Bravo lui Mircea Badea pentru curajul de a spune adevărul despre meciul lui Bute

Posted: 28 mai 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Felicitări Mircea Badea!

Ești un curajos, un român adevărat, un om adevărat.

Nu multă lume are cunoștințele tale legate de box. Așa că, comentariile tale au fost elocvente. Meciul lui Bute a fost un mare blat. Nu are mare importanță acum cine l-a aranjat. Probabil o clică având în frunte un politician dâmbovițean, specialist în așa ceva. Probabil că au pariat milioane de euroi că Bute pierde meciul. Pentru o mână de arginți au vândut viitorul lui Bute. Așa cum au vândut și țara.

Dar, știm bine, ”minciuna are picioare scurte”. Adevărul va ieși la iveală. E timpul.

E timpul schimbării. Ori Bute are curajul să iasă și să demaște frauda comisă și devine erou național, român adevărat, ori ”aranjamentul” răsuflă, crapă singur pe ici, pe colo, și totul devine evident iar Bute devine o rușine națională.

Să ne fie rușine tuturor pentru asta. Pentru că această atitudine este comună majorității românilor. Facem blaturi toată ziua pentru o slujbă, pentru ”un ban în plus”, pentru ”ziua de mâine”, pentru cea ce numim ”viața noastră”; pentru că asta nu este viața noastră, ci moartea noastră. Iar lipsa noastră de educație este unica cauză a mizeriei morale în care ne bălăcim.

Pentru o pungă de mălai, pentru ”o sută de lei” ne vindem votul, țara și vindem, inconștienți fiind, viitorul copiilor noștri. Suntem ca niște bețivi care, inconștienți fiind, pentru o sticlă de votcă ne vindem lucrurile din casă.

Vinovați de această lipsă de morală a poporului sunt toți intelectualii acestei țări (era să spun intelectuali adevărați, dar mi-am dat seama că intelectuali adevărați nu avem, de fapt, decât doi-trei).

Oricine vede un furt, de orice fel, și tace, e complice. Oricine a văzut ce a făcut mafia portocalie (portoverzuie) și a tăcut, e complice. Majoritatea dintre noi suntem complici la jaful pe care ”politicienii” (mizeriile umane cărora le spunem politicieni) îl practică sistematic în România. Cei care l-au votat pe băse și clica lui sunt complici direcți, cei care știu, sau văd, și tac sunt complici indirecți.

În aceste condiții, aș putea să spun că Mircea Badea este unul dintre puținii intelectuali adevărați ai acestei țări.

Încă o dată, felicitări Mircea Badea (și părinților tăi)!

Reclame
Comentarii
 1. unsingurvot spune:

  Incepe să se dea de gol băiatul: nu face contestație, că poate câștigă 🙂

  La sosirea astăzi în țară, întrebat fiind de un ziarist, Lucian Bute a declarat la conferința de presă că nu are de gând să facă contestație pentru faptul că o persoană din staff-ul lui Froch a urcat în ring înainte ca arbitrul să termine numărătoarea.

  „Că a lovit după gong, în vacarmul din sală, nu poţi să spui nimic… Nu-mi caut niciun fel de scuze acum. Am avut acea problemă la picior, o infecţie, însă am trecut peste. Am stat sub tratament câteva zile, sub antibiotice. Nu din cauza piciorului s-a întâmplat asta”.

  Lucian Bute merge totuși pe varianta revenirii în ring, deși a declarat până în acest moment că o decizie nu a luat încă și că are nevoie de odihnă.

  „Am mai trăit astfel de moment, la amatori. Am mai pierdut meciuri. Nu e un capăt de lume. Câteodată e bine-venită o asemenea înfrângere. Te face mai puternic (…) am nevoie de linişte. Vreau să mă odihnesc. A fost o perioadă foarte grea pentru mine. Am făcut un cantonament destul de lung. Trebuia să boxez în aprilie. Apoi data meciului a tot fost decalată. Am avut şi o perioadă destul de lungă în care nu am mai boxat”.

  „Vreau să nu mai vorbesc de box un timp. Mă voi odihni, iar apoi voi pleca la Montreal şi voi discuta cu cei de la InterBox. În contract e prevăzut un meci revanşă”.

 2. […] Așa cum domnul Lisandru pe care îl promovează Antena 3 (sper să nu greșesc numele) este un exemplu de demnitate, tot așa vor fi fiecare dintre jurnaliștii Antenei 3 modele de urmat. Dumnezeu ne arată ”în direct”, ”pe viu” și ”în premieră” cum se crează niște repere umane. Deja Mircea Badea este un astfel de reper, ca și aproape toți ceilalți din echipa Antenei 3. https://unsingurvot.wordpress.com/2012/05/28/bravo-lui-mircea-badea-pentru-curajul-de-a-spune-adevaru… […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s