Să le fie atât de frică?

Posted: 18 iulie 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , ,

Vinerea trecută am fost la sediul de campanie al lui băse, împreună cu 10-12 colegi din piață. Stresul jandarmilor a fost atât de mare că nu am fost lăsați să strigăm nimic, ba chiar ne-au poftit politicos să ne întoarcem la universitate. Majoritatea dintre colegi au fost înduplecați chiar să se legitimeze. Erau înșiruiți în imediata apropiere a jurnalisților, care se aflau vizavi de intrarea în vila în care este sediul de campanie a lui băse.

Eu, înarmat cu steagul și având atârnați la gât papucii portocali, m-am plimbat chiar pe trotuarul sediului de campanie. Bineînțeles că, pe rând, în ordinea crescătoare a gradelor, timp de mai bine de o oră, jandarmii au venit la mine încercând să mă convingă să părăsesc zona. N-au reușit să mă convingă că e bine pentru mine să plec. Chiar unul din coloneii prezenți a încercat multe sugestii care să mă determine s-o fac. Una dintre ele a fost că ”poate cândva, o să am nevoie și eu să apelez la ei” (mi-a amintit de copilărie, când, încercând să obținem de la prieteni ceva foloseam celebra replică: ”o să-ți vină și ție roaga!”).

Până aici totul a fost de înțeles pentru mine. Jandarmii sânt sub ordin, și trebuie să îl îndeplinească, altfel postul lor e amenințat. Dar ce a urmat a depășit cu mult ”cadrul legal”. A apărut un autoturism cu nr. B-16-DGP, cu insignă IPA în geam, din care a coborât un domn la 60 de ani, cu mers puțin șchiopătat, care a dat mâna cu doi colonei de jandarmi (unul fiind șeful pazei personale a lui băse) și cu mulți alți jandarmi (unii civil). În câteva rânduri s-a apropiat de mine și a încercat și el să mă convingă să plec, apelând însă la amenințări. La început mi-a spus că știe exact cine sânt și tot ce-am făcut din 90 încoace, așa că e mai bine pentru mine să plec. În cele din urmă, mi-a spus pe șleau că, dacă nu plec, s-ar putea să mă trezesc cu ”ruși” pe cap.

Este prima dată când sânt amenințat în tot acest interval de 6 luni de când ies în stradă. Iar dacă și-au permis s-o facă printr-un angajat al MAI (sau poate din servicii) este foarte grav. Asta arată cam cu ce se ocupă structurile de apărare ale statului român. Cam ce ”apucături” au, dovadă a gradului de pregătire.

Cu astfel de ”profesioniști” nu e de mirare că România este o pradă atât de facilă pentru rechinii lumii, interni și externi.

P.S.  O să scriu și o lecție, sper în curând, pentru specialiștii din servicii, care au lăsat ca țara să ajungă în mâna jigodiilor portocali, în frunte cu băse.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s