De ce Piața Universitații nu are lider?

Posted: 13 februarie 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , ,

Teoria spune (și logica și bunul simț, deasemenea) că orice mișcare de protest își selectează automat liderul/liderii.

În Piața Universitații lucrurile par să contrazică teoria, logica și bunul simț!

De ce oare?

Răspunsul se află, accentuat, în declarația lui Virgil Magureanu, „baciul” serviciilor românești.

„ Reporter: Credeţi că protestele începute acum aproape trei săptămâni sunt spontane?

Virgil Măgureanu: Nu, nu cred că sunt spontane, dar sunt rezultatul firesc al unui şir lung de nemulţumiri, dintre care numai o parte se datorează contextului de criză. Nemulţumirile vin din partea unor oameni extrem de defavorizaţi. Protestele trebuie analizate pornind de la cei care au nemulţumiri reale, nu conjuncturale.”

Este exact concluzia pe care am tras-o singur din prima zi de stat in piață. Concluzie accentuată în următoarele zile, bazate pe observațiile proprii:

În primul rând înscenările penibile pe care serviciile le-au organizat, și pe care jandarmeria împreună cu unii ”manifestanți zeloși” au încercat, penibil repet, să le pună în scenă. Totul era cusut cu ață albă.

În al doilea rând, din cele 3 participări ale mele la OTV în prima săptămână de protest, și din participarea, ca invitat, la primul congres al PPDD, am avut ocazia să sesizez o grămadă de mai mici sau mai mari indicii care să-mi întărească convingerea că Dan Diaconescu și partidul lui, intitulat pompos ”al poporului” este o ”creație” a lui băse.

În al treilea rând, lozincile care sânt strigate în Piață, lângă Universitate, la fântâni. Două sunt elocvente: ”PDL și USL, aceiași mizerie” și ”PDL și USL, fură prin rotație”, repetate până la absurd în piață, de la bun început (seamănă leit cu lozinca lui Dan Diaconescu de azi, 13.02.2012: USL + PDL = Lovele!). Se încearcă să se acrediteze ideea că USL nu e cu nimic mai bun decât fanarioții portocalii. Soluția lor? O altă clasă politică (condusă eventual de liderul lor 🙂 , sau evident, de cei care n-au fost încă la guvernare: doar PPDD aflându-se în această plăcută postură 🙂 ) soluție evident favorabilă lui băse, care ar scăpa de USL. Și evident că, ca în orice manipulare, doar unul-doi dintre capi știu despre ce-i vorba, restul sânt tineri studenți de bună credință, veniți ”cu sufletul curat” să participe la eliberarea de dictatură; tineri cărora într-adevăr le pasă în ce țară vor trăi.

În al patrulea rând, contactarea mea de către serviciile fidele lui băse. În două seri, după ce am rămas singur în piață, un cetățean m-a contactat pentru a purta o discuție despre cum am putea să-l dăm jos pe băse. Cu un plan de tip militar, după părerea mea. Urma să-l dăm jos pe șeful SRI și să-l înlocuim cu Sergiu Celac, pe care îl contactam la OTV. Acționam prin intermediul unei asociații SOS Romanian Democracy 2012, în curs de înființare atunci, care acum are pagină de facebook, și pe care a postat și Dan Diaconescu.

În al cincilea rând, am aflat ”din piață”, chiar înainte să apar la Antena 3, la emisiunea lui Ciutacu, următoarele informații:

1.       Bogdan Buzaianu il plateste lunar, de minim 6 ani pe Mihai Razvan Ungureanu. Suma e de aprox 10.000 Euro/luna.

2.       Surse de finantare SIE:

–          Retele transnationale de prostitutie (vezi Cap de porc)

–          Retelele de pornografie si videochat conduse de Gregorian Bivolaru si MISA din Suedia

3.       Campania lui Traian Basescu din 2004 finantata din banii din prostitutie (fete trimise de MISA in Japonia) si din videochat (MISA)

–          Parte din banii de campanile din 2004 au fost oferiti in schimbul libertatii lui Gregorian Bivolaru si fuga acestuia din Romania. Totul s-a facut cu complicitatea SIE. Cristoiu a amintit in 2005-2006 la Antena 3 de complicitatea – Traian Basescu

În al șaselea rând, stația de amplificare din partea teatrului național. O stație de amplificare nu apare în piață ”din senin”. Este evident, pentru mine, venită din parte USL. Cea ce nu este un lucru negativ. Trebuie doar făcută in mod transparent. Cum tot repet în piață: ”minciuna are picioare scurte!”. Mai ales de azi înainte 🙂 .

În al șaptelea rând, faptul că cele două grupuri manifestă separat: ”studenții”, de la 20 la 22 ”la fântâni”, ”ceilalți”, de pe la 14-15 la 22, ”la teatru”. Este adevărat că are loc în fiecare seară o vizită a ”studenților” la ”ceilalți”. Manifestă separat, ca și când ar avea revendicări separate. Or revendicarea de fond e ”ieși afară, javră ordinară!”. Deci nu ar avea motive să stea separați ci, din contră: ”unirea face puterea”. Concluzia e clară: cu studentii e ceva! Acel ceva este, după părerea mea, ”orientarea politică” a liderului acestuia.

În al optulea rând, faptul că sindicatele tac, acum când momentul este evident favorabil obținerii schimbării ”dictachiorului”. Putem trage ușor concluzia că sindicatele sânt manipulate, conduse din umbră de servicii. Orice lider ar fi speculat momentul și ar fi scos sindicatul în stradă. Ar fi cazul ca membrii de sindicat să-și întrebe liderii de ce nu o fac. Sânt oamenii lui băse? Sânt șantajabili și ei?

În al noulea rând, faptul că opoziția tace! Ciudat. Înseamnă că au ceva ”informații”. Pentru PSD e normal: foști comuniști sau odraslele lor, care nu sânt departe de PDL. Nu sunt chiar așa de nesimțiți. Sunt ceva mai buni. Pentru PNL însă nu-i corect.

Chiar și omniprezentul băse tace! Până acum când tăcea, făcea. Acum nu i-a ieșit: tace și înghite. O să mai vorbesc despre asta.

În al zecelea rând, însăși faptul că un lider nu se ridică din piață după mai bine de o lună de proteste este un argument major. Cum am zis, teoria, logica și bunul simț spune că orice mișcare revendicativă își găsește repede un conducător. Aici nu este așa. Tocmai pentru că în piață sunt mai multe grupulețe, cu interese proprii netransparente, mișcarea nu se poate coagula.

Când e mult zgomot înseamnă că cineva vrea să acopere o diversiune. Teoria spune, deasemenea, că pentru a ști cine pune la cale diversiunea, trebuie să vedem cine a beneficiat de situația creată (bineînțeles, dintre cei care ar fi putut s-o creeze).

Reclame
Comentarii
 1. ARHANGHELUL MIHAIL spune:

  DACIA LIBERA , VIHAI VODA CEL VITEAZ INTREGITORUL DE NEAM SI TARA , STEFAN CEL MARE , tinerii sunt amagiti cu etno – botanicele ud rei & e bei ,la scoala nu se mai invata despre exemplele MARTIRILOR NEAMULUI : EMINESCU , ANTONESCU ,ZELEA CODREANU ……prin urmare nu sunt cultivate valorile ROMANESTI autentice !!!
  oare cati din tinerii din ziua de azi stiu urmatoarele :
  STEFAN ODOBLEJA – parintele ciberneticii ,omul care a pus bazele apple
  ION ST. BASGAN – inventatorul sapei care i poarta numele ( inventatorul forarii petroliere moderne )
  NICOLAE PAULESCU – INSULINA- 1921
  EMIL RACOVITA -SPEOLOG – parintele acestui domeniu ( la noi se face trafic ,cu fosilele care valoreaza milioane de euro )
  SMARANDA BRAESCU – PRIMA FEMEIE PILOT DIN LUME ,EROINA IN RAZBOI ,PE AVION DE VANATOARE !!!
  PETRACHE POENARU -inventatorul stiloului
  AUGUSTIN MAIOR – inventatorul telefoniei multiple 1906
  DRAGOMIR HURMUZESCU – INVENTATORUL electroscopului 1895
  1900 NICOLAE TECLU – BECUL (REGLARE PE GAZ)
  1880 DUMITRU VASESCU – PRIMUL AUTOMOBIL – motor cu aburi
  ALEXANDRU CIURCU – PRIMA AMBARCATIUNE CU REACTIE – 1881
  TACHE BRUMARESCU & GOERGE ARION – 1909 PRIMELE ELICOPTERE PROTOTIP CONCEPUTE IN ROMANIA
  AUREL VLAICU – 1912 CINCI PREMII MEMORABILE pt al doilea sau avion !
  1910 PRIMUL ZBOR AL UNUI AVION CU REACTIE !
  1906 – TRAIAN VUIA – PRIMUL AVION CU TREN DE ATERIZARE ( CU PNEURI )
  NICOLAE VASILESCU KARPEN – PILA KARPEN – ( PILA DE COMBUSTIE -pt industria spatiala ,folosita si azi )
  GHEORGHE BOTEZATU – SEFUL ECHIPEI DE MATEMATICIENI PT PROGRAMUL APOLLO
  EUGEN PAVEL – DR. IN FIZICA LA MAGURELE A INVENTAT UN CD -ROM din sticla ,capacitatea de stocare a 15000 mp 3 obisnuite -2008 ( Romania l a ignorat ,lucreaza pt philips)
  1885 – VICTOR BABES – PRIMUL TRATAT DE BACTERIOLOGIE DIN LUME !
  1910 GHE. MARINESCU – TRATAREA PARALIZIEI
  1913 IOAN CANTACUZINO – PRIMUL VACCIN ANTIHOLERIC
  ROMANIA – PRIMA TARA DIN LUME CARE A PRELUCRAT PETROL 1840
  – PRIMUL ORAS ILUMINAT PUBLIC -1858 – cu petrol SI PRIMA RAFINARIE
  SALONUL DE INVENTII GENEVA : 62 MEDALII ,22 AUR , 18 ARGINT ,22 BRONZ ,dupa ROMANIA s a clasat rusia
  a doua limba la Nasa si Microsoft e ROMANA !!!!!
  PRIN URMARE AM PREZENTAT DOAR 5- 10 % DIN CE REPREZINTA GENA DE GENIU A ROMANIEI !!!!!!
  si totul datorita STRAMOSILOR NOSTRII BRAVI SI DARJI IN LUPTA PT PASTRAREA NATIEI SI CULTURII TRACICE , GETO – DACE !!!!!!
  pana si oina a fost furata si valorificata de americani ,cu mici schimbari ……..
  abia cand ne vom intoarce la VATRA NEAMULUI DE DACI LIBERI SI NE VOM RESPECTA STRABUNII ,TRADITIILE …. FOCUL DACIC CEL SFANT , ABIA ATUNCI VOM FI O NATIE RESPECTABILA ( UN VIS CARE A INSPAIMANTAT EUROPA 1600 – DACUL CEL RAU ) …. O NATIUNE FARA IDEALURI E MOARTA DIN PUNCT DE VEDERE SPIRITUAL !!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s