Am zis ieri ca Base e impotent. De ce? E foarte simplu:

1.       Mintecine minte si fura. Daca minte si fura, nu e din adevar. Deci nu are nici o putere (nu exista putere reala decat cea de a fi/sta in Adevar). Adica, e impotent. Desi el si clica lui cred ca e pe dos. Saracii! Sa ii ajute Dumnezeu sa se trezeasca! Daca noi vom fi pasnici si nonviolenti, constienti de adevaratele valori (practicandu-le), pe cativa dintre ei ii putem salva.

2.       Bea – stie toata lumea (nu mai zic de mizeria sa avem un presedinte betiv). Daca bea, inseamna ca nu are curaj, si vrea sa-si faca. Cand bei, iti inchipui ca ai putere, ca “esti cineva”. Dar el e un mare NIMENI. Securitatea l-a facut “mare”, tocmai ca are vicii. El fara securitate cine ar fi? Cine l-ar baga in seama? Cine ar da doi bani pe el?

3.       E disperat după puterevrea putere exterioara doar cine n-are putere interioara. Cine n-are “nici un Dumnezeu”. Punct.

Am zis, spre deosebire de el, fostul presedinte Constantinescu e un om de mare putere. Cred ca nu bea (nu are nevoie sa se “imbete” ca sa creada ca e puternic) si nici nu e insetat de putere: a renuntat la luta pentru putere pentru interesul tarii. Par vorbe mari, dar doar par. Si cred ca nici mare mincinos nu e, poate chiar nu minte deloc. Desi e greu de crezut: om fara minciuna inseamna sfant.

Revin: un om fara suflet (sau cu sufletul “ipotecat”) nu are nici o putere. El doar pare ca are putere. Cum ar putea “un mort” sa poata face ceva unora “vii”. Doar printre morti poate face valva.

De aceea doar cei morti se tem de el.

Si aici Mircea Badea are perfecta dreptate: pentru ca noi, cei vii, il bagam in seama, ii dam putere, il facem sa para viu. Nu e. Nici el, nici clica lui. O ceata de derbedei, de securisti demagogi.

Trebuie ignorant, adica tratat cu respectul ce i se cuvine de drept.

Daca te uiti drept (daca poti sa te uiti drept) la o fantoma, la o stafie, aceasta dispare, pentru ca, in fapt, nici nu exista. Noi “ii dam viata” gandind la ea, preocupandu-ne cu existenta–in fapt inexistenta- ei.

Reclame
Comentarii
  1. Eugen spune:

    Felicitari autorului !

  2. E Mircea spune:

    Constantinescu a fost santajat si a cedat. Nu a cedat ci a fugit. O mare diferenta. Cati oameni nu mint. Cred ca foarte putini. Cati oameni nu beau? Iliescu era betiv? Ceausescu?Cred ca sunt alte criterii pentru definirea unui bun conducator.
    Argumentele sunt firave si ilogice. Titlul insinuant. Amesteca Constantinescu si atitudine anti-securista pentru validare.
    As vrea ca autorul sa spuna clar ca este anticomunist, antisecurist, sa spuna ca Iliescu a fost rau (la Timisoara s-a dat foc pozelor Ilici & Ponta). Pentru exorcizare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s