințile. De ce? Pentru că nu vrea să se demaște (seamănă din multe puncte de vedere cu serviciile secrete). Nu vrea să fie evident tuturor –celor ce nu sunt interesați de adevăr- că ”Dumnezeu nu doarme niciodată”. În vreme ce marea majoritate a oamenilor (toți portocalii și nu numai) se comportă ca și când Dumnezeu ar dormi tot timpul.
După mine Dumnezeu a hotărât deja plecarea lui băse și a fanarioților portocali. Acum, pentru a nu se demasca (repet, pentru cei ce nu recunosc, în toate, Mâna Lui) îi pune în cap lui băse numai nebunii. Căci ce poate fi nebunie mai mare, în plin secol 21 (care, apropo, ”ori va fi religios, ori nu va fi deloc”), în –vorba lui Iliescu- centrul/mijlocul Europei, tu, ditamai ”șeful de stat” să pui la conducerea guvernului chiar șeful serviciilor de informații? Halucinant!
Și apoi, în locul șefului serviciilor să pui un om ”de-al adversarilor” (adversari cu care, toată lumea știe, ”e la cuțite”). Adică să arăți nu numai că tu nu ai oameni, dar și să-ți sacrifici și ”acoperiții” de la dușmani! Cât de ”lipsit de minte poți fi” astfel încât să te demaști în așa fel? Și să-i dai ocazia, în felul acesta, singurului adversar politic (pentru că, nu?, Ponta și PSD-ul sânt niște aliați camuflați) și anume PNL-ului să propună reevaluari ale cadrelor. Pentru ca, nu-i așa, ”astfel de chestii să nu mai fie posibile în viitor”!
Pe scurt, după ce-și dă una cu ciocanul în cap, îi dă și lui Crin ciocanul și-l roagă să-i mai dea și el încă una.
Și, pe un astfel de ”om”, Pleșu, Patapievici și Liiceanu l-au propus poporului de conducător suprem. Și nici măcar acum n-au curajul să se dezică!”

Situția merită cercetată și înțeleasă în amănunt. Și arată cât de importantă este educația morală în viața omului. Mai mult decât importantă, este fundamentală, este piatra pe care învățătorul ne povățuiește să ne construim casa, pentru a nu putea fi surpată de vânt și ploi.
Situația este aceiași cu cea a intelectualilor fără morală, a ”necredincioșilor”, care nu mai sânt în stare să fie raționali atunci când, identificându-se cu o poziție partizană, nu mai reușesc să vadă că ”au sărit calul”. Un astfel de ”intelectual”, atunci când adoptă o poziție care se dovedește a fi greșită nu poate ”să dea înapoi”, să recunoască că a greșit, pentru că, în mintea lui, asta ar însemna că e prost. Abia faptul că nu reușește să-și asume greșeala arată că e prost. Și. Ca atunci când ai făcut o faptă ilegală: cu cât încerci mai tare s-o ascunzi, cu atât mai tare te afunzi în ilegalități, până la a nu mai reuși să înțelegi că ai luat-o razna de tot.
În ianuarie, spuneam că ”vinovații morali” ai faptului că băse s-a aflat la putere până azi sunt Pleșu, Patapievici și Liiceanu. Datorită susținerii lor băse a fost ținut în viață. Dacă cei trei ar fi înțeles ”să-l lase din brațe”, băse s-ar fi desumflat ca un balon.

Pe 28 februarie spuneam în https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/28/bravo-sorin-iliesiu-pentru-curajul-tau/:
”Scrisoarea deschisă a lui  Sorin Ilieșiu către Andrei Pleșu este pentru mine o dovadă că societatea civilă se trezește.
În sfârșit un om are curajul să înfrunte ”titanii”. Titani jalnici, de plâns în opinia mea.
În toate emisiunile în care am fost invitat am vorbit despre ”vinovații morali” ai alegerii lui băse și a regimului instaurat de acesta. I-am numit pe Pleșu, Patapievici și Liiceanu. I-am rugat să-și reconsidere poziția. Să recunoască că sau lăsat înșelați de propria speranță de schimbare (cred eu acum; n-aș vrea să aflu că, de fapt, propriile dosare i-au făcut să se lase înșelați; deși tăcerea lor suspectă spre această concluzie mă îndreaptă).
Această recunoaștere ar încheia rapid ”domnia” lui băse. Și societatea civilă ar putea încerca o închegare în jurul lor.
Însă speranța mea se îndepărtează pe zi ce trece. Mai ales după citirea scrisorii lui Ilieșiu. Însă nu mi-am pierdut încrederea că ar fi posibilă o recunoaștere e erorii făcute de susnumiți.”

Pe 15 februarie spuneam în https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/15/marea-solutie/:
”Soluția soft se baza, după mine, pe reîntoarcerea ”intelighenților” (Pleșu, Patapievici, Liiceanu și gașca) la adevăr. Se pare însa că egoul lor este atât de mare încât nu pot să facă acest pas. Pas care este atât de simplu: să recunoască că s-au înșelat în privința soluției numită traian băsescu. Asta ar descătușa o uriașă energie intelectuală: înțelegerea faptului că inteligența fără iubire, mintea fără inimă, ne duce ușor în iad. Va produce înțelegerea faptului că important în viață este adevărul și credința și, mai presus de toate, iubirea. Și acestea nu sunt deloc apanajul celor ”cu carte” ci, mai ales, sunt bine cunoscute celor simpli și modești.

Să înțeleagă deci, intelighenția românăei sunt vinovații morali ai tuturor relelor petrecute în perioada băsescu: toate furturile, toate umilințele și mai ales toată durerea pe care poporul român o îndură acum și o vor îndura în continuare până când ei, intelighenția română, ”se vor lepăda de satana”. Ei, cei care au girat și girează în continuare ”javrele ordinare” care pârjolesc țara.”

Și totuși, printre intelectualii – lichele, cei fără de morală, mai avem și câțiva intelectuali adevărați: toți cei care, în toată această periadă de dictatură, au reușit să stea cu fruntea sus, să fie demni și să apere adevărul. Printre aceștia, un ”cuib de viteji” sunt jurnaliștii de la Antena 3, adevărați eroi naționali.

Reclame
Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s