Este Alexandru Alexe omul lui Basescu?

Posted: 14 iunie 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , ,

Sigur că da. Alexe & co sunt tot oamenii lui Băsescu.

Altfel nu-mi pot explica de ce, pe parcursul a 5 luni de zile acest grup nu scandează împotriva lui băse, ci scandează cu mare plăcere împotriva USL.

Ultima dovadă a fost criza pe care Alexe a făcut-o când m-a vazut cu o șapcă USL în piață, și amenițările cu bătaia J pe care mi le-au făcut cei din grupul lui, de față cu mai mulți protestatari, dacă mai am curajul de a veni cu ”șacpa USL” în piață.

De asemenea scandalul făcut de ei aseară în piață, la TNB, a fost o încercare penibilă de provocare, dar, mult mai important, o dovadă elocventă a partizanatului lor anti-USL, deci a înrolării lor pro PDL.

Îmi amintesc că, asemănător, am demascat parteneriatul cu PDL și băsescu al altui lider al ”studenților protestatari din Piața Universității”, grupul ”de la fântâni” – Claudiu Crăciun, vezi articolele mele din februarie

https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/21/este-claudiu-craciun-omul-lui-basescu/

și

https://unsingurvot.wordpress.com/2012/02/27/claudiu-craciun-sari-din-barca-lui-base/

Tot ce i-am cerut lui Claudiu Crăciun îi cer și lui Alexandru Alexe: să-și asume deschis opinia și partizanatul și să-i reamintesc și lui că ”minciuna are picioare scurte”.

La revedere, Alexandru Alexe!

Reclame
Comentarii
 1. lucian spune:

  apropo de ce ziceai ca`s toti securisti …sau in mare parte…iar daca ii dai doar pe cei vizibili la o parte…e organizata treaba tot de ingrengatura de afaceri natioanala-internationala deci tot securitate anume sloganul: „fara politicieni etc”…si tot ei isi baga oameni …dand inca o data plasa…ca vezi doamne „am scapat de clasa politica”
  de pe ceicunoi.wordpress.com
  „Mențiune înainte: cei din presă, de pe net sau de la TV, care nu simpatizează USL, vor scoate în evidență lucrurile rele pe care le face acest nou guvern, condus de prim ministrul Victor Ponta, și este bine că fac asta. Răul trebuie tot timpul scos în față, chiar dacă în cazul unora (cum ar fi Băsescu), să spui despre alții că sunt corupți, că fură, că fac numiri pe criterii politice, că nu respectă legile, că etc etc etc, denotă un tupeu nemărginit. Pe de altă parte, cei care simpatizează USL nu trebuie să pice în ”capcana îndrăgostirii de politicieni”, nu trebuie să aibă așteptări prea mari de la guvernul Ponta (pentru a nu trăi deziluzii), și trebuie și ei să caute, să scoată în evidență și să țină minte toate greșelile pe care acest nou guvern le face. Ce greșeli a făcut până acum, citiți în continuare.

  Greșelile prim-ministrului Ponta și ale guvernului său:

  1. Așa cum era de așteptat, noul prim ministru desemnat Victor Ponta a făcut primele greșeli chiar prin numirea unor miniștrii. Sunt foarte multe informații pe site-urile de știri, alegeți-le pe cele în care aveți încredere, și citiți despre cum unii miniștrii propuși sunt suspectați de corupție și rea credință, alții de incompatibilitate, alții de fals în declarații, alții de conflict de interese etc. Ponta nu a reușit să propună un nou cabinet imaculat, așa cum ar fi trebuit și cum ar fi fost corect față de electoratul USL.

  2. Pe 16 februarie 2012, deci cu vreo 2 luni și jumătate înainte de a fi desemnat prim-ministru, și de a numi oficial componența guvernului, Ponta a făcut o vizită în SUA (detalii AICI1 și AICI2), însoțit de 2 neni: Titus Corlățean (ca variantă pentru Relațiile Externe) și Corneliu Dobrițoiu(ca variantă pentru Apărare). Întrebarea mea este următoarea: de ce trebuie un presupus viitor prim ministru al unui stat teoretic democratic și SUVERAN, să meargă în Statele Unite SĂ CEARĂ VOIE SĂ PUNĂ ANUMIȚI OAMENI ÎN ANUMITE FUNCȚII DIN GUVERN? Că e clar că asta a făcut: s-a dus ca un sclav la americani, și le-a zis ceva de genul ”uite dacă ieșim noi la putere, am vrea să-i punem păștia doi, unu’ la apărare și unu’ la relații externe, este okay din partea dumneavoastră?”. Cum să faci așa ceva într-un stat CICĂ SUVERAN? La 2 luni și jumătate de la vizită, Ponta este desemnat de Băsescu prim-ministru, și alcătuiește guvernul. Cine este desemnat la Apărare? Prin coincidență Corneliu Dobrițoiu, cu care a fost ”la binecuvântat” în America. Titus Corlățean de asemenea apare în Guvern, însă spre surprinderea multora, ca Ministru al Afacerilor Externe a fost desemnat altcineva, un semi-necunoscut în domeniul relațiilor externe, Andrei Marga. De unde deduc două lucruri: 1.americanii nu l-au plăcut pe Corlățean și 2.Andrei Marga are legături suspecte, ascunse de ochii publicului, cu americanii sau cu altă putere mondială, altfel de ce ar fi fost pus acolo? Mini sinteză: chestia care nu îmi place la toată faza asta este că ne comportăm ca țară, cu aceeași atitudine de sclav în fața puterilor mondiale, și că puterile mondiale ne hotărăsc de fapt soarta. Ponta nu s-a rupt în niciun fel de acest model criminal de a face politică externă, și chiar l-a susținut.

  3. Știre din 2 mai 2012(preluată de AICI), când prim ministrul Ponta și Guvernul său încă nu au fost validați de parlament:

  ”Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat miercuri, după prima şedinţă informală cu membrii propuşi ai Cabinetului său, că a solicitat SPP pentru deplasare o maşină hibrid.

  “Am solicitat celor de la SPP, că nu vreau să merg – pentru că e vorba aici de un mesaj, nu e o chestie de ipocrizie, e un mesaj pe care vreau să-l dau pentru toată lumea – nu aş vrea să merg cu una din maşinile consacrate, cunoscute, altfel foarte frumoase şi că îmi doresc să existe o maşină de acelaşi tip funcţional, hibrid, care să polueze cât mai puţin”, a spus Ponta.

  Premierul desemnat şi-a manifestat speranţa ca solicitarea sa să se rezolve, el arătând că va renunţa la maşina sa hibrid, o Toyota Prius.

  “Aştept votul Parlamentului şi de marţi sper să merg tot cu o maşină hibrid, pentru că, dincolo de mesajul pe care îl dau, eu am vorbit foarte serios, va exista o decizie a Guvernului prin care nicio instuţie publică nu va mai putea achiziţiona decât maşini şi autovehicule care protejează mediul. E un lucru care se întâmplă deja în ţările civilizate şi la noi – v-o spune cineva cunoscător şi împătimit de asta – la noi cât mai mult cilindri, cai putere, după care nu putem să respirăm în oraşe”, a adăugat Ponta.”

  Aici sunt 3 probleme:

  a.Ca prim ministru desemnat ești deocamdată NIMENI. Cu ce drept ceri tu SPPului să-ți asigure o mașină hibrid în care să te plimbe, când încă nu ești prim-ministru oficial, validat de parlament? (se vede de aici că Ponta se simte foarte bine, ca un mini zeu, pentru că e desemnat prim-ministru, face el guvernu’, mișcă sfori etc. Se vede că-i place… Și lu’ Băsescu i-a plăcut tot timpul chestia asta…dar nouă ne place ce a rezultat din așa ceva?)

  b.MAȘINILE HIBRIDE NU SUNT AȘA ECOLOGICE precum sunt promovate. Sunt 2 lucruri care le pot face mai ecologice decât alte mașini obișnuite: a.consumul de benzină/motorină și b.noxele (poluarea cu CO2 sau alte gaze toxice). Din punct de vedere ecologic, principala diferență dintre o mașină hibrid și una clasică este că cea hibrid consumă mai puțină benzină și elimină mai puține noxe. Cât de mare este această ”diferență ecologică” depinde de modelele de mașini comparate. Există și hibride de lux, care de fapt consumă combustibil și poluează mai multe decât o mașină obișnuită, pentru că sunt foarte puternice etc.

  c.Ponta a zis că ”va exista o decizie a Guvernului prin care nicio instuţie publică nu va mai putea achiziţiona decât maşini şi autovehicule care protejează mediul”. Trecând peste faptul că inițiativele pentru protecția mediului sunt de cele mai multe ori SALUTARE (ține-mi o predică Ungureanule), eu nu pot crede că Ponta are de gând să facă treaba asta doar de dragul mediului. Cel mai probabil are interese financiare directe sau indirecte legate de industria mașinilor hibrid din România (la fel cum Tăriceanu avea interese în industria mașinilor noi de la Renault și grupul PSA Citroen/Peugeot, și a băgat taxa de primă înmatriculare pentru a limita cumpărarea de mașini vechi, și implicit pentru a crește vânzarea de mașini noi – detalii interesante AICI)

  Atunci când ne bucurăm la un consum mai mic de combustibil (cu doar câțiva litri mai mic la suta de km), trebuie să analizăm și costurile. Mașinile hibride de lux sunt foarte scumpe și poluează de asemenea mult. Dacă asta vor cumpăra instituțiile publice, atunci nu e bine. Dacă însă se vor orienta spre modelele cele mai răspândite la nivel mondial, de genul Toyota Prius, care are un consum de aprox 4l/100km și costă in jur de 25.000 de euro, e posibil să fie mai avantajos decât un BMW/Mercedes puternic tipic SPP. De bani trebuie ținut cont întotdeauna. Este okay să plătești mai mult pentru ceva mai eco doar în momentul în care dacă ai fi folosit banii ăia pentru protecția mediului în alt mod, nu ar fi fost mai bine.

  Un articol scris de Evenimentul Zilei (sclavi băsiști și propagandă băsistă) despre faza cu Ponta și mașinile hibride este un exemplu propice pentru a înțelege cum trebuie să ne informăm pentru a nu ne îndrăgosti de politicieni. Deși știm că EVZ e PRO-Băsescu, și deci cam tot ce va face guvernul USL va fi taxat de această publicație, putem să ne informăm și de acolo, atâta timp cât suntem în stare să discernem lucrurile valide/valabile/corecte, de manipularea și propaganda băsistă. De exemplu, în articolul de care ziceam, și care poate fi citit AICI, apar și idei corecte (pretenții de premier cât încă nu ești premier, mașinile hibrid nu sunt așa ecologice, unele mașini hibrid sunt foarte scumpe sau poluează chiar mai mult decât unele obișnuite etc), dar apare și manipulare băsistă prin prezentarea doar a modelelor de mașini hibride de lux, foarte scumpe, creând impresia în creierul idioților că Guvernul USL vrea să cumpere astfel de modele (deși nu s-a stabilit așa ceva niciodată), și deci să irosească din banii publici pe niște chestii luxoase pentru ei. Doar la sfârșitul materialului apare o scurtă frază în care e menționată Toyota Prius, modelul bun și mai ieftin de mașină hibrid. Deci este foarte important discernământul între o informație care poate fi valabilă și trebuie luată în considerare, și chestiile ce țin de manipulare și propagandă.”
  http://ceicunoi.wordpress.com/2012/05/05/greselile-si-relele-noului-guvern-ponta-2012-usl-unpr-minoritati-pol31/

 2. lucian spune:

  Despre Alexandru nu pot sa zic insa..chiar daca e foarte POSIBIL – avand parte de zelul necesar in asemenea situatii ce solicita asta(.” Râvnă, sârguință. ” dar nu neaparat sa se transforme Exces de zel(politienesc ca ex etc) = exagerare inutilă în îndeplinirea unei acțiuni, sârguință exagerată.) – sa aibe parte si de a fi picat cu BUNE INTENTII in inima lui in jocul insa al CONSTRUCTIILOR-MASINATIUNILOR de culise prin Intermediari care organizeaza actiune(sa nu se stie tocmai de fapt cine/ce e in spate- nu neaparat doar un om cum spuneam mai sus in primul coment)
  EU UNUL PERSONAL cred deoarece l-am simtit in aceste INTENTII NOBILE/SINCERE din spiritul lui cam foarte rebel e adevarat dar care n-are face rau cu adevarat(nu chestii de suprafata doar) fara sa sufere mult direct in acel/e moment/e…ci nu de-abea cand il ajunge constiinta proprie sa-l bantuie si sa inceapa sa-si invete lectiile necesare deci in propria evolutie…
  De restu` nu ma pronunt direct sau absolut la fel:) insa de Alex am fost aproape si am stat langa el seara intreaga mai de mult…si mi-a lasat impresia asta diferita fata de ceilalti liferi de pe la vf..in rest …multi oameni cu misiune de schimbare a mentalitatii la un nivel mai ridicat ce-si dedica toate eforturile lor fara a fi lideri principali neaparat…in grupurile acelea…poate chiar majoritari( ca zic ei ca nu au lideri…pot sa zica- dar nu prea se verifica daca e sa ne uitam pana acuma in general …si nu asa superficial, in timp si… spatiu )

  BIne, desigur acuma…acuma asa m-a pacalit si Basescu cand a plans la draga` Stolo…si l-am crezut „atunci-in acele momrnte doar…nu prea mult” doar pt ca am treaba cu actoria si am vazut ceva actori in timp…nu numai pe scena…chiar in formare si de aproape si profesionisti maestri…IAR pt cum s-a derulat momentul ar fi trebuit sa fie PREA BUN ACTOR- EXTRAODRINAR- MOMENT DE luat OSCAR…ceea ce este, Base` e maestru…trist/uscat in general ne-durabil „ego-ul creste consumandu-te pe tine”- SINGURA DIFERENTA ESTE CA LANGA BASE nu stiu ce impresie mi-ar transmite (dincolo de vorbe/discurs abil) daca as sta langa el o seara intraba…si am relationa pe subiecte generale sau de profunzime`(Alex n-a avut vorbe foarte abile- nu m-a lasat masca cat a fost si el DESCHIS in rastimpuri dincolo de valtoarea speficica lui pasionala ne-agresiva cu adevarat…dar esenta ideilor dincolo de primul strat superficial-cotidian era …nu erau slefuite insa si le transmitea numai ) ; pace`

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s