previziuni exacte pentru aceata saptamana si anul care vine

Posted: 6 iulie 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , ,

Cat de bine a sesizat Urania tot ce s-a intamplat saptamana asta, este uimitor.

http://www.youtube.com/watch?v=doODLRjy7LE

Urania  – Bani sau Viata 1-7 iulie 2012

S-ar fi crezut în ultimele săptămâni, mai ales de la un timp încoace, că a dat peste mine un duh al blândeții, și privesc o serie realități economice cu îngăduință, cu indiferență, ori poate cu dorința a vă da informații bune. Ei, iată că intrăm în normalitate și cea ce trebuie să vă spun că cea ce aduce faza de lună plină de săptămâna viitoare este de natură să vă convingă că nu mi-am schimbat nici părul, nici năravul.

Vorbim de o ipostază complicată, dar atât de complicată, definitivă și radicală, atât de profundă și temeinic înțepenită în niște realități economice, sociale, instituționale, administrative, care vizează direct sufletul colectiv, încât vă spun că de mult timp o astfel de trăsătură astrologică nu a mai fost trăită. Au mai fost o serie de quadraturi, de opoziții, de combinații dificile. Aceasta însă este importantă pentru că, cel puțin începând cu seara zilei de 3 iulie, pune în antinomie clară pe Pluton cu Soare, pe Uranus cu Marte, pe Marte cu Neptun, pe Marte cu Soarele însuși. Este o combinație dintre cele mai dure, și la toată această ipostază vine și Luna să complice totul. Parcă să dea elementul necesar, sâmburele motivant pentru a se trece la luptă. Este ca în filmele cu cavaleri îmbrăcați în armură care înaintează încet, metodic, aproape că ai zice că se plimbă, sau că vor doar să defileze. Până într-un anumit punct, în momentul în care totul se dă peste cap și într-o fracțiune de secundă încep să se lovească. Și se lovesc, și se lovesc, până când unul dintre cavaleri cade de pe cal, sau dacă sânt mai mulți, cad cu toții și iese o încăierare generală. Șcena finală, ce să vezi: toată lumea e rănită, toată lumea e sfârșită, toată lumea geme și cere ajutor.

Cea ce se construiește săptămâna viitoare, din punct de vedere astrologic, pe dimensiunea economică, pe dimensiunea instituțională, pe dimensiunea juridică, este atât de important încât ar trebui să se țină lecții, să se țină conferințe, să se facă studii și să se vorbească din plin. Dar cine să audă, cine să înțeleagă? Sigur sânt cei care bagă mâna în foc pentru astrologie, cei care au avut experiențe personale și știu ce înseamnă valoarea unei interpretări, mai ales dacă este bine făcută. Alții ridică din umeri și spun că le e lehamite de astfel de specialiști care se erijează în entități capabile să descifreze, din punct de vedere economic, cea ce economiștii, politicienii, sociologii, psihologii, nu pot. Ei bine, puteți voi, le știți voi astrologii pe toate. Dar noi nu ne întrecem cu celelalte discipline, specialități ori tehnici de cunoaștere. Aceasta este una, e o ipostază de abordare a adevărului. Om trăi și om vedea cine are dreptate.

Dar nici pe departe nu putem spune că această combinație, atât de matură, de puternică, atât de înțepenictă și de structurată, poate să creeze blândețe, armonie, gingășie, duioșie și împăcare. Dimpotrivă: cuțitele se ascut, săbiile sunt scoase din teacă, metaforic vorbind. Deși undeva pe glob, tot din temeiuri economice, oamenii ies în stradă și protestează. Alții încearcă să îi țină în frâu și iese luptă de stradă, gherilă urbană. Ies tot felul de forme de manifestare și organizare care au componenta lor socială.

Sufletul colectiv este pus în seara zilei de 3 iulie într-o ecuație de o uriașă forță, de expreseie, de exprimare, de conținut, de vibrație. S-ar putea spune că se lansează idei, cuvinte și stiluri în care se vorbește, se discută, care este de natură să lanseze nu advertismente, ci ultimatumuri. Este un moment pe care îl vom trăi, cu bunele și cu relele, acum.

Pe de-o parte această ipostază va produce efecte pe termen scurt în următoarele 30 de zile, și se vor pune premisele unor consecințe care nu fac decât să reprezinte înlănțuirea, dezvoltarea, consecința logică, până anul viitor pe vremea asta. Exact ca într-o simfonie, când compozitorul expune în prima parte tema, iar apoi o dezvoltă progresiv, complică, nuanțează, îmbogățește și adaugă tot felul de elemente, instrumentale ori voce. În felul acesta tema este completată, devine o formulă muzicală complexă.

Așa se va întâmpla, din punct de vedere social și uman cu toate reacțiile, trăirile și impulsurile, de data asta nu la nivel individual ci colectiv, plecându-se de la o miză economică, o motivație economică care poate fi luată în plan personal doar la nivel bănesc, dar care, la nivel colectiv, ține de resurse, de administrare, de utilaje, de legislație, nu de comerț, de salarizare, de regimul propriu zis al muncii, și de uriașul imput afectiv pe care îl au toate aceste forme de organizare sociale, mai tinere sau mai mature, trecute prin pârjolul deceniilor sau a secolelor.

Nu o dată, formule lansate de economiști, de gânditori ori teoreticieni, ori de cei care fac experimente pe viu pe un popor sau categorie socio-umană, sânt de natură să cerceteze, să observe ori, mai bine zis, să sondeze sufletul uman: până unde se poate ajunge, cât se poate încerca un asemenea tip de politică economică. Până unde și cât se poate strânge șurubul. Când țipă nu doar unul, când țipă toți ”au”, și ies în stradă.

S-ar putea să nu iasă în stradă; cea ce nu îneamnă că tranzitul a fost ușor, ci că, nu s-au creeat acele premize și acele conexiuni sociale pentru ca să existe o astfel de manifestare. Dar strada și bulevardul nu pleacă, țara și Europa nu pleacă, și lumea în general nu zboară, nu se volatilizează în spațiu.  Aici sântem, pe acest pământ, și fiecare în țara lui va trăi acest tranzit/transformare la nivel colectiv, cum va putea.

Sigur că nu e bine să fi conducător în astfel de vremuri, că nu e bine să ai responsabiltăți. Mă rog, dacă îți place prim-planul, lupta, confruntarea și pericolul, dacă îți plac senzațiile tari și atunci îți asumi o astfel de postură, trebuie să accepți ideea că astfel de vâltori sânt rare și, datorită amplitudinii lor, responsabilitatea este uriașă.

Cea ce șade îndărătul acestui context astrologic este faptul că dincolo de nemulțumiri, tăgadă, experimentele care se fac, cu foarte puține mijloace de cunoaștere, un fel de încercare ”la plezneală”, sau de încercare cinică, ori de încercare cu aere de știință (hai să vedem, noi sociologii, să punem în aplicare teoria cutare), indiferent care este raționamentul, ștaiful cu care este abordată, prezentată și implementată o soluție ori o metodă, un singur lucru trebuie să fie limpede pentru cei responsabili: că în astfel de momente se creează acele premise care nasc lideri și termină lideri, care îi creditează sau îi descreditează, și care îi obligă pe toți la responsabilitate. Din astfel de momente se conturează acele capitole de istorie care nu iartă și nu uită.

Reclame
Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s