Iesirea din Matrix

Posted: 11 februarie 2012 by unsingurvot, samuraiul dac, stegarul dac in Uncategorized
Etichete:, , , , , , ,

Cand santem in pace, in armonie, cand santem multumiti de cea ce santem, atunci am iesit, am evadat din Matrix.

Matrix nu este nimic altceva decat materialismul si egoismul nostru, “poftele noastre ce se lupta in madularele noastre”. Eliberarea din Matrix este opusul acesteia: credinta si iubirea.

Numai niste inimi impietrite, niste minti sterpe, nu-l pricep pe Dumnezeu. Numai niste conducatori absoluti indiferenti pot sa se ocupe de impartitul ciolanului in timp ce tara geme sub zapada si oamenii blocati in casele lor “vad moartea cu ochii”.

Sa nu mai lasam inimile impietrite sa ne conduca (adica sa ne fure/jefuiasca)!

Dar, “inimile impietrite” nu le putem recunoaste atata vreme cat noi insine avem inimile impietrite, atata vreme cat noua insine nu ne pasa. Sa ne dezghetam inimile apropiindu-ne intai de copii si de parintii nostrii si apoi de cei sarmani sau nepastuiti.  Sa incepem sa ne pese unii de altii.

Doar atunci nu vom mai pune lupii imbracati in blana de oi sa ne conduca. Caci atunci vom sti “dintr-o privire” ce se ascunde in spatele deamgogiei, a cuvintelor goale “ce din coada au sa sune”.

Vrea cineva sa fie liber si fericit?

Unica cale este “sa cunoasca Adevarul”. “Cunoaste adevarul si adevarul te va face liber!” ne spune invatatorul.

“Dar ce este Adevarul?”  l-a intrebat Pilat – o minte stralucita, un carturar, unul cu multa scoala – pe Isus. Isus a tacut. A tacut pentru ca “nu aruncati margaritare porcilor, caci se vor intoarce impotriva voastra si va vor sfasia”. “Porcilor” trebuie sa le dati mancare. Pastrati margaritarele pentru oameni vii, pentru cei ce iubesc si au credinta, pentru cei pentru care Dumnezeu nu e o vorba goala ci e cel mai important lucru din viata lor, pentru cei pentru care “ceilalti” nu sant decat tot atatea posibilitati ca ei sa-si manifeste iubirea pentru El.

Mai tarziu Isus a descoperit “oamenilor simpli”, inimilor, “celor vii”, ce este adevarul: “Cristos este Calea, Adevarul si Viata”. “Cine mananca din Mine va avea viata vesnica!”. Deci cine se infrupta din Adevar -adica cine nu minte indiferent de pretul platit pentru sustinerea adevarului-, cine iubeste Viata – tot cea ce are viata – “nu va muri in veac”.

Reclame
Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s